Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si myslel, že mi Harry Potter v drsnější roli nebude sedět, ale nakonec se ukázalo, že on ani není moc problém. Nějak jsem měl ale hodně dlouhou dobu problém uvěřit, že tam skutečně je nějaký případ. Byl tam, trochu jinde, což měl být zajímavý scenáristický zvrat, ale to zase tolik nevyšlo. Ale zajímavý náhled na to, jaká přesvědčení i dnes mohou existovat. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

V Radcliffově post-potterovské éře se najde víc filmů, které zahrál líp, ale i tak bych Impérium neřadil vyloženě k těm špatným snímkům. Lehce nadprůměrný možná, ale i tak bych se přikláněl k názoru, že pokud si na film kdy vzpomenu, tak to bude právě kvůli Radcliffovi, protože si mimo něj nedokážu s filmem spojit nic, tak pamětihodného. Za svůj čas film ale film stojí. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

„Hajtla, klucí! Jmenuji se HáPéčko a jsem stopadesáticentimetrový vyschlý chcípák, co v bombru vypadá jako maskovací pytel na golfové hole. Ale!!! Mám už na čele jeden blesk, když si vedle něho mrdnu druhý, trochu pokrčím nos a nakrabatím čelo, myslím, že budu Hamrdskín jako z katalogu od Mártense! Tak co kdybych se mezi vás kapku infiltroval?„ „Jasná páka, Hery, my, skíni, jsme dost vypatlanci, tak ti toho skřetoárijce hustě žerem. A když nás konečně naučíš správně vyspelovat Tymotymekvej, můžeš být z fleku náš expert na radioaktivní izotopy.“ „Príma, hoši, a teď pojďme dokopat pár dvoumetrových negrů, když už jsem takový ramenáč …“ *** Nebýt kapky toho kástingového a scénáristického kokotismu, byl by Hery Potrat a Řád vyrachtaných neonacistů lehce nadprůměrnou, i když vcelku lacinou exkurzí mezi zaoceánské Vandase, jejíž nevyvážená zábavnost osciluje někde mezi prdelí a Skrytou identitou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Harry Potter and the White Pride. Nikdy bych neřekl, že uvidím známého učně z Bradavic ukazovat, jak je vysoký Hagrid a vyřvávat při tom něco o bílé síle, ale škatulky jsou od toho, aby se opouštěly. Jak se to podařilo klansmanu Radcliffeovi posuďte sami, za mě moc ne.. Infiltrační thriller o FBI volavce, která v hnízdech neonacistických orlů využívá toho, že má oproti nim dvojnásobné IQ a z každé krizové situace obratně vyvázne. Jalový (tím nemyslím, že se mělo zamořit půl východního pobřeží) a přehnaně idealistický závěr nakonec stlačí hodnocení do zapomenutelného průměru. Co se týká rozpočtu této protiteroristické operace, pro Federální úřad vyšetřování byla asi nejnákladnější položka nákup odvykacích žvýkaček pro agentku Zamparo.. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

S lepším obsazením by se to možná dalo, ale tento film mě nijak nenadchnul. Náckovská tematika v US je oproti například Kultu hákového kříže zpracovaná velmi křečovitě a místy i nudně, absolutně bez nápadu. Herecké výkony nic moc, film nemá moc co nabídnout, plešatý Harry Potter v bomberu to opravdu nezachrání. Nu což, zase jednou zklamání. 3/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)
  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama