Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osvald, zbavený cti být vůdcem dětské party, připravuje strašlivou pomstu. Lucie se bude divit, až se zmocní jejích formeláků Ferdy a Ferdy a podstrčí jí za ně neuměle vyrobené napodobeniny, zbavené všech kouzel! Chystá se na ni právě v den svých narozenin. Ale doma je všechno vzhůru nohama. Dětská komedie A zase ta Lucie režiséra Jindřicha Poláka navazuje na film Lucie, postrach ulice. Duchovním otcem doma i v zahraničí oblíbené Lucie je scénárista Ota Hofman, autor již desetiletí úspěšného Pana Tau. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (144)

Ivulla 

všechny recenze uživatele

V dětství to byly moje nejoblíbenější filmy, mohla jsem se plně ztotožnit s dívenkou Lucií a jejími dobrodružstvími. A taky jsem byla okouzlená všemi těmi věcmi např. nálepky, aktovky - jaké u nás nebyly k vidění. A samozřejmě Formeláky:-) Nejraději mám to bruslení v obýváku a kouzelnou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Především si musíme všichni uvědomit, že nevznikla žádná dvojka, ale byl natočen seriál a z něj vytvořeny dva filmy. Tedy přesně opačný postup, než je jinak běžný v současnosti například u pohádky Z pekla štěstí nebo Princezny ze mlejna, ale také Snowboarďáci. Takže oba filmy jsou součástí jednoho seriálu dělaného najednou. Pravdou je, že první půlka seriálu, nebo chcete-li první film, je přeci jen vtipnější. Už proto, že ta druhá - druhý film, je v podstatě opakování vtipů a toho, co fungovalo prvně. Nic nového autoři už vymyslet nedokázali. Snad jen kapánek vylepšili hudbu. Ale i tak zůstává pár povedených komediálních scén. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další příjemně zábavné a lehké pokračování příběhu fantazie pro děti. Další film sestříhaný z původního seriálu v českém prostředí a s německou reálností. Malá holka na konci letních prázdnin Lucie Krausová (roztomilá Žaneta Fuchsová) a její dva nerozluční kamarádi z modelíny, Velkej oranžový (hlas Josef Dvořák) a Malej zelený (hlas Jiřina Bohdalová), se napáchají hodně roztomilých a provokativních zlomyslností na nejedné nic netušící oběti a na osobě toužící po pomstě za své ponížení. Aby nakonec byla modelína vrácena do obchodu, protože jak se výchovně říká: krást se nemá! Z dalších postav: starostliví Luciiny rodiče (Daniela Kolářová a Jaromír Hanzlík), nechápající bláznivé sledy událostí, hodný Luciin dědeček (Jiří Pleskot), vracející modelínu zpět do obchodu, aby ji hned vzápětí koupil zpět, pomstychtivý Osvald Richter (dobrý Michael Hofbauer), který je ale po výchovné lekci Formeláků již jenom Luciiným dobrým kamarádem, Osvaldova maminka (dobrá Hana Maciuchová), mající sen o velké hudební budoucnosti svého nezbedného syna, Formeláky zesměšnění prodejce zeleniny (František Filipovský), prodejce Party Jamese (Jiří Datel Novotný) a pumpař (Jiří Lábus), sebevědomý profesor hudby Hartman (dobrý Jiří Hrzán), pobavený společným výstupem Osvalda a Formeláků, a hromada zasmolených opravářů lednice (Karel Augusta), elektriky (Pavel Zedníček a Karel Effa), televize (Václav Lohniský), oken (Evžen Jegorov) a vody (Ladislav Křiváček). Příjemně zábavné gagy, dětská fantazie, vycházející z opuštěnosti, satirické, hravé, zlobivé. Příjemný závan dětství. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová sa ešte pred tým ako zažila dobrodružstvo s "Chobotnicami z druhého poschodia" objavila vo filme "Lucia, postrach ulice" s podobnými oživlými plastelínovými postavičkami. Stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci modrého a zeleného formeláka snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Projekt vznikol v roku 1980 na objednávku západonemeckej televízie, kde bol vysielaný ako šesť dielny seriál, z ktorého urobil režisér Jindřich Polák dva filmy pre ČSO. Jedným z nich bol titul "...a zasa ta Lucie". ** ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Tak tento socialistický plátek je opravdu k zamyšlení, jako třeba, jak jeden mrazák může udělat z pokoje kluziště, ovšem co já vím čeho byly tyhle socialistický výrobky schopný. Dále třeba ty rádoby komické scény, jak jeden neschopný opravář vyrve zásuvku ze zdi a po chvíli je tam dalších 10 specializovaných opravářů. Jinak jsem se celkem pobavil, ale teda první díl byl mnohem lepší. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Když na začátku filmu Lucie (Žaneta Fuchsová) píše na tabuli O a A, má nahoře rozházené kuličky na počítadle. V další scéně už má ale všechny kuličky vpravo hezky srovnané. (Mr.Hudson)
  • Když máma říká tátovi dobrou noc a jde do koupelny, má na sobě žlutofialovou košili, jakmile je v koupelně, má na sobě černobílou košili a když pak zase přichazí z koupelny k tátovi tak už má zase žlutofialovou. (Skarface)
  • Když si Lucie (Žaneta Fuchsová) čistí zuby a říká formelákům: "Taky jste se mohli proměnit v obchoďáku, když dědu chytli", sedí oranžový formelák vlevo a zelený vpravo. Když se pak oba hlásí: "Prosím, my taky", už sedí oranžový vpravo a zelený vlevo, aniž by bylo vidět, že by se prohodili. (Patrik256)

Reklama

Reklama