Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo, jak si kluci vždycky v poledne řekli "jdeme na vrchol, do večera jsme zpátky" a vyrazili. Taková morálka by kdekomu stěží stačila na Milešovku a oni zmáknou Ká dvojku s cepínem v nose. Snad už tenhle film viděl Jaroš, aby věděl, jak taky může vypadat horolezectví. Jediný, kdo tady aspoň trochu připomínal horolezce (tzn. byl zadýchaný a kašlal) hned dostal edém, zbytek si tam poskakoval jak telata po jarní pastvě. No ale co, už se za mě trefně rozčílila Faidra, já to i přes tu lavinu hovadin beru jako motivaci do dalšího dobrodrůža. Snad nikde nepotkám Franca Roddama, protože bych ho na tuty musel zachraňovat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Standartně natočený i zahraný thriller z prostředí velehor. Nejzajímavější na celém filmu je jen prostředí, v němž se převážná část děje odehrává, ale některé napínavé scény dokážou diváka skutečně "našponovat". Buď tak, že má skutečně napjaté nervy, nebo tak, že si říká "To snad nemyslíte vážně..." Některé záběry jsou totiž trošičku přitažené za vlasy... ()

Reklama

Alf 

všechny recenze uživatele

samozřejmě, že film by byl mnohem lepší, kdyby si filmový štáb pronajal skutečnou K2 na několik měsíců (na samém vrcholku by nemusel strávit víc než pár týdnů - to kvůli opravdu autentickému počasí a několik neurážejícím autentickým záběrům), kdyby hrdiny nehráli herci, ale skuteční horolezci, kterých by navíc polovina při natáčení skutečně zahynula (ztráty v řadách štábu se neodvažuji odhadovat), ale i tak se na film dalo dívat, tedy aspoň mně.. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě před akčním Cliffhangerem, který slouží především k předvádění muskulatury titulního hrdiny, a roztomile dementním (ovšem navýsost zábavným) Vertikálním Limitem, vzniklo toto vysokohorské drama o souboji člověka s přírodou, přátelství, zakalení charakteru a o tom, že mnohdy je těžší z hory slézt než se vyškrábat na vrchol. Mimochodem, lidé orientující se v horolezeckém sportu jsou ochotni K 2 s přimhouřením očí jakžtakž vzít na milost jako film, který má tu a tam cosi společného s realitou. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Moje amatérské horolezectví spočívá ve sledování filmů z velehor, jsou TAK nádherné...ale možná je to jen zástěrka pro skrytý sadismus, protože v těchto filmech vždycky někdo útrpně umře. VŽDYCKY! A většinou u toho předtím dost hnusně promrzne. Velmi často si taky nějak nešťastně poláme haxnu, někdy dokonce i obě! Nepohrdnu ani všemi těmi komplikacemi v zoně smrti, edémy mozku, krvácení z tělních otvorů, chcrchlání krve, ztráty vědomí, halucinace..no a do toho ještě většinou ti lidé hrozně zhubnou, vyčerpají se, ztratí, nebo je zavalí lavina, někam spadnou a když už vůbec nic, tak všechno dokáží zkomplikovat pákistánští cikáni, co vám najednou mrdnou z bagáží do sněhu a že dál nejdou. To jednoho taky nasere, když tu expedici plánujete deset let. No potíž na potíž, to prostě musí každého škodolibého diváka bavit! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Newyorská produkcia "K2" mala premiéru v divadle Brooks Atkinson v New Yorku 30. marca 1983 a mala 85 predstavení. Patrick Meyers napísal jak divadelnú hru, tak aj scenár pre túto filmovú verziu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama