Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On je ženatý, ona je vdaná. Mají si tolik co říct... Jack Lemmon a Catherine Deneuveová v americké romantické komedii. Řadový newyorský obchodník Howard Brubaker (Jack Lemmon) je čerstvě povýšen na vedoucího investičního oddělení, avšak ve skutečnosti není v práci šťastný. Zrovna tak se trápí v manželství s odtažitou ženou Phyllis. Na bujarém firemním večírku pozná krásnou Pařížanku Catherine (Catherine Deneuveová). Oba spolu ze snobské party odejdou a stráví ve vší počestnosti noc ve městě. Ukáže se, že Catherine je manželkou Howardova šéfa. Navzdory nesmírnému bohatství také není v manželství šťastná. Přestože oba pocházejí z úplně jiných poměrů, mají si hodně co říct a s přibývajícími hodinami začnou jeden druhého přitahovat. Nakonec se dohodnou, že opustí své dosavadní životy a odjedou spolu do Paříže. Do odletu letadla však zbývá celý den. Den, ve kterém se dostanou ke slovu námitky a pochybnosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, že čt2 vysílá některé filmy v nočních reprízách, protože dokoukat tohle na jeden zátah bylo poněkud... řekněme svízelné. Problém tohohle filmu je, že se v něm vlastně nic moc neděje: jde o lehkou konverzační komedii s romantickým nádechem (Catherine a Jack kdo by to byl řek). Nebýt toho hvězdného obsazení, nenabízel by film Den zamilovaných bláznů nic nového. Jenže na Catherine Deneuve a Jacku Lemmonovi celý film stojí, a proto se nebojím dát hezké tři hvězdičky, neb jejich výkony jsou přesvědčivé a bavili mě. ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

Tento film není ani romantický, a už vůbec ne komedie. Píše se rok 69 a toto je příspěvek do revoltujících filmů. Cestu ke svobodě ale nemá na svědomí ani Absolvent, Půlnoční kovboj nebo borci na Harleyích, nýbrž usazený ženatý investiční bankéř ve středním věku a vdaná panička jeho šéfa. Snaha o nový život není ani romantická ani humorná, ale to o více uvěřitelná. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání. Nabité obsazení bohužel nezachrání chatrný scénář plný nelogického chování postav a chudý na řízné dialogy, které od komedie s Jackem Lemmonem v hlavní roli čekáte. Lemmon je standardně dobrý v typické roli zakřiknutého manžela, Catherine Deneuve v roli jeho "múzy", kvůli které opouští rodinu, působí chvílemi poněkud prkenně a na jejím ostýchavém výkonu je znát, že si nebyla svou angličtinou jistá v kramflecích. Trapnou opileckou scénu Jacka Westona a Harveyho Kormana místo smíchu vaše ústa spíše prozívají. Hudba Marvina Hamlische a Burta Bacharacha výsledný dojem nezachrání. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Túžba vymaniť sa z manželskej rutiny bez lásky je v tomto filme podmienená jednorozmernými figúrkami partnerov hlavných hrdinov. Nepravdepodobnosť takéhoto scenára majú zachrániť herci a čiastočne sa im to darí. Na druhú stranu je divné, že Lemmon a Deneuve sa tomu upísali a divák si povie, že ich spárovanie je jedinou príčinou vzniku filmu. Ale minimálne jeden fór potešil, ožratý právnik je pod vplyvom alkoholu totiž absolútne úprimný. Hovoriť ho nebudem, je jednym z mála dôvodov, prečo Deň nie je úplnou stratou času. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon opět předvedl svůj komediální um. Příběh je však tentokrát pojat poněkud umírněněji a daleko více vážněji. Přesto je znát klasická stopa realizace na svou dobu typických komedií, kde je dějství patřičně zamotané a mírně ztřeštěné. Mezilidské vztahy hlavně manželské a milenecké byli odjakživa vděčným tématem. Dokázalo se z toho vyždímat kdejaká etuda. Na dnešní dobu může připadat snímek nudnější, ale se silným příběhem. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama