Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (251)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinku cca to je fajn vec, čo má atmošku. Ako nejaký kvázi prímorský neo noir. Ale potom príde zvrat, a keď sa objasní čo je vo veci naozaj, tak už je to len bizáro, ktoré sa snaží pôsobiť na záver veľmi katarzne a emocionálne, ale predať sa to nepodarí. Jednak pre to, že otočka v polovici je priveľmi radikálna a zároveň preto, lebo film si na ten osudový feeling vlastne nepripravil pôdu. Všehovšudy pomerne fascinujúci experiment, ktorý nemohol fungovať ani na papieri, ale napriek tomu prilákal samé zvučné mená. Bez druhej polovice či sústredením sa na atmosféru fajn. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Film trpí klasickým "One Man Syndrom"em, kdy je jeden autor jak scénáristou tak i režisérem filmu. většinou z toho plyne, že není sebekritický a je to patrné i zde. Poměrně atmosférou docela hutný a postupně gradující thriller se mění přes WTF vlnu do srágory, což je velká škoda. Celou dobu čekáte, co se z toho vyvine, kdy se TO už stane a co se bude dít v té poměrně již krátké době do konce filmu poté a najednou přijde naprostý twist, který je WTF, ale ještě bych ho akceptoval (byť by některé scény již nedávaly moc smysl) a ještě ho chápal jako tvůrčí záměr, ale kdyby vše končilo oním hlášením z rozhlasu/televize. Všechno poté mělo být vypuštěno a existence dalších scén celému filmu vyloženě brutálně škodily. Fakt škoda, velká, smutná velká škoda. --- Tři čtvrtiny filmu ****, po twistu s přimhouřením oka ***, konec už těžké **, a to jsem ještě hodný. Výsledek: *** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu si fakt můžou natočit, co chtějí. Během filmu jsem si totiž pořád říkal, kde je sakra to sci-fi a mysteriózní, co je tady popsáno v žánrech. Ke konci filmu to ale dostalo takovej spád, že jsem měl co dělat, abych ho vůbec pochopil (a nakonec nepochopil). Na druhou stranu nemůžu říct, že by mě to karibské prostředí nebavilo. Bavilo...a jak. Matthew tu je opět ten klasickej strhanej chlap životem, kterej si tu celý film uzurpuje pro sebe. Anne vypadá jak umělá, Jason je na přesdržku a naštěstí tu zbejvá ještě místní mnich Djimon Hounsou, kterej tu životní rozvrácenost Matthewa jakž takž tříští. Osobně musím říct, že takovou filmařskou ulítlost s hollywoodskými hvězdami jsem dlouho neviděl. Jak kdybych chvíli koukal na Interstellar z Karibiku, ale přitom vůbec nechápal, co je na tom filmu divně. Dokud se nezačalo schylovat ke konci. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět puntičkářsky a procítěně hraje jak kdyby se ocitl ve filmové verzi Westworld, přitom mu už při letmém pohledu na scénář muselo být jasné, že tohle bude tak kolosálně nefunkční sračka, že i když kolem sebe bude celou dobu obklopen nadprůměrnými herci, stejně bude vypadat jak karikatura sebe sama. Přesně tak taky vypadal a k naprosté dokonalosti chybělo snad už jen jeho alright, alright, alright... Distributor film označuje jako thriller a pokud by tomu odpovídala i skutečnost a jednalo se o jednoduchou komorní záležitost odehrávající se na jedné lodi, na které by manželka apelovala na svého ex, aby zabil jejího současného manžela, byl by to naprosto špičkový návrat do thrillerů 90. let, protože tito tři herci by na to rozhodně měli. Pochopitelně za předpokladu, že scénář a režii by dělal někdo při smyslech, ne Knight. Film je ale až směšně nefungující a nelogické sci-fi, které když se v ději poprvé přihlásí o slovo, divák (nebo alespoň já) propukne v bouřlivý smích, který ho bohužel opustí jakmile se ujistí, že tvůrci to myslí smrtelně vážně. Serenity je přesně na pomezí mezi velice špatným filmem a filmem natolik šíleným, že je nechtěnou komedií. 20 % ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Serenity se od začátku prezentuje jako velký lov na nepolapitelného tuňáka kdesi na odlehlém a poklidném ostrově. Ovšem od příjezdu bývalé ženy Bakera se začíná rozplétat kolotoč, který vše změní! Hathaway přijela s nabídkou, při které nabízí 10 milionů za smrt svého muže, který jí a jeho syna terorizuje. Plán je jednoduchý, vyjet na moře na lov ryb, opít jejího muže a nastražit vše jako nehodu přes palubu! Do té chvíle se mi film líbil, ale po zjištění, že je vše jen hra, kterou si vymyslel syn po otcově (Bakerovi) smrti jsem měl opravdu zamotanou hlavu! 55% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama