Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

akisha 

všechny recenze uživatele

Přílišná originalita se (ne)vyplácí. Až do chvíle, co nastoupí zlo, je to ale naprosto super horor, přesně takový ten pomalý, znepokojující a gradující - jak to milujeme. Bohužel jsem SPOILER nepochopila, kdo vymyslel tento neotřelý design hrůzného jelena, protože tím ten film teda spolehlivě zabil. Podle mě snad COKOLIV by fungovalo lépe, než zdejší parožnatec. Tohle že je má být Lokiho syn? Ani náhodou! No ale tak zkusili to, takže to zaslouží uznání aspoň za originalitu, byť nežádoucí. KONEC SPOILERU. První dvě třetiny jsou ale určitě bez výhrad a jako plíživý a tajemný horor se nedají než doporučit. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Les je najviac, o tom žiadna. Ale sám o sebe dobrý horrorový príbeh nerobí. V rovine strašenia sme tu napríklad mali Blair Witch, v rovine morálky zase Calibre (a o opustenej chate sa ani nebavme, no že?). A aj by som v súvislosti s tým napísal, že toto tu sa snažilo zbytočne... keby sa to fakt aspoň trochu snažilo, nie iba prišlo, vopred maximálne spokojné s tým, ako nijak extra nevyzerá. Áno, les je najviac! Práve preto si ale s ním a takýmito anemickými návštevami v ňom dajte radšej pokoj. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pätica kamarátov chce vyraziť na výlet. Zhodnú sa, že na zálety plné zábavy a večierkov sú už príliš starí, a ako destináciu si zvolia radšej hory. Tu môžu otestovať svoju kondíciu a dokázať si, že ešte stále sú v slušnej forme. Keď sú ale kvôli zraneniu jedného z členov nútení použiť skratku cez hustý les, v ktorom sa stratia, je im jasné, že namiesto ich kondície bude testovaný ich inštinkt prežitia. - Výnimočný poster a minulý špičkový horor režiséra ma na The Ritual velmi nabudili, ale výsledok je trochu sklamaním. V prvom rade ma vôbec nezaujali postavy, ktoré boli vrcholne nesympatické a chémia medzi nimi príliš nefungovala. Tiež mi vadilo to, že som mal pocit, že režisér zmeny medzi realitou, snami a halucináciami používa len na to, aby mu to pasovalo do príbehu, a nie na to, aby diváka poriadne vystrašil. Ostatné veci sú podarené. Príbeh a motivácia postáv sú v tomto prípade velmi dobre vymyslené a mytológia, z ktorej sa nedá prezradiť nič, ku koncu filmu naberá na poriadnych obrátkach a ukazuje sa ako velmi zaujímavá. Radšej sa vyhnite trailerom, komentárom a recenziám, pretože som si úplne istý, že tu každý idiot bude hneď prezrádzať, o aký subžáner ide a o čo tam celý čas ide. + herec z Slumber ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po většinu času parádní hororový počin, který potěší nejen neotřelým prostředím, jež ve své kráse skrývá i určité tajemno dávných mytologických časů, ale také budováním napětí a žádnými lacinými "lekačkami". Tvůrcům se podařilo vystavět působivou atmosféru a nebýt spíše plytkého závěru, kdy se odhalí ono hlavní zlo v celé své "kráse", dal bych i plný počet. Ještě při zajetí hlavních postav a slyšení rituálu zpovzdálí, měl film patřičnou děsivou sílu a vše nahrávalo pro celkově plnější dojem. Někdy člověka nejvíce děsí to, co není vidět a je tedy škoda, že se toho autoři snímku nedrželi. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ritual aneb Bylo nás pět. ////Ať mutant, kříženec či kripl, nebo Lokiho parchant, bych si tipl, měl by dávat většího majzla, na kdejakého anglického hajzla, neochrání ho švédská divočina, neb anglána chrání tesařská širočina. Anglána ochrání i brouk, neb jakmile vyběhne na palouk, z plna hrdla zpívat začne, Duch lesa se toho přednesu divě lekne, divná, divná, divná to věc, že duchy z lesa vyžene kůrovec. Duch si prozatím jen do gatí nadělal, když na něj anglán škaredě zavolal. a tak prostě zkrátka - končí tato švédská jatka. Šílenec či intelektuál - ať shlédne tento Rituál, pak dá si pozor měrou vrchovatou - až půjde do lesa na vysokou. //////// Po hloupé rýmovačce pár technických - ve střední Evropě by mohl strašit nějakej synáček Peruna nebo Striboga v podobě obřího hřibu s nožičkama. Les, déšť, bouřka - tohle by mi bohatě stačilo ke spokojenosti, závěrečné obludárium bych opravdu s chutí oželel. Lesní lidé opravdu bývají tak trochu mešuge, ale méně než ti z filmu. To musela bejt fuška sehnat takový xichty. Podmanivá atmosféra filmu končí vstupem do první chaty, bohužel...pak už se tlačí na pilu. Škoda, škoda, docela mi vadí, že se tyhle slibně rozjetý věci nakonec utopí v okultní fantasmagorii. Tenhle film je v podstatě kopie filmu Descent, jen místo čtyř pěkných bab tu máme čtyři chlapy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)
  • Znamení, které postavy vidí na stromech nedaleko opuštěné chaty, pochází z tzv. staršího futharku. Jedná se o nejstarší runovou abecedu germánského původu. Znak se nazývá Othila (čte se jako české „o“) a symbolizuje dědictví, vlastnictví, majetek. (Miseet)
  • Túra sa odohráva niekedy v lete a podľa mapy sa turisti nachádzajú v národnom parku Sarek, ktorý je na severe Švédska. V tomto ročnom období tam slnko nezapadá, preto tam počas leta nikdy nemôže byť úplná tma. (beso74)

Reklama

Reklama