Reklama

Reklama

Malá dívenka Hotaru se ztratí v lese, o němž se vypráví, že se v něm vyskytují zvláštní bytosti. Jedna taková bytost se před ní objeví a z lesa ji vyvede. Laskavý zachránce se jmenuje Gin a kromě masky na něm nic zvláštního není. Nebo vlastně je: dotkne-li se ho nějaký člověk, tak nadobro zmizí. I přes tento nedostatek se mezi Hotaru a Ginem vytvoří pouto, které časem sílí i bez fyzického kontaktu. (Ne4um)

(více)

Recenze (58)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Lehké, jednoduché, okouzlující... Jsem velmi rád, že byla zachována délka jen lehce přesahující 40 minut, která je má oblíbená, nic se zbytečně nenatahuje a příběh si může plynout lehoučkým tempem aniž by začal nudit. Tohle se jednoduše povedlo, skoro až lyrický příběh dokáže navodit krásnou atmosféru (čemuž dosti pomáhá překrásná animace) a když ne příběh, tak závěrečná píseň doufám nenechá chladným i toho největšího cynika. Snad jen trošku víc zcela skvostných duchů bych přidal. A teď si jdu znovu pustit závěrečnou písničku. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Dívka, o níž se mnoho nedozvíme, si během letních prázdnin u strýčka najde v lese prázdninovou lásku, strašidlo (jókai), jež má podobu člověka a také se diváku nepřiblíží. Každý rok se scházejí, procházejí se lesem a jednou zavítají na slavnosti strašidel, které vypadají stejně jako ty lidské. A pak se stane něco, co by mělo být dojemné. Motiv jókai je tu tedy téměř zbytečný a romance se jím jen snaží zakrýt svou tuctovost. Navíc tak činí po dobu dvojnásobně dlouhou, než by bylo vhodné. 3/10 ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hotaru tráví letní prázdniny u svého strýce na venkově a jednoho dne zabloudí v lese, kde žijí horští bohové a lesní duchové. Zjeví se jí duch Gin a pomůže jí dostat se domů, ale nesmí se ho dotknout, protože by jinak přestal existovat. Hotaru se svým novým kamarádem tráví každé další prázdniny... Krásně strávených čtyřicet minut v poklidné atmosféře lesa. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

45 minut krásného filmu o přátelství a lásce. I přesto, že on je "duch" a ona normální člověk, tak se stanou přáteli a vytvoří se mezi nimi pouto, které vydrží po mnoho let. Jenže to má háček, nesmí se nikdy dotknout... Takový je začátek příběhu Hotarubi no Mori e, který i přes svou kratší stopáž obsahuje opravdu mnoho emocí. Vše je doplněno krásnou hudbou, která vše jen umocňuje. Vyražte do "lesa světlušek" (jak říká anglický název) a zažijte krásné chvíle v jeho kouzelném světě. - 100% ()

balone 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, když se nechce nad něčím přemýšlet, akce by byla moc rušná a drama moc smutné. Ukazuje se zde již zdařilé téma duchů, kteří jsou na lidi hodní a spíše jim pomáhají. Začátek je i celkem zábavný a konec krásný. Asi není co vytknout. Kdyby to mělo delší stopáž, tak by to chtělo nějaký rozvernější příběh a to by už nesplnilo tu oddychovku, kterou zde dostaneme. 80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je adaptací stejnojmenné mangy od Yuki Midorikawy. (Hromino)
  • Lesní svatyně zobrazená v anime i v původním manze doopravdy existuje. Jmenuje se Kamishikimi Kumanoimasu Shrine a leží v prefektuře Kumamoto na ostrově Kjúšú. (Jirka_Šč)
  • Jedná se o druhé dílo autorky předlohy, které režisér Takahiro Ōmori adaptoval. Prvním byl seriál Natsume yūjinchō (od r. 2008). (Hromino)

Reklama

Reklama