Reklama

Reklama

Princip slasti

(seriál)
  • Polsko Zasada przyjemności
TV spot
Česko / Polsko / Ukrajina, 2019, 9 h 20 min (Minutáž: 54–57 min)

Scénář:

Maciej Maciejewski

Hrají:

Małgorzata Buczkowska, Karel Roden, Sergej Strelnikov, Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík, Martin Finger, Lucie Zedníčková, Robert Mikluš (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílná kriminální minisérie je dalším mezinárodním koprodukčním projektem České televize, která tentokrát spojila síly s Polskem a Ukrajinou. Na moři nedaleko pláže v ukrajinské Oděse se objeví loďka unášená vlnami. Uvnitř objeví dva plavci nahé zmrzačené tělo mladé ženy s uťatou paží. Ve stejný den je na nábřeží Visly ve Varšavě přivolána policie k záhadnému napadení a objeví v kufru opuštěného auta useknutou ženskou paži. Další dramatický nález učiní herci pražského divadla během představení přímo na jevišti, když v tašce přímo na scéně najdou uťatou paži mladé ženy. Tři lidské ostatky ve třech evropských městech a trojice vyšetřovatelů z Česka, Polska a Ukrajiny v podání Karla Rodena, Malgorzaty Buczkowské a Sergieje Strelnikowa rozjíždějí rozsáhlé mezinárodní pátrání. K odhalení pravdy budou ale potřebovat mnohem více odvahy a odhodlání, než si původně mysleli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (90)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda ... utahané, bez zápletky. Tak jsem se pronudil až k desátému dílu. Už jsem byl zmatený. Kolik mrtvol? Kolik amputovaných rukou? Potenciál to mělo. A ten dabing je příšerný ten mě taky dostával. Buczkowska mi zase tak nevadila, Roden průměrný výkon, ale rozčilovali mě ty debilní rukavice Sergeje Strelnikova. Rozuzlení má být napínavé a překvapující, místo čehož je trapné a zavádějící. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Česká televize dlouhou dobu dopředu lákala na mega evropskou kolaboraci mezi Čechy, Poláky a Ukrajinci a nevím, jak na ostatní, ale na mě to působilo epicky. Stejně tak to potvrzoval i český herecký oddíl, který byl tím lepším, co naše země může nabídnout. Výsledek je ale v tomto případě výrazně neuspokojující. Měl jsem obrovský problém s českým dabingem. Problém byl hlavně v tom, že dabuje všechno a všechny a tak to vypadá strašně hloupě, nelogicky a uměle. Tady prostě někdo myslel, že když to bude celé v češtině, tak na to budou koukat i zapadlí vlastenci z posledních vsí, kam ještě nepřišel digitální signál. Jenže ono to takhle úplně nefunguje. Po druhém díle jsem na to neměl nervy a náhodou na internetu objevil, že Česká televize nabízí ještě druhou variantu s původním znění. Neváhal jsem. V tu ránu už to se seriálem vypadalo líp. Dokonce jsem si začal zvykat i na tu mega protivnou Polku, u které se mi na ní díl za dílem názor lepšil. Jenže zajímavý námět spolupráce tří zemí ztroskotal na námětu. Prostě nebyl dostatečně nosný a zajímavý natolik, aby si zasloužil podobný seriál. Škoda, mohlo to být zajímavé a takhle to skončilo na absolutní průměrnosti. ()

Reklama

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pronudil až k desátému dílu. Trapný pokus o něco jako je dílo P. D. Jamesové i ta hudba mi stále připomínala Černou věž, možná se pletu je to už sto let co jsem to viděl. Celé je to o tom, že devět dílů něco budujete, aby jste v desátém zjistili, že je to potřeba nějak ukončit a podle toho to taky dopadlo. Małgorzata Buczkowska mě zase tak nevadila, Roden průměrný výkon, ale rozčilovali mě ty debilní rukavice Sergeje Strelnikova to byl úlet.Celkově nepřehledné ...rozvinuté a nedokončené dějové linie jednotlivých postav. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k výsledku zbytečně roztahané do 10-ti dílů. A dále - spousta rozpačitých pocitů. Nepřehlednost díky polským a ukrajinským jménům, které nejsou snadno k zapamatování. Konec jen potvrdil, že spousta děje byla zbytečná, i když nějaké slepé odbočky v pátrání bych chápal. Rozuzlení ale nebylo bombastické, ani nějak moc logické. Moc jsem nepochopil, že vrah vytvořil "dokonalý trojúhelník". Třeba nám zase HBO dodá někdy kvalitní české krimi. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Objektivně bych dal 4 hvězdy, protože jsem byl z Principu slasti nadšen, ale naštvalo mě, že jsme se sice dozvěděli, kdo vraždil, ale ne to, proč zrovna takovým způsobem. A to je velká škoda. Ale vzhledem k zdejší stádovité popravě, to p(r)ominu a přidám i tu poslední hvězdu na plný počet. Opět se projevila "odbornost" a "znalost" a "kdovícoještě" tohoto tupého stádečka ovcí, které opisují jeden od druhého a seriál hodnotí třeba po třech dílech... Nehodlám hodnotit to, jakým způsobem ČT film prezentovala (originální znění na webu, titulky, necenzurované verze,...), toho už je tu dost. Průměrně inteligentní člověk jistě pochopí, že se policisté z ČR, Polska, Ukrajiny a Německa nebaví česky a neřeší to... Seriál byl příjemně temný a chladný, zajímavé dějové linky, skvěklá kamera i atmosféra, vynikající hudba a parádní obsazení. Za českou stranu moji oblíbenci Karel Roden, Taclík, Vlasák, Kryštof Hádek a samozřejmě i další. Za ukrajinskou stranu určitě charismatický a sympatický Strelnikov a za polskou stranu jistě Małgorzata Buczkowska. Ta mi ze začátku byla nesympatická, ale časem (nejpozději do konce třetího dílu) si mé sympatie získala. Není to prvoplánová krasavice, ale má charisma. Vynikající je i střídání lokací. Já jsem byl prostě nadšen a nemám důvod cokoliv hanit. Jedinou chybičku jsem napsal hned v úvodu, ale tu milerád odpustím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení trvalo 120 dní v průběhu 9 měsíců. Tři velká města východní a střední Evropy posloužila natáčení – v seriálu se objeví mimo jiné i známá a historická místa Varšavy (Plac Defilad), Praha (Karlův most, Petřínská lanovka) a Oděsy (Potěmkinovy schody). (Duoscop)
  • Díky mnoha hodinám tréninku, dokonce i v těch nejtěžších scénách, herci nakonec nepoužili žádného doubla. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Duoscop)
  • Reálný děj filmového příběhu trvá 10 dní. (Duoscop)

Reklama

Reklama