Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 1

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, který byl napínavý dramatický a sportovní. Líbilo se mi napětí ve kterém jsem byla když jsem se dívala. Líbilo se mi i to že pokaždé to bylo nahoru dolů. Vítěství prohra. Strašně se mi líbilo že rodina byla při něm a chtěli ať to zvládne a podporovali ho, to bylo moc pěkné. A ten příběh byl moc hezky zpracován opravdu klobouk dolů. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jak uz zde bylo zmineno, film jako by vypadl z produkce Walta Disneye. Neskutecne kycovite natocene a s hodne zkreslenym a naivnim pribehem. Ac mam rad fotbal i Peleho, diky scenare a zpusobu, jakym je film natoceny, me skoro vubec nebavil. Vyber hercu a jejich herecke vykony jsou vedle nametu asi jedinou kladnou hodnotou... Velke zklamani, Pele by si zaslouzil urcite lepsi snimek! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Fanoušek fotbalu na tom vlastně najde jedinou vadu na kráse. Realitě se to ani nepřibližuje. Není však divu, že samotný Pelé to posvětil, protože ho to vykresluje jako naprostého Boha fotbalu, který si prostě vezme míč, v nirváně proběhne celé hřiště, znemožní soupeře, předvede triky, které v roce 1958 nikdo neznal a samozřejmě vstřelí gól. V sílící debatě, která řeší otázku, zda je nejlepším fotbalistou historie Messi nebo Ronaldo, se podobné promo hodí, ale místy je přeci jen k smíchu. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Pelé: Zrodenie legendy“ predstavuje formulovanú a neprepracovanú filmovú tvorbu, ale stále dokáže inšpirovať na viacerých úrovniach. Film sa riadi osvedčeným vzorom väčšiny športových filmov, no trpí niekoľkými menšími technickými problémami. Scenár sa občas zastaví pri dotváraní myšlienok a film je trochu prestrihaný, vďaka čomu má divák pocit, že v niekoľkých scénach mu niečo chýba. Niektoré postavy sú nedostatočne vyvinuté a niektoré herecké výkony sú rozkolísané. Film venuje priveľa času Pelého detstvu a málo času jeho vzostupu brazílskym futbalom, ale vyjadruje, prečo bol Pelé taký dobrý, a múdro to vyvrcholí Majstrovstvami sveta v roku 1958, kedy je jasné, že všetky kúsky sú konečne na mieste pre Pelého prípadnú celosvetovú slávu a jedinečný úspech. 6/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)
  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)
  • Film mal byť pôvodne vydaný k Majstrovstvám sveta 2014 v Brazílii, plán sa ale nestihol dodržať. (toi-toi)

Reklama

Reklama