Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Britney75 

všechny recenze uživatele

U Woodyho jsme zvyklí na tento styl filmů, takže jsem věděla, do čeho jdu, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Kate role Ginny vůbec neseděla, její herecký výkon mi přišel neosobní a nezáživný, pro velmi dobrou herečku jako je Kate Winslet byla tahle role víc utrpením, než prožitkem. V Jobsovi předvedla tak kvalitní herecký výkon, že jsem jí to věřila, ale tady to pro mě bylo jen zklamáním. Roli Mickeyho mohl zahrát v podstatě kdokoli, nevím, proč zrovna takový všeumělec jako je JT se zúčastnil něčeho tak jednoduchého. Celou dobu jsem čekala, co z toho vyleze a jak jsem předpokládala, nevylezlo z toho nic, vzdávám to a Allenovky vypouštím z mého filmového světa. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Woody nám v posledních letech značně senilní a jeho poslední kousky tak nejsou ničím co bych musel vidět opakovaně (v případě Cafe Society něco bych bych musel vidět vůbec).U Wonder wheel to ale kupodivu/naštěstí neplatí a i když se nezařadí po bok jeho klasických kousků,mě osobně tahle spíš divadelní hříčka bavila.Retro look je prima,dialogy jsou fajn a obsazení funguje.Nejlépe to zvládá Justin Timberlake,ale mě osobně hodně bavila i KAte Winslet.Woody už pravděpodobně nikdy nenatočí nic z čeho by šel divák do mdlob (pokud po aféře MeToo ještě vůbec něco natočí),ale pokud by tvořil alespoň podobně zábavné jednohubky,asi by mi to až tolik nevadilo...70% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu se přiznám, že jsem tento film chtěl vidět zejména kvůli Kate Winslet, kterou mám opravdu moc rád. Rozhodně nejsem skalním fanouškem Woodyho Allena, byť jsem viděl nejeden jeho film, nicméně i tak jsem se rozhodl jít na Kolo zázraků do kina. Rovněž musím přiznat, že jsem si od tohoto snímku moc nesliboval, takže jsem nemohl být ani zklamán, leda překvapen. Ve výsledku se mi dostalo vcelku průměrného dramatu, které je sice obalené v pěkném retrohávu 50. let, a které se pyšní sympatickým hereckým obsazením, avšak na druhé straně tomu všemu podkopává nohy scénář a hlavně prazvláštně napsané postavy, ke kterým si člověk nemá šanci udělat jiný než negativní vztah. Jak už jsem říkal na začátku, Kate Winslet mám vskutku v oblibě, ale její Ginny byla asi její nejvíce iritující postava, kterou zahrála vážně dobře, a o to víc byla na pěst - slyšet stokrát za film, že má migrénu a potřebuje Aspirin, málem přivodilo migrénu mně. Vedle toho jsem očekával nějakou akci v rámci mafiánské linie a návratu ztracené dcery, ale všechno nějak na konci vyšumělo. Zkrátka film, kterému nejvíce škodí to, jak je napsaný, což počíná a končí zejména až přespříliš teatrálním ztvárněním a vedením herců, což bylo očividně chtěné, ale mnou jako divákem spíše nechtěné. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tomu uvěřit, že to dělám. Poslední filmy Woodyho Allena jsou pro mě smutné ukázky stařecké negramotnosti, a přestože všechny jejich nedostatky v nějaké míře platí i zde, zároveň mě to bavilo. Bavilo mě nekonečné proklamování, bavila mě absurdní topornost struktury, bavila mě Storarova kamera zcela ignorující Woodyho film a bavila mě Winsletová, dokonce velmi hodně. Ze všeho toho vyplývá roztomile průhledná filmová hříčka, u níž mě bavilo být. Je to pořád strašná do sebe zahleděná snobárna, ale z důvodů, o kterých musím ještě dlouho přemýšlet, jsem si ji užil. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká Allenovská tragikomedie. Rozhodně nejde o špatný film. Souhlasím s hodnocením 65% zde na ČSFD. Woody Allen je mistr svého oboru a velmi si ho cením. Za jeho nejlepší dílo považuji film Annie Hallová. Tím, že točí každý rok jen dokazuje, že je ještě pořád v kondici. Kolo zázraků není nádherné umělecké dílo, ale svým způsobem ten film má něco do sebe. Allen nepotřebuje točit umělecké kasovní trháky. Má rád svůj žánr a svůj styl a jako mistr romantiky točí svoje, dnes velmi netypické filmy. Scénář jako vždy zcela originální. Na první pohled velmi jednoduchá zápletka, ale vlastně jde o velmi dobře propracovaný příběh čtyř intelektuálů, ale možná by to mnohem více bavilo jako divadelní hra. Kate Winslet byla výtečná. Pro ní velmi atypická role, ale Ginny zahrála perfektně. Jim Belushi jako Humpty tomu dodal humor a dvojka Justin Timberlake a Juno Temple mě moc nezaujali. Nechápu proč Timberlake jako plavčík Mickey film celou dobu vypráví a na konci zápletku neuzavře. Vizuálně byl film velmi zajímavý. Legenda kamery Vittorio Storaro vytvořil velmi poutavý a rychlý styl kamery, u kterého někdy nestíháte sledovat snímané místo, protože je ihned pryč. Pro scény na pouti, ale skvěle pasovalo. Ta rychlost tam sedí. Kostýmy a výprava moc hezké. Bohaté a nešizené. Vybraná hudba filmu dodala atmosféru. Kolo zázraků je zajímavé komediální drama ze života s lehkou nadsázkou a myslím, že není důvod se nepodívat. Film se sice Allenovi docela vleče, ale někdo v něm rozhodně najde zalíbení. Myslím, že se to mistru romantiky Woodymu povedlo. Nejlepší scény jsou s mafiány a finální scéna. U mě hezké čtyři hvězdičky. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama