Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 9

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (829)

Hild 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi už delší dobu vůbec nevěřím a s nulovým očekáváním jsem šla i na tento film. Možná právě proto jsem v jeho první půlce byla příjemně překvapená. Neříkám, že zrovna uchvácena, ale přišlo mi to jako moc fajn rodinná oddechová zábava. K tomu dopomohla velmi pěkná atmosféra a příjemná hudba. Z filmu pak šla velmi cítit snaha, udělat z toho velkolepou budoucí rodinnou klasiku. Ovšem všechna tahle pozitiva u mě skončila poslední půlhodinou, při které jsem vyloženě trpěla. Ten záporák byl příšerný, nějak to celé přestalo dávat smysl a veškeré kouzlo se vytratilo. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že jsem se u nějakého filmu modlila, aby mě někdo vysvobodil a já už to nemusela dál sledovat. Neskutečný propad. Ta třetí hvězda je za tu příjemnou první půlhodinu, ale vím, že film už nikdy nechci znovu vidět. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Kouzelný svět, který ale uvnitř postrádá byť špetku života. Tim Burton, na pokraji tvůrčího vakua, dokončuje dekádu bezduchých projektů na zakázku filmem, který by i lehce zručnější režisér dokázal proměnit v nezapomenutelný zážitek. Doby Střihorukého Edwarda či Ospalé Díry jsou nenávratně pryč. Nahradil je digitální slepenec nepřesvědčivých herců, podivných rozhodnutí ve střižně a snad nejnudnější kamera (nejen) tohoto roku. Takhle už opravdu ne. Hodnocení s ušima odřenýma až do morku lebeční kosti. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem hodnotím, jak hodnotím, protože hudba Dannyho Elfmana je asi to poslední, co novému filmu Tima Burtona chybí. On sice hezky vypadá, moc mě potěšila Eva Green, která konečně hraje něco trochu jiného, a dětičky jsou také příjemně podivné, nicméně je to TAK nudné, ke konci zmatené a akční jen proto, aby se neřeklo, že to není akční, a aby trikaři měli na chleba... Knihu jsem nečetl, ale přečíst si ji stále chci - momentálně proto, že prostě věřím, že bude lepší. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro Burtona naprosto idealni latka, ale nemuzu si pomoct, nejak jsem ve filmu nemohl najit tu jeho typickou morbidnost a hravost. Ale krome tohohle vlastne nemam vyhrady. Krome ujetyho a zbytecne akcniho finale se film verne drzi predlohy. Uprimne divim se, ze se nedrzel i v zaveru, takhle si lehce zazdili pudu pro pripadny pokracovani. Kdyz divak precka lehce nudnej a ukecanej uvod, rozjede se fajn hororova pohadka, ktera je viditelne cilena na mladsi publikum, i kdyz obcas je tu nejaka scena pro otrlejsiho divaka (oci vedou). Dej sice neni buhvijak slozitej, ale svizne odsejpa, triky jsou fajn a herci prekvapive sympaticky v cele se super Evou Green a Terencem Stampem. Nekdy zhruba po hodine a pul jsem si uvedomil, ze se vlastne skvele bavim a ze uz utekla hodina a pul. Takze za me spokojenost, s chuti bych si dal dalsi dily. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové odlehčenější než knihy. Krapet mě teda zmátlo (a nepochopila jsem naprosto důvod), proč měli dvě hlavní hrdinky prohozené schopnosti. První půlka filmu byla docela dobrá, jenže pak se to zlomilo a šlo to do kytek. Naprosto vymyšlené, pohádkové a totálně absurdní. Když se podívám na celek, tak se mi to vlastně docela líbilo, ale mohlo to být udělané mnohem líp. Smrsknout triologii do jednoho filmu očividně nebyl zrovna ten nejlepší nápad. I tak ale 4* ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • V čase 48:50 vyjdou všichni na zahradu podívat se na reset. Když Slečna Peregrinová (Eva Green) spouští gramofon, tak jehlu přenosky pokládá na nesprávnou stranu desky a deska se otáčí proti směru hodinových ručiček, tedy opačně, než je běžné. (Pokres)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama