Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezproblémovo sledovateľné, miestami vtipné, s fajn hereckou crew, ale aj tak skrz naskrz maximálne trocha nadpriemerné, pretože War Dogs je film ako taký na buddy komédiu málo komediálny a na dramatický príbeh obchodníkov so zbraňami málo dramatický, dosť neosobný, príliš plytký a neprepracovaný. Jednoducho mix žánrov, ktorý skvelo fungoval napríklad už v mnoho krát skloňovanom Vlkovi z Wall Street, pretože Vlk z každého žánru vyšťavil maximum, ale tu to Phillipsovi skrátka extra nevyšlo. War Dogs neurazia, ale ani nenadchnú. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Spirituálny nasledovník Lord of War, len v odľahčenej forme bez nejakých ráznejších ponaučení, reznutý ľahkou komédiou a unikátnym rukopisom Todda Phillipsa, ktorý už vtedy ukázal, že aj žáner drámy zvládne bez problémov. Ústredná dvojka je pre niekoho (mňa) vysnívanou kombináciou, Jonah Hill sa presne pre takéto role narodil, ich postavy na obrazovke žijú, rovnako tak aj kulisy. Výprava je bohovská a lokácie pôsobia vierohodne, od starých spráchnivených sovietskych skladov v metropole Albánska (Rumunsko) cez trojuholník smrti v Iraku (ani sa neunúvali točiť to štandardne v Maroku, rovno sa točilo v Kalifornii a i tak to vyzeralo uveriteľne) až po slnečné Miami či jordánsky Ammán. Gradácia je perfektná a plynulá, tempo svižné, stále sa niečo deje a len s minimom prestávok, scenár atraktívny, nakoľko s menšími dramatickými prírastkami sa ako taký udial. Pre fanúšikov témy (vojna v Iraku a všetky tie "shady" veci s ňou súvisiace) je War Dogs povinná jazda. Jazda, na ktorú rád kedykoľvek naskočím a zopakujem. --- Bonusy: Pentagon Pie, General Phillips, Access Granted --- (9.10.2017) (13.11.2018) (9.3.2021) (29.6.2021) --- Dobrým doplnkom k filmu je dokument Iraq for Sale a kniha Big Boy Rules, ktorú kurva odporúčam všetkými desiatimi x) --- Od veci poznámka – doteraz nechápem, ako dokázal Lord of War poskytnúť takú nálož v živote reálne využiteľných múdrostí a ponaučení, čo je vzhľadom k obsahu filmu absolútny paradox. (Zatiaľ čo War Dogs ledva jedno x) --- ♪♫ / ♪♫ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy já můžu. Teller pomalu, ale jistě buduje svou kariéru a Jonah Hill už hvězda na komediální scéně nepohybně je a zde víceméně táhne i celý film. Filmy podle skutečné události, které se odehrály nedávno mi příjdou daleko atraktivnější než filmy dle skutečnosti z daleké minulosti. Humor jde lehce bokem, zasmál jsem se nejvíce při podivném Hillovém smíchu, ale tempo si film drží slušné, neustále se něco děje, průsery jsou na cestě a končí to dramaticky. Po pravdě jsem jim i lehce záviděl. Dobrý a zábavný film. 80% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak takúto akčnú, hláškami a kvalitným soundtrackom napumpovanú, mrdu som veruže nečakal! Hlavne po tom, ako som videl v kine trailer, ústrednú dvojicu a dotretice meno režiséra... tak, takú veru nie! Veľmi milé prekvapenie na záver dňa! A priznám sa, že som mal v pláne dať ''len'' štyri hviezdičky, ale ten efektný záver filmu so scénou vo výťahu a spolu s doprovodom kvalitnej muzičky to u mňa jasne rozhodol, aby som zaokrúhlil smerom nahor. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal další jízdu ve stylu Pařby, bude mírně zklamán. Ani označení pouze jako "komedie" není tak úplně správná volba, protože až na několik vážně povedených momentů se film táhne spíše v dramatickém duchu. To ale ve výsledku není špatné a filmu to naopak celkem sedne. Škoda jen, že trailer naladil úplně na jinou vlnu. Co ale filmu moc nesedne, je přepísklá stopáž, kdy by se dalo opravdu hodně krátit. Na druhou stranu je film doprovázen úplně božím soundtrackem a vypráví kulervoucí story o dvou manících, kteří chtěli přijít za každou cenu k hromadě peněz. Trochu mi to připomnělo Pain & Gain, ale to bylo o chlup lepší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Chyba v českém dabingu. Když je na konci filmu říkáno, na kolik roků měl být Efraim Diveroli zavřený, říká český dabing, že na 7 let, kdežto ve skutečnosti to bylo na 4 roky (asdfasdf)
  • Neoficiální název filmu je „Arms and the Dudes“ podle knihy „Arms and the Dudes: How Three Stoners from Miami Beach Became the Most Unlikely Gunrunners in History“ spisovatele a novináře Guye Lawsona. Česká distribuce použila pro název snímku překlad názvu knihy namísto oficiálního War Dogs. (Saur.us)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama