Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (8 144)

plakát

Pozůstalá - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Pro změnu přišlo zase zlepšení, protože korejští tvůrci dovolili příběhu, aby se pohnul kupředu, a s jeho vývojem přišla i lepší zábava. Pravdou tedy je, že jsem se chvílemi nestačil divit tomu, co to pan Yeon vyplodil, ale po většinu času jsem se vcelku slušně bavil. Švestkový kvítek každopádně není nejostřejším nožem v šuplíku, no ale co už, že jo. Po odhalení všeho podstatného si nejsem příliš jistý, jak se tvůrcům podařilo vybudovat napětí ve finální epizodě, ale mám v plánu to zítra zjistit. / Poučení: Kdo jinému smlouvu nepodepíše, sám z okna padá.

plakát

Pozůstalá - Epizoda 4 (2024) (epizoda) 

No jo, no, živil jsem v sobě naději, že mi Korejci dopřejí stejný nebo alespoň hodně podobný zážitek, jaký mi způsobili předchozím dílem, čtvrtá epizoda ve mně ale žádné nadšení nevyvolala. Proč? Protože tvůrci tentokrát jen klamali tělem, když se mě snažili přesvědčit o tom, že je díl plný zajímavého děje, ve skutečnosti ale příběh v podstatě stagnoval a šlo vlastně jen o takové přešlapování na místě. Škoda, doufal jsem, že půjdu znovu do čtyř kousků. / Poučení: Pokud nechceš děsit lidi kolem sebe, zapracuj na vzhledu a vystupování. První dojem se těžko vymazává.

plakát

Slow Horses - Nezvaní hosté (2023) (epizoda) 

Hlavním nedostatkem třetí série je to, že mě tvůrci prostě nedokázali přesvědčit o tom, že by rodinný tým posílený o těžkého alkoholika dokázal držet v šachu tajnou službu. A pokud ano, mají Britové ještě větší problémy, než jsem si myslel. Jinak šlo ale po všech stránkách o zábavnou epizodu, která naštěstí nevybočovala z dobře nastaveného kurzu, takže jsem si to s outsidery opět užil a hned v úvodu příštího dílu se mohu těšit na partu přemotivovaných "myslitelů". / Poučení: Chybami se člověk učí, výjimky ale pochopitelně existují.

plakát

Pozůstalá - Epizoda 3 (2024) (epizoda) 

No vida! Ve třetí epizodě téměř zcela chybělo to, co mi v obou předchozích dílech vadilo, zato v ní bylo téměř všechno to, co mi dříve scházelo. Tím chci vlastně říct hlavně tolik, že jsem se konečně plnohodnotně bavil (až na několik málo nedostatků), protože se příběh konečně pohnul kupředu, děj se mi zdál být dostatečně zajímavý, korejští tvůrci přihodili i nějaké to napětí a společně s kvalitní, pochmurnou atmosférou, která tady funguje od samého začátku, vznikla kombinace, která si ode mě tu čtvrtou pěticípou zasloužila. / Poučení: Vzhledem k tomu, že je jasné, kdo to neudělal, je načase najít i nějakého vhodného pachatele.

plakát

Pozůstalá - Epizoda 2 (2024) (epizoda) 

No, nevím, po druhé epizodě se mě pozvolna zmocňuje pocit, že mi způsob, jakým korejští tvůrci tento příběh převedli do formy pohyblivých obrázků, tak úplně nesedl. Chvílemi se dobře bavím, chvílemi je to slušný chaos, přičemž mi vadí hlavně to, jak jsou zpracovány flashbacky. Ještěže se orientuji v postavách, jinak bych byl úplně mimo mísu. Zatím je můj vztah k seriálu pouze vlažný, takže mi nezbývá, než doufat ve zlepšení. / Poučení: Korejské brokovnice nezanechávají po použití proti lidské anatomii takový saigon jako ty západní. Což je ve spojení se slovem saigon jasný paradox.

plakát

Slow Horses - Vyjednávání s tygry (2023) (epizoda) 

No prosím, a to jsem si v předchozím komentáři / recenzi prakticky nepřipouštěl možnost, že by mě dokázali tvůrci překvapit. Děj se sice vyvíjel přesně tak, jak jsem předpokládal, následný zvrat mě ale překvapil, a to je rozhodně dobře. Za mě šlo o zatím nejzajímavější a nejzábavnější epizodu třetí série, i když jsem si ji asi neužil tak skvěle jako všem lidským smyslům nepříjemný (a přesto nebo právě proto dokonalý) Jackson Lamb. Jo, jo, vyvíjí se to k mé spokojenosti. / Poučení: Rány (nejen) osudu přijímej s hrdostí i sebezapřením. 4*+

plakát

Slow Horses - Tvrdá škola (2023) (epizoda) 

Pokud jsem si musel své čtyřhvězdičkové hodnocení předchozí epizody sám před sebou trochu obhajovat, druhému dílu jsem kvarteto pěticípých pleskl zcela spokojeně. Jackson Lamb musí být Oldmanovou vysněnou rolí, jen tak si můžu vysvětlit fakt, že si ji tak neskutečně užívá. Mě tady štval vlastně jen fakt, že divák nemusí být zrovna neomylný agent Jackson Lamb, aby mu došlo, kdo stojí v pozadí probíhajících událostí. Druhá epizoda to sesumírovala natolik dokonale, že vlastně nezbyly jiné možnosti. Ledaže by přišel dokonalý příběhový zvrat, který by mi ukázal, že jsem úplně vedle. Hmmm, ten si ale neumím představit. / Poučení: Dáváš druhou šanci člověku, který tě fyzicky napadl? Tvůj problém.

plakát

Pozůstalá - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

K tomuto korejskému seriálu mě přilákalo jen to zvláštní dědictví, které zahrálo na ty správné struny mému morbidnímu já. No, a teď si představte mé zklamání, když jsem za celou úvodní epizodu to místo vůbec neviděl. Děj byl zatím nevýrazný, o seznámení s postavami zatím moc mluvit nemůžu, protože jsem si zapamatoval jen úhlavní hrdinku, starostu a detektiva Čchö. Pokud si to dobře pamatuji, už jsem viděl minimálně dvě kriminálky, v nichž vystupoval detektiv stejného jména. Asi nějaká přízeň. Po prvním dílu tedy hodnotím svým tradičním, zahajovacím trojhvězdím, ale chválím mrazivě vydařenou atmosféru. / Poučení: Mně přijde rýžové víno nebezpečné už samo o sobě, ale thallium je thallium.

plakát

Jim Jefferies: High n' Dry (2023) (pořad) 

V hodnocení jsem šel až příliš vysoko, takže jsem Australanovi přidělil minimálně o jednu pěticípou víc, než by si skutečně zasloužil. Já jsem se tedy bavil a bavil jsem se dobře, na speciál Intolerant z roku 2020 ale tato záležitost z mého pohledu výrazně ztrácela. Nebylo to jen proto, že jsem některé vtipnosti včera viděl ve výše zmíněném speciálu, hlavně mi to přišlo celé takové nedotažené k dokonalosti. Proč jsem tedy přes svou částečnou nespokojenost sáhl ke slabším pěti kouskům? Protože mě zrod Grety málem zabil. Finále mě fakt sejmulo a já jsem řval smíchy. / Poučení: Detaily z komikova sexuálního života bych klidně oželel. 5*--

plakát

Slow Horses - Podivné hry (2023) (epizoda) 

Pokud by šlo o úvodní epizodu celého seriálu, určitě bych nešel nad tři pěticípé; vzhledem k tomu, že už jsem s Pomalými koňmi dva dostihy absolvoval, přihodil jsem i slabší čtvrtý kousek, protože očekávám, že se budu v průběhu třetí série bavit stejně dobře jako v obou předchozích případech. Díl obsahoval nejeden slabší moment, na druhou stranu mě velmi bavily ty opakované poryvy nenápadného humoru a já se tak mohu těšit na další pokračování. / Poučení: Alkohol je metlou lidstva. Alkoholik je člověk, který zametá výrazně více, aby si mohli jiní vydechnout. 4*-