Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

Bauer 

všechny recenze uživatele

V pořadí již několikátý animovaný film, co jsem měl možnost vidět. Od začátku, kdy sledujeme jak se mýval RJ snaží dostat jídlo z automatu až po závěrečnou akci v domě a po happyend, jsem se celý film královsky bavil. Velmi zajímavý a originální scénář. Jak jinak než skvělá animace. Dále bych také neměl zapomenout na velmi vydařený český dabing, který mi dokazuje, že u animovaných filmu je vždy skvělý. Ovšem původní dabing, kde mývala RJ dabuje Bruce Willis, si také nenechám ujít. Konečně také animovaný film s přijatelnou stopaží ( např. v Úžásňákových to bylo přeci trošlu delší ), takže film je pro děti a určitě je nebude ani na chvíli nudit. Jenže ono to nebude nudit ani dospělé.Snímek snad pro každého . Až se budu opravdu nudit, tak vím po čem sahnu!!! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

S jídlem se setkáváme neustále a proto málokoho napadne vymyslet něco tak zvláštního, kde je jídlo středem pozornosti. Tento film, neboli jinak řečeno 'zvířata shánějící zásoby schopni pro to udělat cokoliv', je dost dobře udělaný animák, který naprosto přesně vystihuje vzájemný vztah lidí a zvířat. Zároveň chci podotknout, že animace nemá chybu. Protože detaily jako chlupy, oči, či tráva jsou výborně zhotoveny. Navíc jsou zde pěkně vyobrazené lidské povahy na zvířatech - ať už je to opatrná želva, vyčůraný a mazaný mýval, starostliví ježci nebo naprosto bláznivá veverka. Plus je zde také vidět, jak zlí dokážou lidi vůči zvířatům být. - "Wanna help me find my nuts?" ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

To sem teda cekal vetsi srandu. Prumernej film s prumernejma vtipama, ktery obcas pobavi, prumernou animaci a pribehem, kterej nicim neprekvapi, takze se tu jako vzdy najde poucovani na zaver. Ani hlavni hrdinove mi neprisli nijak zvlast skvely, navic minimalne pulka z nich je vyuzita minimalne. Ale potesil me Steve Carell a jeho hyperaktivni veverka. Film ma 80 minut, takze nenudi a obcas rozesmeje, ale v porovnani s jinejma animakama se jedna pouze o prumernou zabavu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že trailer a celý film je hodně něco jiného. Jestliže upoutávky se zdáli být dosti shitózní záležitostí, tak film jako celek je naprostý opak. Příběh jako takový je sice svým způsobem naprosto jednoduchý a předvídatelný, čímž myslím, že celý děj člověk zná po deseti minutách od začátku filmu, jelikož scénář kopíruje snad ta největší klišé. Na plátně to znamená to, že mýval R.J. zničí zásoby jídla medvědovi a ten mu na oplátku vyhrožuje smrtí, jestli mu do týdne nesplaší nové. R.J. využívá ostatní zvířata s kterými se spřátelí, pak z toho má špatný pocit, vyklopí pravdu, je mu odpuštěno, no prostě klasika. Naštěstí u animáků se na příběh stejně zas tak moc nekouká a co je důležité poněkud více, jsou fórky, narážky a hlášky. Těch je v Za plotem taková hromada až se člověk diví, že to vůbec všechno může fungovat. Ale světe div se ono to funguje a navíc skvěle. K tomu v originálním znění je už tradičně spousta slavných osobností, ze kterých naprosto nejvíc vyčnívá Bruce Willis, který je sice na R.J možná trochu starý, ale stejně zní hodně cool. Trochu ohraným dojmem působí využívání co největšího počtu chlupatých zvířat, aby pánové animátoři mohli ukázat, že doba jde stále kupředu, někdy to totiž opravdu už trochu škodí. Když se to vezme, tak jediným nesrstnatcem je v příběhu želvák Verne a to je pro mě trochu málo. V záplavě letošních průměrných animáků však tohle dílko působý hodně svěžím dojmem, obzvlášť pro mladší publikum je to hitovka, ale i pro nás poněkud starší (i když o pár let) se jedná o vynikající zábavu. Osobně jsem se takhle bavil naposled u prvního Shreka a to už je celkem doba. :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efety 10/10/// +rozhodně osobité charaktery, animace postav, zasazení děje do součastnosti, poučné pro děti a neurážející pro dospělé, a zmíním i potřebu vidět snímek znovu -snad hudební stránka proti ostatnímu neviniká, ale zase to není muzikál že?/// Na tento film jsem se vypravil se svými přáteli, jemu bude 12, jí bylo 10 a byl jsem mimojiné zvědav i na jejich reakce, zda se jim tato novinka zalíbí...No líbila se nejen jim, ale především i mě. Přestože mám animáky rád, zrovna nastává doba kdy dochází k záplavě těchto filmů a už není měsíce kdy by v kinech nebyl alespoň jediný. Film Za plotem však překvapil a to velmi. Originální dabing je výborný a ten český patří mezi nejpodařenější, dokonale se ke všem postavám hodí. A rovněž samotné postavy jsou různorodé, charaktery prokreslené a každá z postav plní svoji úlohu, žádná není tedy zbytečná a i třebas veverka Hammy mi přišla roztomilá, takovej křiženec mezi veverkou Kryserkou z Doby ledové a Supermanem :-) Příběh zde naleznete, i když je scénář předvidatelný, nevadí to. Spíše jsem měl z děje komplexní dojem, který nezahrnuje žádný zbytečnosti a je bez chyby. Pěkně to odsýpá a pořád se bavíte. Ještě se přiznám, že jsem se nesmál až tolik jak u Doby ledové 2, ale pravdou je, že tento fim nestojí jen na tom jediném, ale může se opírat o mnoho jiných věcí. Hudební stránka zde není až tak výrazná. Nakonec proberu animace. Jak animace lidí, tak hlavně zvířat(ek) je výborná, přirozená a především mě potěšilo zasazení tohoto filmíku do součastnosti, do prostředí, které je nám více či méně známé (zvířátka mají vlastní televizi, navzájem se fotí). Jo a taky nesmím zapomenout zmínit situace jako dobývání domu přes nastražené pasti nebo na to kouzelné love story mezi kocourem a ... a to už nebudu prozrazovat./// Celkem 94%/// Podruhé viděno na DVD 18.4.2009 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)
  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)
  • Tiger je perzská mačka, a preto bol za jeho dabéra zvolený Omid Djalili, ktorý je iránskeho pôvodu. (vander19)

Reklama

Reklama