Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemrný akčný film so skvelým akčným hercon Chw-Yun Fatom, ktorý je jeho jednoznačne najhorší film. Má iba priemerný príbeh, ktorý je ešte aj slabo spracovaný a tak nemá čím zaujať. Akčných scén je celkom dosť, ale sú veľmi slabé. Nie je tu ani jediná akčná scéna, ktorá by ma zaujala. Väčšina súbojov má pôsobiť ako by spolu bojovali majstri kung-fu, ale na to, aby tie súboje boli dobré sú potrební herci, ktorí toto bojové umenie skutočne ovládajú a nielen herci, ktorí sa iba naučia nejakú chorografiu. Lietanie tu tiež pôsobí veľmi amatérsky. Musím pochváliť aspoň herecké obsadenie, ktoré dokázalo tento film udržať na pozerateľnej úrovni. Bez nich by to bol úplný prepadák. Spokojný som hlavne s Chow-Yun Fatom, ktorý svojim výkonom ešte nikdy nesklamal, ale aj Karel Roden zahral nemeckého dôstojníka veľmi dobre. Sean William Scott aspoň zaujme niekoľkými vtipnými scénami. Vôbec nechápem, prečo Američania točia filmy, ktoré sú typické pre iné národy. Vždy to iba pokazia. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 42%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

občas nezaškodí zhlédnout něco přehnanýho (co jinýho filmy kung-fu jsou). něco co nekandiduje na převratnou událost jak v dobrém slova smyslu, tak v tom špatném. já si jen chtěl vychutnat DTS. a potom to musíte brát jako pohádku. pohádku o mnichovi, který měl na těle vytetovaný nějaký znaky a o magorovi z 2. svět. války, kterej si je chtěl přečíst. proto mě nemůže překvapit, že neprůstřelnej je za chvíli každej. P.S.a taky zde učinkuje K. Roden. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Paul Hunter je samozřejmě klipař - režíroval klip "Back To School (Mini Maggit)" pro skupinu Deftones, který miluju...a režíroval spoustu dalších, ať už pro popový sračkáře...nebo pro rockový bandy, ale tímhle filmem mě trochu zklamal - nečekal sem zázraky, ale tohle?! Radši měl ještě pár let trénovat jako asistent režiséra apod. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si to ten příjemný feeling neudrží až do konce a někde v půlce se z toho začne stávat klasický akčňák (ale s Karlem Rodenem v roli kung-fu nacisty! :D), ale jinak je to úplně v pohodě akční komedie. Má to dobré hlášky, moc mě to nenudilo, Yun-Fat Chow i Seann William Scott jsou hodně fajn, ani se to naštěstí nebere vážně... jen škoda, že režisér nešel víc do absurdna a nerozvinul tak to, co je na celém tom filmu nejlepší. Pak bych vůbec neměl problém dát Neprůstřelnému mnichovi čtvrtou hvězdičku, ale za nenaplněný potenciál a slabší závěr ji prostě dát nemůžu. I tak je to ale fajn záležitost a fakt je třeba ji nebrat vážně. Silné 3* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)
  • Natáčeno od 9.března do června 2002 v Kanadě, převážně pak v Torontu a Hamiltonu. (Stocki)
  • Herci, ktorí hrali mníchov, boli skutoční žiaci bojových umení školy "Sunny Tang Martial Arts Center" v Toronte. (Raccoon.city)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama