Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Pustite sa do toho! Ghost Stories nám ponúka nevšedný a pútavý príbeh, ktorý je dobre vyrozprávaný, má spád a behom deväťdesiatich-ôsmych minút sa ani na chvíľu nenudíme. Tvorcovia vytvorili mysteriózny horor, ktorý zaujme už v prvej minúte a nepustí až do konca. Aj keď má film pomerne pomalý rozjazd a za začiatku je skôr rozprávací, tak zhruba v druhej tretine začne všetko dosť rýchlo eskalovať a od tej doby ako by sme sa ocitli na horskej dráhe. Dyson a Nyman nás držia v neustálom strachu a očakávaní, čo bude ďalej. A tematicky i efektovo poteší milovníkov nadprirodzenia aj hororov. Popri kvalitných hereckých výkonoch, je tiež potreba vyzdvihnúť originálne a dobre vypracované hororové masky a kostýmy. Tie spolu s autentickým prostredím dobre nadväzujú a podčiarkujú celkovú atmosféru snímky, ktorú sa tvorcom darí udržiavať po celú dobu. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený, ale těžce nedotažený, kousek. To je škoda, jelikož všechny parametry, pro dobrou žánrovou jednohubku, na místě byly. Nevyčerpány do mrtě a tudíž, to co mělo strašit, tak nestrašilo vůbec a nebo jen trochu a chvíli, to co mělo šokovat, tak nešokovalo prakticky ani jednou. Atmosféra byla fajn, ale, na film s názvem Ghost Stories, to prostě nebylo dostatečně ,,creepy". ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ghost Stories" som nejaký čas odkladal. Už viackrát som si hovoril, že si tento film pozriem, no potom sa moja pozornosť presunula k inému dielu. Dnes som mal ale náladu na horor a tak som si konečne pozrel tento film a musím povedať, že som s výsledkom skutočne spokojný. Nakoľko je to antológia, tak sa to pokúsim trošku rozobrať. Najprv si povieme niečo o jednotlivých prípadoch ako takých, potom poviem niečo k celkovému dojmu a udelím hodnotenie. Takže poďme na to. Prípad č. 1 sa sústredí na nočného strážnika Tonnyho Matthewsa, ktorý videl prízrak v budove, ktorú strážil. Tento má v sebe pár dobrých ľakačiek, plus som si po dopozeraní celého filmu uvedomil, že čísla zo záverečnej časti sa objavujú aj tu. Má to pár dobrých vizuálov a skvelú prácu s kamerou, no príbeh pôsobí akosi nedopovedane. Bol by som osobne zvedavý ďalej. Prípad č. 2 sa venuje Simonovi Rifkindovi a jeho stretnutí s démonmi počas nočnej jazdy autom. Opäť skvelé vizuály a mimoriadne fantastická kamera. Miestami som sa zľakol aj niečoho, čo tam reálne vôbec nebolo. To si ani nepamätám kedy sa stalo. Záverečné stretnutie vyzerá super. Prípad č.3 poriadne zamotal hlavu bankárovi Mikovi Priddlovi, ktorý videl poltergeista vo svojom dome. A ako povedal, domov má byť predsa miesto, kde sa človek cíti najviac bezpečne. Podobne ako predošlé 2 príbehy pôsobí nedopovedane, no za to môže viac-menej kostra, ktorú tomuto filmu tvorcovia dali. A hoci by som bol zvedavý viac vo všetkých troch prípadoch, tak záver to posúva do úplne inej roviny. Možno je to síce trošku ospravedlnenie tvorcov za to, že to chceli nejako pospájať a dať tomu nejakú hlbšiu pointu, no mne to nevadí. Pretože to minimálne dáva filmu nejaký nový rozmer. A tie scénky vyzerajú fantasticky. Plus musím povedať, že história nášho hrdinu je celkom silná. Nebudem to spoilovať, lebo všetci asi máme svojich kostlivcov v skrini, ktorých sa vnútri bojíme. A on samozrejme tiež. A rovnako súhlasím, že svojou prácou dokopy reálne nikomu nepomohol. Lebo brať ľuďom nádeje je podľa mňa prehlbovanie rán. Ako celok film vnímam pozitívne. Je to natočené fantasticky, hudba je super, celkovo skvelé zvukové efekty a dobré postavy. Zdá sa, že rok 2018 celkom praje aj hororom. Narozdiel od toho minulého. Hodnotenie: A- ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu strašidelný horor s několika opravdu děsivými momenty. Docela se divím vlažnějšímu přijetí, jelikož když nedá nějaký horor do kin James Wan, tak se divák dostane maximálně k pár DVD béčkům které co si budeme povídat, občas můžou jedině mírně překvapit. Proto je tenhle kino horor z Británie docela příjemným osvěžením. Atmosféra pochmurného ostrova nemá chybu, příběhy jsou dobře napsané, skvěle odehrané a hlavně příběh z lesa nemá chybu, jelikož tenhle druh strašení vyloženě vyhledávám. Škoda toho docela ujetého finále, které se dalo trochu předpovídat a i když nejsou Ghost Stories naprostou dardou, dobrým a strašidelným hororem jsou určitě a to mi jako hororovýmu fandovi dělá radost. V budoucnu večer za deště klidně dáme repete. Martin Freeman naprostý démon.70%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Škoda že to nemá pevnější štábní kulturu; takto tomu nechybí atmosféra, nejedna povedené scéna (zdaleka nejintenzivnější scéna je ta ryze kingovská, nadpřirozena zbavená s chlapci u stoky), pár nápadů, ale je to příliš rozhárané mezi tři části a finále. Také tím jak to jede horrorovou klasiku (což je samo o sobě sympatické), tak to sebou nese, že jeden přesně ví, co kdy čekat a k čemu to celé směřuje. Každopádně sympatický počin a horror z ranku, který v tuzemských kinech v posledních letech nasazován příliš nebývá. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)
  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně ve městech Bradford, Hornsea, Harrogate a Leeds. (Varan)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)

Reklama

Reklama