Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (333)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to byl od Disneye dobrý nápad, aby zfilmoval všechny pohádky, kterými se v devadesátých letech proslavil. Na některé to funguje, na některé ne. Asi záleží i na tvůrcích. Tady nejenom, že chyběl mluvící drak, ale navíc jsem měl pocit, že tu je všechno špatně a popírá to svojí pohádkovou myšlenkou všechny podobně laděné čínské dobové filmy. Navíc je to feministické až běda a nejhorší je, že já už ani nedokážu určit, jestli to vnímám proto, že mě to nutí vnímat doba nebo proto, že to točila režisérka a toho feministického tam narvala po kokos...což je vlastně to samý. No, vidíte, jaký má na mě Mulan vliv. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dosť nepodarená rozprávka. Vizuál je fajn, ten červený vták je pekný, zvyšok stojí za starú belú. Scény z bojov sa nevyrovnajú ani tým priemerným čínskym bijákom. Dej je až tupý, nezaujímavý, Mulan pár krát švihne mečom, trošku zabalansuje na lešení a je z nej legenda. To fakt v tej Číne je tak málo ľudí, že stačí jedna odvážna žena, aby zachránila celé kráľovstvo alebo dynastiu alebo čo to tam mali? Nič proti emancipácii, ale toto bolo fakt riadne prestrelené. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od filmové Mulan nečekala, nebyla jsem tedy až tak rozčarovaná. Šla jsem do toho kvůli děcek, ty to tedy odseděly, ale žádná hitparáda se nekonala. Ale ruku na srdce, mě neoslovila ani verze animovaná. Pohádky typu Tygr a drak mě baví, tohle bylo slabé a obávám se, že z předlohy ani víc vyrazit nešlo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neznám animovanou verzi od Disneyho, ale znám hranou čínskou verzi s Zhao Wei, která vypadá takhle https://youtu.be/M4OSxjVARC0 a nejvíc mě překvapilo, jak je aktuální verze jiná. Toto je pohádka. Bojové scény působí jako tanec - ne zrovna v pozitivním slova smyslu. Naštěstí to má krásnou výpravu a krásnou Liu Yifei. Takže finálně 3*. Moje recenze: https://bit.ly/2F9OSiz ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bylo to hodně slabé, protože přece jen, i když je to Disney, mělo by to nějaké kvality mít. Trailer sliboval celkem povedenou akční složku a sošnou hlavní hrdinku. Liu Yifei není herečka akčního žánru, byť nějaké role tohoto typu za sebou má, její specializace je drama. Jenže jednak hlavní hrdinka je moc krásná a nepřesvědčivá ve své roli (pusťe si videa z konkurzu Nana Ouyang v krátkém sestřihu by byla nejlepší volbou). Příběh je strašně slaboučký, žádná postava není více rozvinuta, Donnie Yen prakticky nevyužitý, Gong Li vypadá jako šílená panda, Jet Li jsem ani nepoznal, taky mohl mít více prostoru. Část akčních scén slušná, jiné jsou až moc nadsazené a nechtěně komické, stejně jako zobrazení stepních nájezdníků. Některé práce kamery pěkná, ale celkově slabé, protože film není ani akční spektál, nebo pohádkové drama, které by ukazovalo vývoj charakteru hlavní hrdinky a přinést nějaké emoce. Takže zase, aby jste mi drželi palce v soutěží já chci být miliardář, protože za ty prachy bych to natočil lépe s jiným obsazením. Rovněž mě zklamala hudba, absolutně prošumí okolo, nejsem schopen si vybavit jediný motiv. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu a v Číně. Natáčelo se od 13. srpna 2018 do 25. listopadu 2018. (ČSFD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama