Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

InJo 

všechny recenze uživatele

Procedurální feministická detektivka skloubená s osobním dramatem o jedné osudové křivdě. O znásilnění (a jeho důsledcích) už vzniklo nepochybně mnoho filmů, málokterý počin se ale této závažné problematice věnuje tak důsledně jako tento osmidílný titul. Neuvěřitelná (nepříliš šťastně zvolený doslovný překlad originálního názvu) na jedné straně sleduje dvojici umanutých detektivek, které chtějí za každou cenu dopadnout rafinovaného sériového násilníka, na té druhé pak jednu z jeho obětí, která však měla tu "smůlu" (v tomto případě vážně velmi slabé slovo), že jí policie její výpověď neuvěřila, což postupně vedlo k téměř kompletní devastaci jejího dosavadního života. Doporučuji ke zhlédnutí primárně radikálním odpůrcům feminismu a kampaně #MeToo - třeba je přiměje se nad svými postoji k těmto tématům (a k ženám obecně) alespoň trochu zamyslet. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Precizní filmařská výprava skutečného příběhu. Rozvoj postav a postupný vývoj děje odhalující nalezené skutečnosti byl doprovázen skvělými hereckými výkony. Má oblíbená Kaitlyn Dever je prostě na tyhle depresivnější role jako stvořená. Nástup fantastické Toni Collette ve třetí epizodě to pořádně roztočil a díky jejímu výraznému charakteru děj nabral úplně jiný rozměr, což přidalo na následné gradaci finále. Skvěle zpracované a bezchybně naservírované divákovi přímo pod nos. ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Žádní superhrdinové, monstra, náhlé zvraty, šokující odhalení nebo právní duely v soudní síni. Unbelievable boduje, vyjma paradních hereckých výkonů, v podstatě důsledným ignorováním kriminálkových klišé v rámci prosté autentičnosti. Když si vyšetřovatelé jdou pro podezřelého, není z toho vyvraždovací střílečka, soud, kde vyfasuje skorem 400 let zaberele asi pět minut, žadná exhibice megadrahých právníků. Nějaký ten moralizující patos malinko na konci je, ale suma sumárum už delší čas mě takhle nebavila kriminálka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál by mohol fungovať skôr ako nejaký dobrý film. Tých 8 častí sa fakt dosť vlečie. Atmosféra navodená dobre, ale inak je tam dosť aj hluchých miest, niekedy kecov o ničom. Mne sa zdá, že prvé 4 časti boli lepšie než tie posledné, ktoré to mali celé vygradovať. A hoci som sa pri Unbelievable extra nebavil, u komentárov sa pobavím vždy. Napríklad: "Dá se na to koukat třeba u žehlení". Po tejto skvelej rade som si istý, že v československých domácnostiach budú prevládať rozhovory podobného typu: "Zlatko, idem žehliť! Pusť tam niečo o znásilnení, nech mi to ide od ruky!" ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná mne neuvěřitelně mile překvapila. Závažné krimi téma skvěle zpracované. Dvě hlavní komisařky jsou výborně zahrané, i všechny oběti až děsivě autenticky. Člověk měl díky rozumnému tempu děje čas na to, aby si uvědomil, jak mají tyto zneužité ženy zpackaný další život. První oběť nás provází svým nelehkým osudem po celou dobu seriálu, což bylo velmi zajímavé až do samého konce. Oceňuji taky zobrazení detailů vyšetřování i za cenu pomalejšího tempa. Přesto je celý seriál velmi napínavý. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama