Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar 2000 - masky; nominace: výprava, kostýmy Zlaté glóby - nominace: herec v komedii/muzikálu (J. Carrey) BAFTA - masky Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - masky, hudba MTV Movie Awards - záporák (J. Carrey) Phoenix Film Critics Society Awards - kostýmy, masky Satellite Awards - kostýmy ...Veselé Vánoce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Grinch" nemá rád Vianoce a ja zasa nemám rád Grincha. Chlpatý, zelený, škaredý, mrzutý tvor, čo žije sám vo svojej jaskyni vysoko nad osadou akýchsi podivných Kdovíkov, mi vôbec neprirástol ku srdcu, aj keď sa pravidelne objavuje počas vianočných sviatkov na televíznych obrazovkách. Je to otravné. Do istej miery aj dosť nudné. Nepomohol tomu ani Jim Carrey, ktorý svojským, originálnym spôsobom stvárnil titulnú postavu. Priznám sa, že sa mi páčia americké gýčové vianočné filmy, ale tento grinchovský titul z roku 2000 na mňa akosi nefunguje. Toto som skonštatoval niekedy v roku 2010. Bol som prísny, bol som cynický, bol som ako ten Grinch. Teraz som sa však už akosi skľudnil, možno že dospel, a keď som si tento Howardov film pozrel pri vianočnom stromčeku a s mojou milou po boku, tak som to dokázal vnímať z úplne iného uhla pohľadu. **** ()

Reklama

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Howarda mám rád, je to sice průměrný režisér, ale sympaťák, ovšem tohle se mu vymklo z rukou nehorázným způsobem. Takový patos, kýč a zhovadilost jsem dlouho neviděl, tohle dávat na Štědrý večer, chci pod stromek kýbl a budu se modlit aby se rozbalovalo ještě před usednutím k pohádkám. Jim Carrey je trapný, ale ještě trapnější je to co na něj navlékli...Rone, tohle se nepovedlo, už nikdy více kostýmové komedie! Dávám 0% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Mňa to proste hrozne baví či v Anglickom alebo Českom jazyku............Soundtrack James Horner: 1. Dialogue: Kids Today [0:20] ,2. Grinch 2000 - Busta Rhymes/Jim Carrey [3:34] ,3. Green Christmas - Barenaked Ladies [2:35] ,4. Christmas Of Love - Little Isidore And The Inquisitors [2:19] ,5. Lonely Christmas - Ben Folds [3:20] ,6. Dialogue: Grinch Schedule [0:40] ,7. Better Do It Right - Smash Mouth [3:10] ,8. Whovillie Medley (Perfect Christmas/Grinch) - Trans-Siberian Orchestra [4:59] ,9. Dialogue: Reindeer [0:35] ,10. Christmas Is Going To The Dogs - Eels [2:57] ,11. You're A Mean One, Mr. Grinch - Jim Carrey [2:31] ,12. Dialogue: Christmas Means More [0:49] ,13. You Don't Have To Be Alone - 'N Sync [4:33] ,14. Where Are You Christmas? - Faith Hill [4:06] ,15. The Shape Of Things To Come - James Horner [6:32] ,16. Memories Of a Green Childhood - James Horner [3:28] ,17. Christmas, Why Can't I Find You? - James Horner [2:09] ,18. Stealing Christmas - James Horner [6:55] ,19. The Big Heist - James Horner [4:04] ,20. Does Cindy Lou Really Ruin Christmas - James Horner [4:09] ,21. A Change Of The Heart - James Horner [3:43] ,22. The Sleigh Of Presents - James Horner [6:01] ,23. He Carves The Roast Beast - James Horner [3:12], ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem byl v kůži Grinche, ze začátku jsem s ním sdílel stejné pocity....ale čím víc se stával hodnějším, tím míň jsem ho měl rád! Howard možná záměrně udělal z Kdovíků ty nejnesympatičtější postavičky, jaké jsem kdy viděl, jinak si to nedovedu představit. To aby člověk pohledal. Přál jsem si, aby Grinch našel v tom šrotu, co se mu doma válí, nějakou plně funkční vodíkovou pumu a poslal ji s přáním pěkných třaskavých svátků Kdovíkům přímo do nosu. A Grinchse mi líbí víc, jak Shrek...taky zelenej, ale zábavnější. A zlej :) Aspoň ze začátku. Já chci taky kardiorentgen! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinch (Jim Carrey) měl být černo-bílý. Na původních ilustracích v knize "Jak Grinch ukradl Vánoce!" od Dr. Seusse je totiž černobílý s prvky rudé. Filmaři uvažovali, že barvy zachovají, ale pak usoudili, že by na filmovém plátně taková kombinace nemusela fungovat. Nakonec je tedy Grinch zelený, podle ohavné barvy aut, která se tehdy půjčovala a animátor Chuck Jones ji nenáviděl. Pro skřeta, který nemá rád Vánoce, mu připadala akorát. (P. J. D.)
  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama