Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nervy drásající podívaná, herci byly skvělý, pohledy a scény přežívání skvěle. Stačí málo k velmi dobrému filmu, a i když jsem celkem postrádal konečnou scénu kde budou 300 metrové vlny tak to přežiju, silné rodinné momenty mi to vynahradily. Úžasný příběh který mě držel u obrazovky a ve směs jsem dýchal za ně. Tohle prostě nechce nikdo nikdy zažít ale ono to stejně přijde, jak se říká bůh s nami. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vůbec nečekejte přepálenou emmerichovskou akci, Ric Roman Waugh nám scény devastace ukazuje velmi odměřeně, často zprostředkovaně a hlavně s velmi chytře dávkovanými realistickými počítačovými efekty, díky čemuž tenhle film vypadá jako film a ne jako chaotická počítačová animace. Příběh se soustředí jen a pouze na normální lidi, kteří se snaží průlet zkázonosné komety zkrátka přežít, a vy jim fandíte, aby se jim to povedlo. Mírně tomu ubližuje slepenec pro žánr typických a lehko odhadnutelných klišé - například když se o jedné z postav na začátku dozvíte, že trpí cukrovkou, bude vám hned jasné, že to je právě ta rozbuška, která později výrazně zamíchá dějem. V jiných ohledech jsem byl ale velmi spokojen a v rámci specifického subžánru je Greendland slušně solidním hráčem, který si rozhodně zaslouží pozornost. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nečekaná kvalita (a to mě přitom Ric Roman Waugh příjemně překvapil už nejednou). Spielbergova Válka světů bez emzáků a se znatelně nižším rozpočtem (což ale vůbec nevadí). První polovina pomalu za 5/5 - náramně intenzivní katastroficko-thrillerová jízda, která napětí a emoce těží ze zápletky a scén postavených na lidských konfliktech (jsou tu i velké trikové scény, ale na nich to vůbec nestojí). S blížícím se koncem je to (bohužel) čím dál tím víc hollywoodštější a průhlednější (byť stále celkově nadprůměrné), což je přeci jen škoda, protože zaděláno bylo na víc. I tak ale moc dobré. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to jako přes kopírák. Rodina se snaží dostat z bodu A do bodu B, zatímco okolo ní prší ocas komety. Na strastiplné cestě se samozřejmě ztratí, shledají, potkají soucitné lidi i bezcharakterní svině a nakonec to dopadne jedním z očekávaných konců. Invence nulová, efekty sice ujdou, ale na to, že se jedná o katastrofák, který na nich měl být založený, jich je zoufale málo. Alespoň herci nezklamali. Butler odehrál svůj standard a Morena je pořád kus. Nic, co by stálo za zapamatování. 40% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

K Zemi míří kometa a Gerard Butler musí zachránit svou rodinu. Ne svět nebo civilizaci, jen rodinu. Greenland je na první pohled úplně obyčejný katastrofický film, který se ale oproti ostatním liší v tom, že se točí kolem obyčejných hrdinů, kteří se pokoušejí přežít. Nic víc. Solidní herci, hodně svižné tempo a dobře budované napětí. Nic moc nového, ale řemeslně nadprůměrná zábava. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Jméno zlověstné komety Clarke vzniklo jako pocta pro spisovatele Arthura C. Clarka, autora románu „Kladivo Boží“ (1993, česky 1996), v němž je také obdobně zobrazen blížící se střet Země s asteroidem. Knihou se nechaly několik let po vydání inspirovat filmy Armageddon (1998) a Drtivý dopad (1998). (Stanislaus)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama