Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $10,853,418Tržby Celosvetovo $27,453,000║ Oddychovka, ktorá nič nekazí ale nedá ani nič na viac, pre známych hercov(Caine, Stallone, von Sydow) to bola skôr taká prechádzka než zdatné herecké výstupi. /videl v kine: 60%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kdysi na videu moc fajn a jedno z mých prvních setkání se Slyem, čili nostalgická příchuť nějakou tu hvězdu přihazuje.  Na stranu druhou  docela mělká a bagatelizující břečka na silné téma, navíc natočeno dle skutečnosti a tam už tohle "čisťoulinké" zpracování hraničí až s neúctou. Angažmá Pelého a dalších  hvězd tehdejší světové kopané zajímavé a v samotném zápase patřičně využité, nicméně formální oslava fotbalových parádiček by se vyjímala ve filmu čistě sportovním, nikoliv s takovýmto historickým podtextem.  I symbolicky pochopitelná, ale silně amerikanisticky romantizovaná,  vzpoura lidu na závěr spíš nasere než cokoliv jiného. Neměl to být krutý film, chápu, ale slepými se střílet taky nemuselo. 2:0 ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Po boxe, wrestlingu je pre Sylvestra futbal športovou disciplínou č.3. Nerovný zápas tento raz odohrá z pozície väzňa proti nacistickej veľmoci. Film miesi žánre športovej a vojnovej drámy a je zaujímavý z pohľadu futbalového fanúšika ani nie tak záverečným matchom, ale prítomnosťou profesionálnych futbalistov v roliach trestancov na čele s legendárnym Pelém. Vážnejšie poňatie snímke sluší, rovnako aj použitá metafora riešenia konfliktov. Čo zamrzí je klišovitý finálny zápas akého choreografia strieda lepšie momenty s tými horšími. V sumáre je tak Nerovný zápas rýdzo rýdzim priemerom. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Amíci mají dost divnou představu o kopané. Ačkoli ve filmu hrálo plno skvělých borců, zápas na mě působil strašně neohrabaně a nerealisticky. Chápu, že pro Američany to určitě bylo věrohodné, ale u některých těch Slyových skluzů z pozice brankáře mi nabíhal úsměv. Jestli byl padesátiletý Caine vhodnou postavou zrovna pro roli kapitána si taky nejsem jistý, toho raději před kamerou nenechali se míče ani dotknout. Ale krom té fotbalové stránky, kterou mohli doladit, jsem se bavil obstojně. 70% ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivec fotbalu, takže mě potěšil Pelé a i ve 41 letech byl stále výborný. Námět je také zajímavou myšlenkou a ještě vychválím hudbu. Jinak to zase nebylo nic mimořádného. Stallone jako Rocky je přirozený, ale jako fotbalový brankář, to byla tragédie. Určitě stále v brance při natáčení poprvé v životě. Výsledek 4:4 byl morálním vítěztvím pro spojence i obecenstvo a pro mě je to přesně za tři. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Pelé je vo filme jediný černoch. (Shakers)
  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)

Reklama

Reklama