foto

Christina Aguilera

  • nar. 18.12.1980 (37 let)
    Staten Island, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Christina Maria Aguilera je americká popová zpěvačka. Podepsala smlouvu s RCA Records po nahrání písně Reflection pro film Mulan. Její debutové album Christina Aguilera (1999) mělo úspěch jak u veřejnosti, tak i u kritiků a v roce 2000 jí toto album vyneslo cenu Grammy za nejlepšího nováčka. Záhy vydala latino-popové album Mi Reflejo, za něž vyhrála v roce 2001 latinskou Grammy za nejlepší popové album a také vánoční album My Kind of Christmas a obě tato alba se velmi dobře prodávala.

V roce 2002 jí vyšlo druhé studiové album Stripped, na kterém se značně kreativně podílela. Kritiky dostávalo různé a Christina za něj dostala další cenu Grammy, avšak její zjevně sexuální image během propagování tohoto alba se stala terčem silné kritiky a posměchu. Její třetí studiové album Back to Basics (2006) obsahuje prvky soulu, jazzu a blues. Dobře se prodává a dostalo dobrou kritiku a zajistilo Aguileře jendo Grammy a dvě nominace.

parisian

Herecká filmografie

Filmy

2018 Broadway 4D
Life of the Party
Zoe
2017 Emoji ve filmu
2015 Ladíme 2
2010 Dostaň ho tam
Varieté
2007 Moje noc s GRAMMY (TV film)
2004 Příběh žraloka

TV seriály

2010 Vincentův svět (TV seriál)
Ztratit sám sebe (S07E10)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Dokumentární

2016 Ahoj světe! (TV seriál)
2010 Banksy: Exit Through the Gift Shop
Hope For Haiti Now (koncert)
2008 Christina Aguilera: Back to basics (koncert)
Rolling Stones (koncert)
2006 Herbie Hancock: Possibilities
2004 Christina Aguilera: Stripped Live in the UK (koncert)
Sex 'n' Pop (TV seriál)
2003 50 Sexiest Video Moments (TV film)
Christina Aguilera Stripped in London (koncert)
2002 Bubblegum Babylon (TV film)
2000 2000 ALMA Awards
Christina Aguilera: My Reflection (koncert)
1999 Making the Video (TV seriál)
1998 SexTV (TV seriál)
1996 VH1 Storytellers (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2018 2018 Billboard Music Awards (TV pořad)
2017 2017 American Music Awards (TV pořad)
2016 Chelsea (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
I Can Do That (TV pořad)
2014 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
Rokenrolová síň slávy 2013 (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 Grammy Awards 2011 (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
Conan (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2008 2008 American Music Awards (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
Tony Bennett Show! (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Grammy Awards 2002 (TV pořad)
Osbournovi (TV pořad)
TRL Presents: Christina Stripped in New York City (TV pořad)
2001 MTV Icon: Janet Jackson (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2001 (TV pořad)
The 25 Hottest Stars Under 25 (TV pořad)
2000 Diary (TV pořad)
GPTV (TV pořad)
1999 ABC 2000: The Millennium (TV pořad)
MTV Video Music Awards 1999 (TV pořad)
The Teen Choice Awards 1999 (TV pořad)
Total Request Live (TV pořad)
WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
taff (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1989 MMC (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something (hudební videoklip)
Alejandro Fernández feat. Christina Aguilera - Hoy Tengo Ganas de Ti (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Let There Be Love (hudební videoklip)
2012 Christina Aguilera - Your Body (hudební videoklip)
Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment (hudební videoklip)
2011 Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger (hudební videoklip)
2010 Christina Aguilera - Not Myself Tonight (hudební videoklip)
Christina Aguilera - You Lost Me (hudební videoklip)
2009 Christina Aguilera - Keeps Gettin' Better (hudební videoklip)
P. Diddy feat. Christina Aguilera - Tell Me (hudební videoklip)
2007 Christina Aguilera - Candyman (hudební videoklip)
2006 Christina Aguilera - Ain't No Other Man (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Hurt (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Save Me From Myself (hudební videoklip)
2004 Christina Aguilera - Car Wash (hudební videoklip)
Nelly feat. Christina Aguilera - Tilt Ya Head Back (hudební videoklip)
2003 Christina Aguilera - Can't Hold Us Down (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Fighter (hudební videoklip)
Christina Aguilera - The Voice Within (hudební videoklip)
2002 Christina Aguilera - Beautiful (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Dirrty (hudební videoklip)
2001 All Star - What's Going On (hudební videoklip)
Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink - Lady Marmalade (hudební videoklip)
2000 Christina Aguilera - Come On Over (All I Want Is You) (hudební videoklip)
Christina Aguilera - I Turn to You (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Nobody Wants to Be Lonely (hudební videoklip)
Christina Aguilera - Pero Me Acuerdo De Tí (hudební videoklip)
Christina Aguilera - So Emotional (hudební videoklip)
1999 Christina Aguilera - Genie in a Bottle (hudební videoklip)
Christina Aguilera - What A Girl Wants (hudební videoklip)
1998 Christina Aguilera - Reflection (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

2007 Christina Aguilera - Candyman (hudební videoklip)
2006 Christina Aguilera - Hurt (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(36)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace