Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo jednoduše krásné! Až je mi líto, že jsem žádnou takovou pohádku neviděl jako malý. Kvalita je však tak vysoká, že jsem si sledování velice užil i dnes. Již od prvního záběru si mne dílo omotalo okolo prstu a líbilo se mi jak grafickým zpracováním, tak obsahem. Malá hlavní hrdinka je správný raubíř a její příběh mne dostal takřka do kolen. Nebyla to však one man show, ale každá jedna postava byla dokonale a zcela uvěřitelně napsaná (i nakreslená). Ty kladné asi převládaly a proto o poznání více zářil jejich protipól. Prohnaný pan protektor, jenž se svými činy snažil pošlapat vše v jeho cestě. Závěrečné shrnutí: vtipné, milé, procítěné, dokonalé! 95% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná animovaná rozprávka, ktorá je ale pod povrchom dospelejšia než sa zdá. Ono ani nevadí, že vývoj deja je predvídateľný a stojí na "shoulders of the giants", ale asi mi to nakoniec bráni k udeleniu plného počtu. No a paradoxne asi aj tá úžasná animácia, kde sa podľa mňa krížia dva prístupy, takmer až kubizmus a k tomu čisté okrúhle tvary. Trochu mi to neladilo, ale samozrejme som bol výtvarnou stránkou okúzlený. No a možno by som si želal, aby bol tento príbeh sfilmovaný ako hraný. Niekým šikovným, napríklad aj samotným Mooreom. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krásný, dojemný, napínavý příběh lidí, zvířat a lesa. A ač les je úžasný, tak o něj nakonec úplně nejde. Není to žádná ekologická agitka, jak by se mohlo zdát, protože je to z dob, kdy se prostě lesy kácely pro farmaření, pro budování nových osad, pro obživu. Hlavní motivem je totiž vztah otce a dcery, kteří musí na cestě k sobě překonat velké překážky, k čemuž jim tak trochu pomůže i magie. A samozřejmě vlci zosobňující nejen děs a hrůzu, ale především svobodu. Tu pro malou Robyn představuje nejen její sokol. Nádherná animace s čarokrásnými obrazy si přímo žádá velké plátno, jenže.......asi ne. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborný animák s úžasným vizuálom, ktorý človeka vtiahne hneď od začiatku. Príbeh zaujal a bavilo ma na to pozerať, postavy boli veľmi dobré rozpracované, prvky fantasy boli veľmi dobre zladené a celé to fungovalo skvelo. Film bavil aj dojímal a nemohol som od neho odtrhnúť oči. Proste super, a ak nedostane Oscara, tak sa v akadémii asi pos.ali. 9/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Všetko fajn, len je strašne cítiť, že toto už Mooore točil v Disney produkcii. ...Moment! Ako prosím? To nie je Disney produkcia?! Aha... no ale tak potom za čo je ten potlesk? Že je to vo vedení príbehu ešte schematickejšie než v prípade Brendana a Piesne a po výtvarnej stránke ďaleko menej odvážne? Tak to je mi ľúto, ale nad týmto sa ja rozplývať nedokážem. Inak... všetko fajn. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama