Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Je síce fajn dozvedieť sa niečo nové o slávnom Bebelovi, ale žiaľ tento dokument nemá hlavu ani pätu. Pri rozprávaní sa chaoticky skáče medzi rôznymi obdobiami, množstvo starých ľudí tu dáva zaujímavé aj menej zaujímavé vyjadrenia, Belmondo sa pritom stále na niečom uchechtáva. Prekvapilo ma, že hoci má dokument 100 minút, niektoré z Belmondových najlepších filmov sa ani nespomenú. Pri všetkej úcte, zase až toľko skvelých filmov nenakrútil. Len tak námatkovo, chýbali filmy Siréna od Mississippi (1969), Veselá Veľká noc (1984), Super finta (1985), či Bedári (1995). ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem se v poslední době na něco těšil, tak to byl právě tento dokument. Jean - Paul byl pro mě vždy hercem číslo jedna, vynikající herec, krásný člověk. Dokument sestříhaný z těch nejlepších kousků jeho hvězdné kariéry, ale i těch méně známých momentů, doplněný o názory jeho samotného a přátel, kolegů ... doprovázený jedním z nejbližších lidí v jeho životě. Opravdu krásná podívaná. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Jejda, to bylo příjemné! Jako Belmondova fanynka nemůžu hodnotit jinak! Samí fajn lidi, fajn místa, roztomilá Ursula Andress, Charles Gérard, který se ani moc nezměnil, dojemná setkání, třeba s Anthony Delonem nebo s Ubiracy de Oliveirou, vzpomínky. Bylo vidět, jak ho mají všichni rádi a to tam nebyli ti, kteří s ním hráli nejvíc, ale už bohužel odešli (Michel Beaune aj.)... Hned potom dávali Muže z Ria, tak jsem hned ty kaskády viděla jinak....Rozesmály mě hlas a mluva Jacqueline Bisset. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme dostali plnohodnotný a nesmírně zajímavý dokument o velkém francouzském herci, který natočil mraky filmů a mraky z nich jich známe i my. A jeho syn Paul Belmondo se rozhodl natočit o svém tátovi důstojný dokument-rozhovor, ve kterém se ho ptá a zároveň ukazuje staré fotky či ukázky filmů. Je to hrozně milé a hlavně zajímavé povídání, navíc i cestování po lokacích Belmondových filmů má svá pro. Jednoduše řečeno, tady se to prostě povedlo. Hudba: Aliance Productions ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Jako vždy jsou komentáře mnoha lidí dost pochybené. Nechávají se strhnout (stejně jako fanoušci fotbalových klubů či popových hvězd) k nekritickému obdivu. Ano Jean Paul je úžasný, šarmantní a oblíbený herec. Všechny jeho filmy ale nejsou dokonalé, stejně jako tento dokument. Podle hodnocení by se jednalo o jeden z nejlepších filmů, co kdy byly natočeny. Film je ale dosti technicky slabý a prvních 10 minut velmi rozpačitý. Pomalu se rozjíždí a zachraňuje ho střižna. Belmondo je velmi prkenný a jen chválí všechny okolo. Vlastně se toho dozvíme více od jeho přátel, ale je to zase jako když mluvíte o nebožtíkovi, spousta superlativů. Ne, že by si je nezasloužil, ale že je živoucí legendou víme. Netuším, kdo vybíral zmiňované filmy, ale několik skvělých se do výběru nedostalo. Archivní záběry byly dobré a klidně jich mohlo být víc na úkor "mluvících hlav". Osciluji mezi 3 a 4, ale to jaký byl frajer a riskoval i svůj život, dám 4. ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama