Reklama

Reklama

Temná strana dveří

  • Velká Británie The Other Side of the Door
Trailer 1

Maria žije se svou rodinou v exotické Indii. Vede šťastný život až do dne, kdy její malý syn zemře při autonehodě. Zoufalá Maria zjistí, že existuje prastarý rituál, který umožňuje živým navázat kontakt s mrtvými a rozloučit se s nimi. Cestuje tedy do starověkého chrámu, kde jsou dveře střežící dva světy. Zničená matka neposlouchá varování, aby dveře nikdy nikdo neotevíral, a naruší křehkou rovnováhu mezi životem a smrtí. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (129)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který měl na to být lepší. Škoda, že se z tajuplné Indie nevyždímalo víc, každopádně finální bubák mi připomínal indickou verzi Kajako z Nenávisti, jen méně děsivou. Finále celkem povedené a herecké výkony absolutně v pohodě a to včetně holčičky, která roli na svůj věk zvládla fakt dobře. Za co ale nej palec hore tak jednoznačně za seznámení diváka s týpky, co se nazývají Aghoriové. Tahle banda skutečně existuje a i když se říká ,,Jinej kraj, jinej mrav" , tak já bych konstatoval, že co je moc, to je moc. Většinu chuťovek, co tahle sekta koná ve filmu neuvidíte (bohužel) , každopádně však film zaseje to semínko zvědavosti, dozvědět se o této sektě víc. Takže, pokud na vás banda udělala dojem a chcete s nima jít kalit, tak oblečení dolů, potřít lidským popelem, připijte si lebkou plnou lidské krve pokud možno to zakousněte výkalem nebo hnijící mrtvolou a uznávejte Šivu nejlépe meditací nad tlející mrtvolou. Já osobně zůstanu u proteiňáku a činek. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný, takový "nízkotučný" horor nepřináší krom slabě využitého zasazení do Indie vůbec nic neotřelého nebo zajímavého. Pomalé uspávací "mrazení" budí hlasitě tuctovými duchařskými lekačkami, které všechny jako bych už viděl jinde. Sarah Wayne Callies to sekne a její zoufalá matka nakonec dostane, co si vykoledovala, za to aspoň slabé 2 *. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vyloženě debilní film, jehož dějovou stavbu jsem shledal úmorně se opakující - vždycky se tam na chvíli objeví nějaký bubák, spustí na hlavní hrdinku trochu hrůzy, pak zmizí, chvíli je klid, pak se objeví další bubák, a tak pořád dokola. A jak se toto schéma stále opakuje, začne to velmi rychle nudit a přestane to být strašidelné, protože člověku dojde, že když to vždycky za chvíli zmizí a nikdy to nic neudělá, tak není důvod, proč se toho bát. Zasazení děje do indických lokací je celkem atraktivní, ale film mě moc nebavil, mj. i vinou "no name" obsazení (naprosto nevýrazní a nezajímaví herci). Pro mě osobně ztráta času a zcela průměrný horor, bez špetky scenáristické invence. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Bílá západní kráva má po smrti syna v Indii spirituální náladu a při seanci, kdy se ním naposledy setká udělá jednu jedinou posranou věc, kterou jí bylo řečeno, že dělat nemá. Následkem toho začne hodina naplněná nervozními smyčci, proloženými sem tam nějakým tím buch, bás, říz, abyste se jakože lekli, protože takhle se dneska dělá horor. Jedné odlesky kvality přinese akorát Aja na produkční sesli, a to v podobě dvou masek a čísla na Javiera Boteta. Zbytek naprosto splachovací. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Západní klasická lehká duchařina, která má s Indií společné jen to, že je do ní zasazen příběh jedné rodiny, které osud příliš nepřál. Nápad je sice tuctový a nepřekvapivý, ale díky tomu exotickému prostředí celek stoupá na ceně a zajímavosti. Osobně se mi líbilo zpracování „té, která přichází pro to, co její jest“, ta už se jistou dávkou originality pyšnit mohla. Rovněž jako zařazení obohacujícího prvku v podání Aghóríů, jediných plné uvědomělých lidí v tomto snímku. Asi nejhoší, co se může stát je svěřovat jakákoliv „vyšší“ a rovněž nebezpečná tajemství lidem nepoučeným, nepřipraveným a totálně nevědomým. Zhoubné následky jsou poté zcela nevyhnutelné a je jen otázkou času, kdy plně udeří. Samozřejmě tací lidé se nemohou ani nijak účinně bránit. Neumí to a ani vůbec netuší, která bije. Stávají se tak velmi snadnou kořistí. Tyto filmy, když už nic jiného, tak dávají poučení těm, kteří si je jsou schopni vzít, že hrát si s něčím, co nedokáží sami mít pod naprostou kontrolou je akt čiré hlouposti, ať se za ním skrývá sebelepší úmysl. Herecky jsem s nikým problém neměl, taková dobrá klasika. Rovněž ta hororová část nebyla nijak brutální, či přehnaně strašidelná, ale díky mé oblíbené Indii poctivě průměrná. Hodnocení se proto nese i v těchto klidných středních vodách, a tím pádem na třech hvězdách. I když film nic nového nepřinesl a své možnosti také plně nevyužil, tak rozhodně špatný nebyl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Aghoriové (ve filmu zmínění v 17:54) skutečně existují. Žijí v blízkosti pohřebišť a mažou se popelem z pohřebních hranic. Aghoriové, sídlící především poblíž hory Alo, se živí hnijícím lidským masem. Vylovují ohořelé zbytky těl plující po posvátných řekách anebo kradou mrtvoly připravené k pohřbu. Jsou přesvědčeni, že takto získávají magické schopnosti. Aghoriové své počínání považují za nevinné, protože vychází z pantheistické nauky indické filosofie, podle níž: „Jestliže vše ve tvoření je pouze projevem všeobecného Ducha, nemůže být nic nečistého". (Wez)
  • Natáčelo se v Indii ve městech Bombaj a Guntakal. (BMW12)
  • Vnější část domu, který se zobrazil ve filmu, je dům, kde se narodil Rudyard Kipling. Hračka vycpaného tygra je pojmenována Khan a kniha, ze které čte matka svému synovi, je "Kniha džunglí". (hladass)

Reklama

Reklama