Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milá a poměrně zábavná pohádka, jejíž negativa jsou zvláštním způsobem zároveň i devizou celého filmu. Třeba dlouho jsem neviděl výraznější kolaboraci mezi českými a slovenskými herci, za což jsem moc rád. Nečekal bych ale, jak těžké bude například pro Judit mluvit česky. Tím ji to nechci vyčítat. Jen mě to překvapilo. Herecky a krásou tu stále byla coby nejhezčí pohádková postava posledního dvacetiletí. Stejně tak je příběh poměrně nápaditý, ale nebýt zkorumpovanosti v Pytlově, neměl by vlastně co vyprávět. No a co se humoru týče, tak chvílemi je to legrace, ale náhle pět minut nevíte, do čeho pořádně píchnout. Celkově vzato jsem na první moment dal čtyři hvězdy, ale pak jsem přeci jen ubral, protože při představě, jak nadšený jsem loni šel z kina po Anděl páně 2, mi tady ta radost z dobře odvedené pohádky přeci jen trošku chyběla. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl trochu obavy z toho, jestli mému hodnocení neuškodí to, že jsem si pohádku pustil v mimovánočním období, kdy je má emoční odolnost mnohem silnější, ale nakonec se ukázalo, že jsem se nemusel bát. Bez větších problémů jsem Čertí brko zařadil do lepšího průměru, ale musím přiznat, že se o to postarali spíše sami herci než scénář. Ten se mi zdál být místy trochu "v pasti", a taky mi chyběla větší dávka humoru. I tentokrát došlo na zpěvy a tance, což mi už v pohádkách fakt vadí. O zábavu se mi v každé své scéně postarala Jana Plodková a je mi líto, že její role nebyla alespoň o trochu větší. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Super pohadka, která místy žánr pohádky i přesahuje. Ať už politickou satirou (nadmíru trefnou a vtipnou) nebo i vedlejší zápletkou o manželech, které rozdělí politika a manžel ženu dovede až k šibenici. To by se neztratilo ani v seriózním dramatu..D  A přesto to pohádka je..a to moc fajn a pobavil jsem se. Herecká sestava parádní (hlavně Budař, jeho padouch je luxusní..a ve druhé polovine mě zase  bavily společně scény mezi Vetchým a Koptou) a písnička o čertech je nářez roku. Ta závěrečná je zase moc roztomilá.  Nicméně jak to celé příjme konzervativní český divák je otázkou. Já dnes náhle procitl... A aktualizace 2022: Po letech určitě jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Budař 100 % rulez! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Čertí Brko" je pre mňa v rámci našej Českej a Slovenskej produkcie medzi rozprávkami asi jedným z tých lepších filmov. Má dobrý nápad, má to podľa mňa dobré obsadenie. Ondřej Vetchý je pre mňa asi najlepší Lucifer, ktorého som kedy videl. Je to posledná herecká rola Mariána Geišberga a naša hlavná dvojka v podaní Jana Cinu a Judit Bárdos funguje podľa mňa dobre. Hudobné časti tam podľa mňa vôbec byť nemuseli a pôsobia viac nasilu a zbytočne. Budař ako zloduch filmu je podľa mňa tiež celkom okey a film v rámci možností vyzerá dosť dobre. Možno by to nemuselo miestami pôsobiť ako rozprávka, ktorá má vštiepiť niekomu aj politické názory, ale myslím si, že v dnešnej dobe sú to dobré názory, ktoré asi aj treba celkom vidieť a poznať. No rozhodne sú lepšie filmy, ktoré to dokážu povedať a nejdú na to touto cestou. Ale je pravda, že nemali by sme si nechať vziať naše dobro klamármi, ktorí nám sľubujú raj na zemi. Lebo koniec koncov, sami si ich volíme a sami im veríme. Som rád, že som rozprávku videl, na Vianoce si to nemám problém pozrieť znovu, no rozhodne môžem povedať, že už sme tu mali aj lepšie rozprávky. Hodnotenie: B ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo, že Punk Film uvádí i punk pohádku, posléze se tohle očekávání sice nenaplnilo, ale Aleš Najbrt natočil alespoň pohádku, od které by se dala chytit poezie...což se postupem děje převrátilo v dystopii s trefnými satirickými odkazy k samotnému soudruhu premiéru Burešovi...kupování hlasů za koblihy, tedy pardon - za párky a pivo... Takže nakonec ne punk, ale pohádková politická satira! Mimochodem je pěkné takhle vidět, že Ondřej Vetchý se od dob S čerty nejsou žerty v pekle vypracoval z obyčejného čerta s hodností Vraníka až na post Lucifera...i v pekle se tedy dá udělat ukázková korporátní kariéra :-) Jenom ty muzikálové vsuvky, to bylo peklo... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)
  • Luciferův sál vznikl v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně, 26 metrů pod zemí. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama