Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

Aky 

všechny recenze uživatele

Zase tak mě to neomráčilo. Jestli takhle vypadá Jihoafrická republika, pak těžko hledat horší místo k životu. A ono se to tváří - trošku -, že vypadá. Herci jsou výteční, ale příběhu jsem neuvěřil. Není to čistá gangsterka, v níž na reálných reáliích tolik nezáleží, a není to ani věrohodný snímek reality této země. Zůstalo to viset jaksi mezi - tím nevěřím ani jedné rovině. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další Francouzská kriminálka, tentokráte zasazena do Jížní Afriky. Ideální tempo, zajímavé vztahy a dialogy ušité na míru. Potěší solidní akce, pár krvavých přestřelek, surová situace na pláži, kdy jsem měl otevřenou hubu, Orlando vytasí pár slušných chvatů, fajn hudba i vizuál a dobrej příběh. Akorát konec mi přišel strašně umělej a několik scén jsem chtěl vidět jinak. 8/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAHLE DĚVČATA JSOU JEN ŠPIČKOU LEDOVCE…“ /// Taková klasika: nalezení těla rozjebaný mladý holky, nesourodá vyšetřovací parta, problémy Zulů (nejen) v Khayelitshii… no půl hoďky jim trvá, než mi maj co říct. (Aspoň mám čas sledovat, jak si vede metrouš Orlando mimo svoji profláklou filmovou mísu.) Lehce mi to připomíná ten australskej Mystery Road, ale tady se naštěstí pátrání stává víc a víc zajímavější (možná že díky prostředí), příběh nabírá na tempu (tady asi zásluhu slízne autor předlohy) a všechno je to takový … uvěřitelný. Nikdo nemá lobotomii, nasranej negr je prostě nasranej negr, kterýmu když dáte do ruky brokovnici, dokáže zrobit řádnej kus spravedlnosti. I kdyby při tom měl přeběhnout Kalahari. Nevím, jestli bych se na to mrknul znova, ale pro jednou je to víc než ucházející krimi, navíc s konspiračním a politickým podtextem. Takže přivřít oko... A Orlando? Neříkám tak ani tak (a na moje slova dojde…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal Caryl Férey, číst nebudu. 2.) Zajímám se o etnický zbraně. 3.) Thx za titule ,,tibi7001“ (alias ,,adams701“). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No panečku,konečně zase po čase pořádná kriminálka co se nebojí ukázat krev apod.Má dobrý příběh i scénář a v čele se skvělým Whitakrem a taky Bloomem,kterého je příjemné vidět pro jednou zase jinde než hlavně ve středozemi :-))).Film má i dost zvratu co by běžné kriminálka neměla,včetně konce....za mě nemužu jinak než 90 % a pět hvězd. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné francouzské překvapení z poměrně atraktivního a ne právě okoukaného prostředí, ale zato s ostřílenými herci v hlavních rolích, kterým jejich postavy dobře sedly na tělo, zejména Orlando Bloom je v roli na pohled vyžilého a drsného policajta dosti přesvědčivý a brzy si získal mé sympatie. Příběh Zulu je drsný, syrový a krvavý, což dodává na působivosti. S blížícím se koncem je snímek zajímavější a napínavější každým svým coulem a i úplně poslední scény patřičně potěší, tudíž neváhám a dávám 5*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)
  • Všade vo svete bol film uvedený pod názvom Zulu, okrem Juhoafrickej republiky. Tam bol uvedený pod názvom A Most Violent City (Veľmi násilné mesto). (Laslo)

Reklama

Reklama