Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Ani jsem si nevšiml, že teprve dneska jsem tomuhle filmu přiřadil hodnocení, přitom je to jedna z mých srdcových záležitostí a to zhruba několik let. Minimálně jednou ročně to osvěžím a tohle je ten případ, kdy to stojí za to pustit pozdě v noci. Film pak nabírá absolutně několikanásobnou kvalitu a divák v posteli prožívá filmovou erekci. Já to tedy takhle mám a nestydím se za to. James Belushi, druhá světová válka, výborné prostředí, děj, herci, dlouhá stopáž a hravě zvládnuté dialogy, to vše tvoří 5ti hvězdičkové hodnocení. Nemám si na co stěžovat, opravdu jedna z mých oblíbených klasik. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zvenku malá, ale uvnitř velká. Tradiční fráze válečných filmů nechybějí ani u téhle minimalistiké záležitosti, ale trochu té žánrové vaty nikdy neuškodí. James Belushi táhne svoji sebranku utahaných vojáků přes poušť a proti něměcké skvadře vyprahlých vojáků. Díky rúznorodosti a zejména zajímavosti spojeneckcýh vojáků je to rozhodně dobrá podívaná. Ostatně zkuste si nefandit fanatickému Frantíkovi s vizáží Jean Claud Van Damma. ()

Reklama

Jerryklicha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl snad tisíckrát, a pořád se na něj mohu koukat. Výborný herecký výkon Jamese Belushiho. Pointa je v tom, že parta vojáků brání studnu, ve které vlastně vůbec není voda. Akce, přestřelky, ale dokonce i humor v podání francouzkého vojáka, který vypráví vtipně, jak doma jedl sýr, pil víno a jedl k tomu cibuli :) ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Tahle partička bránící v poušti vyschlou studnu prostě nestárne. Nejvíc ji asi prospívá to, že se tvůrci nebojí mezi palčivější témata vložit drsné i vtipné hlášky a sem tam přihodit nějaký to zdravý klišé, čímž dokazují, že se neberou až tak úplně vážně a dá se tak filmu leccos odpustit. I přes malý rozpočet a téměř nulovou změnu lokací je snímek velice zdařilý nejen na televizní poměry. Těžko věřit, ale po Ryanovi je tohle můj druhý nejoblíbenější válečný film. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, že film neodpovídá historii. Ten film neni až tak moc o válce, ale spíš o osudech několika vojáků, co se ocitnou uprostřed pouště a dochází jim voda. Neni to žádný válečný velkofilm, kde má divák možnost vidět plno efektních explozí a záběrů z boje. Spíš je to docela minimalistický dílko s nepříliš známými herci (kromě Belushiho) a asi dost nízkym rozpočtem. Akorát je to zbytečně zdlouhavý. Ten film moh mít rozhodně kratší stopáž. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama