Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (490)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Digitální a hloupoučká jednohubka, která se nemůže rozhodnout, zda chce vykrádat víc Smrtonosnou past či Skleněné peklo. Oběma zmíněným klasikám samozřejmě nesahá ani po titanový kotník zdejšího hlavního hrdiny. Ve všech ohledech. Rock, který v některých scénách zapomíná kulhat, se sice snaží, ale to je tak vše. Čekal jsem, že bude hrát v lepších filmech, tahle tupá béčka pořád dokola mu dost przní kariéru. Akční král je holt jen jeden a ten hrál v jiných trhácích... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezproblémový akčňák, kterému jsem rád leccos odpustil. Mrakodrap na mě totiž zapůsobil stejně jako některé z (dnes takzvaně klasických) filmů s Arnoldem S. nebo Sylvesterem S. - nebyla to vždycky mistrovská díla, ale právě díky těm dvěma pánům jsem se na ně pokaždé podíval rád a právě díky nim mě ty filmy bavily. Dwayne Johnson je na tom tentokrát stejně jako oni. Je charismatický, drsný, držíte mu palce i když víte, že všechno dobře dopadne, bavíte se. Oceňuji hlavně to, že po blbinách typu Jumanji, Rampage a San Andreas se Johnson objevil v něčem, co není úplně pitomé ani parodické, ale co se bere v rámci žánru nákladných béček vážně a humorem se jen tu a tam odlehčí. Navíc je tu super nápad s tím, že hlavní hrdina má místo jedné nohy protézu, kterou mnohdy využije, a třeba scéna s jeřábem je tak přehnaná, až je výborná (při ní mimo jiné vynikne také Jablonskyho hudba, která je možná jednoduchá a rutinní, ale atmosféru dodat umí). Nečekal jsem moc a jsem spokojený. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson je momentálně akční číslo jedna v Hollywoodu a může si role vybírat jak se mu zlíbí, proč šel zrovna do tohohle nablblého akčňáku je mi sice záhadou, ale i mistr Rock se občas utne. Film chce a veřejně to přiznává odkazovat na Die Hard ale moc se mu to nedaří. Začátek sice vypadal docela dobře, hlavně akce je skvěle nasnímaná, ozvučená a má výborný střih. Bitka v bytě, nebo přestřelka v ulici před domem je skvělá a já se těšil na super akční výplach. Jenže kdo ví proč má hlavní hrdina umělou nohu a když se rozeběhne z jeřábu a skočí do Mrakodrapu je konec. Týpek bez nohy šplhá pomocí izolační pásky po stěně sto patrové budovy, perfektně skáče do obří turbíny aby vypnul nějaké dveře a ten vypínač je prostě zrovna za tou turbínou, zachraňuje dvě otravné děti z hořícího pekla atd. atd. Těch píčovin je tam už bohužel moc, digitální super mrakodrap jen otravuje a evokuje tuhle dementní hitech dobu a finále i záporák nestačí s dechem. Film si s odřenýma ušima udrží tři hvězdičky, ale asi jsem čekal, že to prostě bude méně blbé. 50%. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Je to OK. A víc než OK jsem ani nečekal. Dwayne Johnson to tentokrát zkouší bez humoru a hraje na vážnou notu a docela mu to jde. Je to vlastně stejně pitomé jako většina jeho filmů, ale i podobně výplachově zábavné. Mrakodrap má nakonec mnohem blíž ke Skleněnému peklu než k akcím Johna McClanea, ale skákání na obří barák, šplhání po římsách stovky metrů nad zemí a útěky před běsnícím ohnivým peklem rozhodně nenudí. Rawson Marshall Thurber je solidní řemeslník a pohlídal si, že se v jeho novince bude pořád něco dít. Takže nebudete mít moc času přemýšlet o tom, jak moc je to celé pitomé a jak to vůbec nedává smysl. Škoda slabších záporáků a celé do očí bijící neambicióznosti. Jako letní výplň mezi Ant-Manem a Jurským světem a další Mission: Impossible ale Mrakodrap funguje bez problémů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zapal člověku dům a poznáš, na čem mu záleží." To je zajímavá myšlenka. Rozhodně zajímavější než souboj Rocka s komandem gangsterů. S Rockovou filmografií se o něj, jeho rodinu a ani náhodně procházející psy prostě nebojím. Proto oceňuju, že mu scénáristi sebrali nohu, aby to bylo alespoň o něco vyrovnanější. Jenže padouši mají své limity, Rock alias pan Sawyer po hladkém mrakodrapu šplhá jak veverka s přísavkami a já jsem si jistý, že zlá gaunerka Xia mi brzy přivodí nějaký ten mokrý sen. Za to díky, ale jinak se celé to "velkolepé" divadlo dá bez problému předvídat, což k napnutí diváka zrovna nepřispívá. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)
  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama