Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film ešte nekomentoval, ale napravíme to. Pre mňa je "Bella A Sebastián" veľmi peknými zimným rodinným filmom z obdobia druhej svetovej vojny. Má jednoduchý príbeh, ktorý ale skvele dopĺňa vzťah chlapca so psom, ktorého sa ujme. A ktorého celá dedina považuje za príšeru z hôr. A spôsob, akým si vybudujú svoje puto rozhodne stojí za to. Plus tu máme vtipné, zaujímavé a hlavne dobre spracované postavy, na ktoré sa dobre pozerá. Má to peknú zimnú atmosféru a súčasne to má aj dobrú hlavnú myšlienku. Rozhodne ide o rodinný film, ktorý odporúčam vidieť a má veľa dobrých momentiek, ktoré stoja za to. Hodnotenie: B+ ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy...a chápu, že není nutné se striktně držet reality, aby vznikl dobrý snímek. Ale filmy, ve kterých jsou zvířata personifikována mi lezou čím dál víc na nervy. Jsou to přesně tyto stupidní typy pořadů, které v lidech podporují pocit, že např. psi jsou podobní lidem - že vnímají a chápou věci kolem sebe jako takové malé děti. A přesně z této mylné představy řada lidí pak vychází při výchově svých domácích mazlíčků, z kterých pak často vyrůstají nevyrovnaná, neposlušná a někdy i agresivní zvířata. Zakázat! 3 hvězdy jsou za krásné přírodní scenérie, ty byly vážně parádní. ()

Reklama

cskomando 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy můžu. Kombinace ALP (sníh už tak často nevídám ani v realitě), dojáku, celkem sympatických postav a hlavně Pyrenejský horský pes - bez něho by ten film neměl své charisma, čím upoutat. Bohužel mám slabost pro dlouhosrsté Bernardýny, Briardy a také Pyrenejské horské ach to je krása. Už se těším na pokračování s tímhle krásným pejskem. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zklamalo, že z původního Sebastiána, kterého znám z knížky a seriálu, zbyl jenom chlapec, pes a hory. Dokonce je děj zasazen do jiného období. No, ale je to takový příjemný, i když trochu naivní dětský film. Plný záběrů na klukovské a psí dovádění, na krásnou horskou přírodu od jara až do zimy, kdy začíná to největší dobrodružství. Malý Félix Boussuet působí v roli Sebastiána stejně mile a bezprostředně jako jeho předchůdce v seriálu z roku 1965. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Okamžitě balím kufry a odjíždím do ALP. Ty scenérie byly tak úžasné, že jsem tajila dech...asi jako jsem si celou dobu říkala, jak ti malí měli krásné dětství bez mobilů, ipadů, touchpadů, tabletů a pohádek od Disneyho. Příběh vám tu asi nemusím ani přeříkávat, ani nemůže jít o spoiler, protože Bellu a Sebastiana zná již mám dojem třetí generace. A vymačkání trochu patosu z období, aby to vypadalo dramatičtěji a diváka to přemluvilo, že to je dojemné a hrdinské, se asi také nedá tvůrcům zazlívat. Jako rodinný příběh se to vydařilo. Ztvárnění dětské role Sebastiana bylo asi tak dobré jako Belly, stejně tak ostatní včetně Caesara zdatně konkurovali. Trochu mě mrzí, že si to zaslouží filmové plátno, ta televize tomu zbytečně ubírá. Na mě to tedy mělo pozitivní dopad a bavila jsem se, skoro lepší, než Lassie... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Ve filmu si zahrál i představitel Sebastiána z původního seriálu Mehdi El Glaoui, tentokrát však postavu Andrého. (Domin1359)

Reklama

Reklama