Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

monolog 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej a nepříliš obvyklej (až na třeba Vrtěti psem) námět pro mě pohřbívá následný nudný a předvídatelný děj. Taransky stvořil svého Frankensteina, a ten ho nakonec zabil. V posledních letech mi přijde, že jak De Niro, tak Pacino, se v honbě za penězi a zajištěním svých početných potomků přestali vyhýbat hloupým rolím a berou všechno od pětikila vejš.Jak řekl sám Pacino (volnější překlad): "Když scénář za něco stojí, obvykle ještě budu sám něco platit. Pokud je to sračka, dostanu balík prachů." Simone je standardní hollywoodskej vývar. Snaží se být originální, hezky zabalený na pohled, s drahou značkou, kriticky šokující a realistický, ale zároveň pro masy. Co se mě týká, má to jen tu drahou značku (Pacina), která ale za vložené očekávání vůbec nestojí. Asi stárne, nebo nevěděl, co si počít. Jeho přetaženej unavenej výraz znám už od Kmotra 3. Závěr má překvapit. Toho, kdo jen trochu myslí, nepřekvapí. Tenhle film sice není úplná ztráta času, třeba Kameňáky jsou horší, ale jen tak tak. Do smrti dobrý. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí jsem nucen pozměnit nejen komentář ;-) Film se mi líbil víc než prvně, možná je to také tím, že jsem si tu geniální manipulaci s důvěřivým davem vychutnával podstatně více. Žánr komedie sedí, každou chvíli jsem se nějakým Pacinovým poznámkám smál. Ale samozřejmě největší předností snímku je, kromě skvělého Pacinova výkonu, myšlenka/nápad-ta je totiž tolik současná, reálná a zároveň trochu děsivá, že vás prostě osloví, zaujme a po celou dobu filmu baví. Nakonec jsem se dospěl k názoru, že si tento možná trochu nenápadný film zaslouží lepší ocenění, takže zvyšuju hodnocení ze 4* na plný počet. Jo btw, ač to nemám ve zvyku, protože se snažím herečky hodnotit hlavně podle hereckého výkonu a ne podle vzhledu, tak tentokrát musím podotknout, že tu byla Rachel Roberts opravdu krásná :-) ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako obyčejná komedie s klasickým humorem to rozhodně neuspěje! Vtípků k zasmání by tu bylo žalostně málo! Síla filmu spočívá v téměř dokonalé satiře a alegorii na bulvár, média a Hollywoodskou filmovou mašinérii! V tomto ohledu je film perfektní a spousta narážek přímo zahřeje u srdce (vymyšlené dětství, snaha zničení Simoniny kariéry vyvolá mnohem větší ohlas => pokud tě chtějí, tak jdou slepě za tebou, snahou o Simoninu fotku novináři poráží stoly až skončí v bazénu.....). Díky těmto "vychytávkám" lze odpustit (jasně úmyslné) zjednodušení Simoniny technické stránky, kdy její ovládání zde nemá nejmenší podobnost s možnou skutečností! Samotná Simone je jako virtuální postava také dokonalá - a to dokonalá doslova, bez vady, která by jí dodávala osobitost - což je další narážka na dnešní Hollywood! Když se jí osobnosti dostane, tak to fanouškům nevadí! Al Pacino je skvělý herec, ale po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že do této role se příliš nehodí a že by v ní lépe vynikl Robin Williams! 7/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek Andrewa Niccola, který mi chyběl do mé sbírky a musím říci, že ani na počtvrté určitě nezklamal. Ba naopak Simone mě opravdu bavila a to hlavně díky opět Niccolovsky dobrému námětu, který sice pár nelogických kiksů, ale ani to mi nijak nevadí. Al Pacino je prostě vynikající, jeho angažování je pro mě signále výborného filmu. Takže tedy Niccol i na počtvrté potěšil a nemůžu se dočkat jeho dalších filmů. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí film pořád stimuluje to co mám mezi ušima zajímavými otázkami, ale nelogickej a nereálnej scénář je strašně nedomyšlenej. A dokonce s pár WTF momenty. Všimněte si jaký paměťový médium strká Tarkovský, ehm, Taransky, do počítače. A to co provedla dcerka bych chtěl umět taky :D A tak celkově pochybuju, že by se moh kolem jedný dobrý herečky strhnout takovej povyk. O tom, že pravdu by nešlo moc dlouho utajit, nemluvě. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • V rámci propagační kampaně k filmu se objevilo tvrzení, že Simone (Rachel Roberts) je fotorealistická počítačem vytvořená osoba. Současně byly také vytvořeny webové stránky dalších fiktivních filmů, ve kterých údajně Simone hrála. (Caaslav)
  • Vo filme môžeme viackrát počuť melódiu piesne "Adagio for Strings", ktorú hlavná postava použila do svojej snímky Východ a západ Slnka. (Greenpeacak)
  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)

Reklama

Reklama