Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

nunka 

všechny recenze uživatele

Andersonov úlet zrežírovaný skutočne nevšedne a neokúkane, avšak dosť po povrchu a s chladom. Neurotická hudba bola pôsobivejšia a silnejšia ako neurotický a štylizovaný Sandler (aj keď dal zo seba maximum). V tomto filme oceňujem inovatívnosť (mix hudby, originálne momenty, nápad) + Hawaiské exteriéry, ten zbytok hrá len na efekt a výsledný dojem je viac negatívny. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rukopis P.T. Andersona nelze přehlédnout, Adam Sandler se snaží co mu síly stačí, hudba neuvěřitelně posouvající děj, přesto asi oprávněně nejslaběji hodnocený snímek mého oblíbeného režiséra. Místy hodně zvláštní až padlé na hlavu, jednu chvíli jsem si myslel zda-li se nekoukám na nějaký klon Donnie Darka. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Postavy v Opilí láskou jsou divný. Tzn. našel jsem se v nich takřka dokonale. Přesto ale... jejich příběh je taky divný a to už za hranice reality, takže mě film sice bavil, ale nedostal... ne tak jak jsem doufal. Naproti tomu Magnolie mě rozebrala na kusy a tak vedle ní toto působí jako chutná jednohubka vedle jedné z nejúchvatnějších hostin jakou jste kdy před sebou měli. 8/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dlho som si tento film chcela pozrieť, lebo vraj to mala byť špička medzi romantickými komédiami, tak nejako... Nakoniec som zistila, že je to len divné. Tak ako to bolo na začiatku uhrančivo divné, tak sa to čoskoro zmenilo na nepríjemne divné - hlavne vďaka tomu neurotickému idiotovi Barrymu. Uznávam kvality, ktoré nezostali nepovšimnuté, ale Barry ma tak strašne sral, že sa cez to neprenesiem. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Předem bych zdůraznil, že nemám příliš v lásce romantické komedie, ale film Opilí láskou mě nadchl. Hlavně jeho vizuální stránka je naprosto úchvatná. Anderson je skutečně talent. Tolik působivých režijních nápadů v jednom filmu? Ale pozor! Opilí láskou nemají vůbec nic společného s klasickými romantickými komediemi s Julií Roberts. Asi nejblíže mají k našim nočním snům, kde se odehrávají absurdní věci založené na reálných podkladech denních skutečností. Jinými slovy - JE TO ÚLET. Tento film můžete buď zcela nepochopit, nebo milovat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Paul Thomas Anderson chtěl po rizikovém natáčení Magnolie (1999) vytvořit velmi odlišný film. Cítil, že svými předchozími filmy „s více hlavními postavami“ dosáhl ztraceného konce, a také chtěl podrývat očekávání kritiků z jeho filmů. (orkadimenza)
  • Během propagačního rozhovoru pro film Magnolia (1999) se britský žurnalista zeptal režiséra Paula Thomase Andersona, s jakými herci by chtěl v budoucnu pracovat. Anderson odpověděl, že by chtěl spolupracovat s Adamem Sandlerem a Danielem Day-Lewisem. Novinář věřil, že Anderson žertoval, protože tito dva herci jsou z takového odlišného prostředí a mají velmi odlišné herecké styly. Nicméně Andersonovy další dva filmy skutečně představují tyto dva herce v hlavních rolích (tento film s Adamem Sandlerem a Až na krev (2007) s Danielem-Day Lewisem). (orkadimenza)
  • Ve filmu hraje řada neherců. Například Barryho příbuzenstvo je skutečná rodina. Ze šesti jeho sester jsou spolu čtyři příbuzné. (HappySmile)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama