Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Nic (Timothée Chalamet) má na první pohled vše – skvělou rodinu, krásu, talent a přijetí na univerzitu v kapse. Přesto je v jeho životě trhlina, kterou vyplňuje drogami. Kde se vzala, a jak může David (Steve Carell) pomoci svému milovanému synovi ve chvílích, kdy se ocitá nad propastí? Emotivní snímek o síle závislosti a ještě větší síle lásky byl natočený podle skutečného příběhu Nica a Davida Sheffových, kteří své zážitky zachytili každý ze svého úhlu pohledu ve dvojici knih. Opravdovost pádů i naděje ve filmu umocňují představitelé hlavních rolí, kteří svými výkony dokazují, proč jsou řazeni k nejtalentovanějším hercům svých generací. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

"It takes the edge of stupid all-day reality." Aj tak sa dá opísať cesta k drogovej závislosti, ktorá neničí len život samotného narkomana, ale aj život celej jeho rodine, ktorá sa ho snaží zviesť na správnu cestu. And, oh God, what a long and painful journey that is. Seldom successful. Carrel a Chalamet si tu hrajú prím a nedá sa im to nezozrať i s navijakom. It tore my heart apart. Vlajková loď rodičovskej lásky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Darkness was the dictator. Brad Pitt produkuje v pozitivním slova smyslu srdcervoucí drama, od kterýho sem teda čekal úplně jinej příběh - je určitě dobrý si nic nezjišťovat předem. Po první vyčerpávající hodině sem přestal počítat, kolikrát mě to už poslalo do kolen, a ke konci pak i počet mrtvejch papírovejch kapesníků. Jinak od filmu, kterej začíná nejsmutnějším songem od dob soundtracku herního Life is Strange, asi nejde čekat úplně růžovoučkej diváckej zážitek... ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

celé to táhl Carrel.Chalamet přehrával až hrůza.Dřív byl v pohodě výchovný pohlavek.Dnes se na všem přiživují všelijaké organizace.Které ve finále nadělají víc škody než užitku.Do hlavy nikomu nevidíme.proč to mělo název Krásný kluk?Když ve finále šlo o feťáka?Jakože:  vidíte jak je krásný a jak dopadl?No fakt ústřední motiv jak bolavá noha. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Do Beautiful Boye jsem šel tak trochu s předsudkem a očekáváním hodně nízko a možná proto mě nakonec film získal na svoji stranu. Hlavním důvodem proč, je Steve Carell, jehož vztah se synem by se dal přirovnat k mému vztahu k tomuhle filmu. Sledovat Beautiful Boye bylo pro mě jako sedět na houpačce, v jednu chvíli se pocitově vznáším v oblacích a skvěle se bavím a ve chvíli druhou se houpu zatraceně blízko země a těžce se nudím. A takhle pořád dokola, po téhle stránce je film hodně vyčerpávající a lhal bych kdybych neřekl, že se našli chvíle kdy mě úplně ztrácel. Důvod proč jsem s filmem spíš na pozitivní notě je to, že si myslím, že má co říct o vztahu otec – syn. Drogová problematika je taková vedlejší kolej na kterou se film snaží přejíždět, ale moc mu to nejde a pomůže filmu možná tak jedině k více prodaným vstupenkám do kina. Chalamet mě nijak zvlášť nenadchnul a jak říkám, hlavním tahounem filmu je pro mě Steve Carell. Pomalu ale jistě se z něj stává jeden z nejlepších pracujících Hollywoodských herců současnosti a v mých očích nepřestává stoupat. Říkat že film vznikl jen za účelem, aby Carell a Chalamet posbírali Oscary je trochu přemrštěné, rozhodně si myslím, že Groeningen je dostatečně nadaný režisér, který rozhodně netočí filmy jen za účelem, aby jeho herci posbírali ocenění. Chce divákům něco sdělit, někdy se mu to daří lépe, někdy hůře, ale Beautiful Boy jako celek dává smysl a křivdil bych mu kdybych tvrdil opak. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale díky Timothéemu a Steveovi se postupně dokážete vcítit do jejich postav a vychutnat si jejich výkony. Timothée dokazuje, že je jeden z nejnadanějších mladých herců. Líbilo se mi, že drogovou závislost sledujeme očima rodičů. Pro fanoušky The Office je navíc fajn vidět spolu zase Stevea a Amy Ryan. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Nic Sheff řekl, že film Beautiful Boy je jedním z nejlepších zobrazení aktivní závislosti, kterou kdy viděl. (jamedusa)
  • V závěru filmu se objevují takzvaná „The 3 C's“, co však znamenají? Není žádným tajemstvím, že sledování milovaného člověka se závislostí může být extrémně obtížné, stresující a srdcervoucí. Existují však tři hlavní principy, známé také jako tři C pro zotavení ze závislosti, které mohou závislým a jejich blízkým pomoci lépe porozumět nemoci a jejímu zotavení. Tři C  jsou: Nezpůsobil jsem to, Nemůžu to vyléčit, Nemůžu to ovládat. (sator)
  • Methamphetamin není nutné vařit k žilnímu (injekčnímu) užití. Ve filmu je to naopak. (blans)

Reklama

Reklama