Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jde sice o adaptaci knižní klasiky,nicméně tu jsem nikdy nečetl a ani po shlédnutí tohoto kusu nemám potřebu to napravit.Jde sice o film,který nijak neurazí,ale zároveň ani nemá čím překvapit a i když se ze všech sil snaží diváka napínat,všechno nakonec dopadne tak jak divák čeká.Digitální pes je každopádně ok a to i přesto,že chvílemi vypadá ve výrazu trochu jako Scooby-doo ("hraná" verze)...60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V kinech se hraje prd, tak musím z nouze chodit i na filmy, které nejsou má cílová skupina a ve výsledku jsem byl vlastně překvapen jak slušná rodinná dobrodružná zábava nakonec film je. Digitální pejsek Bucky je perfektní a první polovina, kdy je pes unesen a vyslán do Kanadské divočiny, aby se začlenil do smečky a táhl těžké sáně má nejen fajn spád, ale i slušnou dávku emocí. Druhá půlka mě bavila o něco méně, ale pořád v rámci žánru se jedná o slušný nadstandard, kde potěší hezká příroda i zarostlý Harrison Ford. Dojemné, milé, hezké a místy i napínavé. Zábavnější než Togo. 6.5/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S dosť drsnou predlohou má tento family friendly komerčný film spločného pramálo, ale ako samostatné dielo určite zaujme a "zahreje" na duši. Nádherné Kaminskiho zábery rozhodne stoja za návštevu kina, fragmentarizovaný príbeh už menej, ale skrátka tá príroda nedostatky scenára, aspoň v kine, prebije. CGI sa v spojitosti s týmto filmom bude omielať asi viac než návrat Harrisona na plátno. Mne osobne ale vadili viac tie okolité digitálne veci typu lavíny a neuveriteľne odfláknutého požiaru, než prevedenie Bucka. No a body navyše za Caru Gee, ktorú mám medzi svojimi obľúbenkyňami vďaka The Expanse a tak nejak by som s ňou chcel randiť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát videl trailer, dosť ma to sklamalo, konkrétne najviac asi digitálny pes...Mám rád dobrodružné filmy o prírode, navyše H. Ford po dlhšej dobe opäť na plátne, tak prečo nie. Už po úvodnej scéne som pochopil prečo to musel byť digitálny pes...Scény so živým psom by boli zabijákom pre nejedného režiséra, niektoré scény so živým psom asi nemožné. Po chvíli je to vlastne jedno, rýchlo som si na digitálneho Bucka zvykol a obľúbil. Príbeh perfektne funguje, až som sa čudoval, očakával som len nejaký slabý odvar dobrodružného filmu, ale nie je to celkom tak. Má to príbeh, má to spád, je to chytľavé i napínavé. K tomu krásna hudba a nádherná príroda všade naokolo. Klasický príbeh o priateľstve človeka a psa, ktorý dostal nový kabát a celkom mu to sekne. Treba zobrať do úvahy aj fakt, že je to určené hlavne menšiemu publiku alebo to berte ako rodinným film a sklamaný nebudete. 80%. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bombastická podívaná pre veľké plátno, kam takto rozmáchle filmy stále patrili ( a dúfam, že stále budú ). Takže v prvom rade ľútosť nad tým, že som ignoroval jeho kino premiéru. Síce digitálna, ale starosvetsky ladená zábava o priateľstve a o uvedomení si hodnôt a priorít v našich vlastných životoch. Dobrodružstvo, ktoré má síce svoje nedostatky, ale pôsobí príjemne a vie rozhodne vykresať rôzne emócie. A ďalší dôkaz toho, že Harrison Ford je v stále dobrej kondičke a ja stále dúfam, že si opäť raz nasadí na hlavu svoj ikonický klobúk. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama