Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (360)

salalala 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitá moralitka, které po technické stránce nelze vyčítat skoro nic. Snímek má potřebnou atmosféru, pokud o něm divák nic neví, tak i zajímavě rozjetou zápletku, která skrývá nějaké tajemství, tempo je hodně solidní a ubíhá dopředu, navíc je to celé příjemně komorní. Je zkrátka znát, že Robert Sedláček absolutně nemá problém pracovat s minimálními prostředky a svůj snímek umístit do tří prostředí, která nejsou nijak opulentní a naopak si udržují nastolenou komornost. Potíž přichází se samotným příběhem, který je sice dobře rozehrán, jenže jeho konstrukt je trochu podivný a asi ne úplně důvěryhodný (těžko věřit tomu, že jakýkoli rozhlas by nechal tak velký prostor člověku, o němž dopředu ví málo a netuší ani, co jim chce vyprávět). S tím pak souvisí i pozvolné odhalování pravdy, která je divácky atraktivní, opět ale platí, že vypravěč toho ví až moc, aniž by bylo zřejmé, jak ke všemu došel, případně od koho se vše dozvěděl. Taktéž postavy dvou policistů jsou spíše takové figurky než plnohodnotné charaktery a jejich linie nikam moc nevede. Příliš uspokojivý není ani závěr, který je nedořečený a od úplné odplaty hlavního hrdiny je docela daleko (výjimkou je tedy naopak doslovný závěrečný titulek). Karel Roden v hlavní roli je velmi dobrý, což se dá říct i o Barboře Bočkové, ostatní už tolik prostoru nemají a o nějakém výkonu už se dá mluvit jen u Denisy Barešové a Vilmy Cibulkové. Promlčeno je ve výsledku příjemnou a nenápadnou jednohubkou, která se snaží o společenský přesah, zapomíná při tom ale na uspokojivé uzavření osudů všech hrdinů. 60 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Tak jsem si to nakonec pustil a ve finále jsem příjemně překvapen. Po dlouhý době solidní i když trochu netypický film. Je to taková konverzovačka, kdy divák musí dát pozor, aby mu neunikla ani věta. Chvílemi to byl pro mě problém, protože ten Roden sem tam divně mluvil, že mu bylo hovno rozumět. :D Ale co už. Dějově to opravdu není nic originálního, ale po celý čas sledování jsem byl v napětí a htal každé Rodenovo slovo, kdy vyprávěl svůj příběh, který se nakonec cíleně dotkl několika osob. Krom Rodena je tu i víc herců, kteří mě bavili, např. Igor Bareš, Denisa Barešová, Vladimír Kratina a především Barbora Bočková, která moderátorku zahrála na výbornou. Je pravda, že mi film přišel dost krátký a finále bych ještě trochu víc zdramatizoval. Ale nemám v zásadě nic proti tomu, prostě to dopadlo rozumně, poklidně – asi tak jak to dopadnout mělo. Těžko se mi tento netypický snímek popisuje, ne každému to sedne, tohle je ten typ filmové záležitosti, která se dá vidět asi jen jednou, kdy poprvé to má ten správný efekt, ale i tak hodnotím slušně. Skvělá práce! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som rád, že po márnom hľadaní niečoho pozerateľného na dostupných TV kanáloch môžem vyjadriť s týmto filmom spokojnosť. Určite nepatrí medzi žánrovú špičku, ale keby každá česká kriminálka poskytovala zaujímavý príbeh, zahraný väčšinou spoľahlivých hercov, tak nebudem urputne hľadať nejaké nedostatky alebo nelogickosti, dám jej štandardné tri hviezdičky a nebudem ľutovať ani jednu z 95 minút, ktoré som filmu venoval. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Před Seveřanem mi zahrál trailer na ambiciozní český thriller, který mě ihned zaujal premisou a obsazením. Tak jsem se po letech vydal na film české produkce do kina s očekáváním, ale i se střízlivým odstupem. Nakonec se na plátně rozehrála silná napinavá hra vedena Radkem (Karel Roden), která úplně neustála přistání. První akt famozní! Užasné budování, které vás ponoří do děje a postav až umíráte touho zjistit, co se stalo a co vše Radek odhalí. Následující druhý akt dostojí očekávání, ale nutno říct, že je ani nijak zásadně nepředčí. Vyjma jednoho přijemnýho zvratu. No a pak by měl přijít ten třetí akt, to vyvrcholení, které diváka semele emocemi, napětím a zvraty! Že ano? A ono ne! Film prostě vyšumí. Ne že by se zápletky a osudy postav neuzavřeli, ale je to celý takový nijaký. Oproti budování ze začátku, kdy si fakt říkáte, že tohle nebude vůbec hezký. Tak finální konfrontace působí jako setkání starých známí, co přece nebudou blbnout. Veškeré napětí pomizí a konec se odehraje, tak jak vám to postavy slibý, což je prostě škoda. Mít to silnější finále, tak se jedná o přijemnou kondenzovanou thrillerovou pecku. Nejednalo se o žádnou 10/10 ani před finále. Je tu spousta menších a větších problémů, ale pořád to byl solidní 7/10 filmek. No a potom konci je to takových 5-6/10 s nepříjemnou pachutí promrhané potenciálu po solidní hodince a patnácti minutách! Škoda, takhle to můžu doporučit max v pohodlí domova z televize nebo služeb na internetu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář má několik dosti citlivých míst, na která je vhodné zapomenout. Režie je silná v kramflecích a tvoří napětí i ve chvíli, kdy musí vařit z vody. Největší slabinou filmu je dosti špatná Bočková, Roden také neprožil zrovna svoji nejlepší hereckou chvilku. To nejlepší předvedly Vilma Cibulková s Denisou Barešovou, které si bez potíží ukradly takřka celý film pro sebe. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • Igor Bareš ve filmu vlastní pistoli, a to konkrétně Walther P99, která patřila Jamesovi Bondovi ve filmech Jeden svět nestačí (1999) a Zítřek nikdy neumírá (1997), kde ji držel Pierce Brosnan. Jedná se o originál zakoupený před čtyřmi lety v Los Angeles, přivezený do České republiky. V době vydání filmu byla součástí soukromé sbírky. (Zdroj: ČSFD)
  • „Považuji scénář k tomuto filmu za velmi silnou látku, téma je totiž nadmíru závažné a režisér Robert Sedláček je báječný. Tyhle tři aspekty mě inspirovaly k tomu, abych nabídku okamžitě přijala“ prohlásila Vilma Cibulková. (Duoscop)

Reklama

Reklama