Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií v hlavní roli s další mojí oblíbenkyní Reese. Já si vůbec na nic zde nemůžu stěžovat, příběh mě velmi bavil, měl nápad a ducha, některé scény mě opravdu dostali (návštěva reportéra v domě Bobbyho Raye - ta stojí opravdu za to!) a taktéž výborné herecké obsazení. Ještě k tomu rozhodnutí na konci - jakožto milovnice doktora Shepherda bych si i přesto vybrala Jaka (Josh Perry). ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komédia, ktoré tu už boli milión, a ktoré sa od seba odlišujú, len hereckým obsadením. A keby v tomto filme nebolo také dobré a sympatické herecké obsadenie, tak by tento film nedosiahol ani toho priemeru. Aj tak už filmu škodí to, že obsahuje veľa romantického klišé, a vo väčšine času dosť nudí, ale na jeden večer je to slušný oddychový film. 55% ()

Reklama

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Režisérovo rutinérské vypravěčství nedokáže většinou zcela průměrnému scénáři vtisknout žádný šmrnc. Především díky Reese Witherspoonové stojí Holka na roztrhání za vidění i pokud čirou náhodou nepocházíte z amerického jihu. Díky ní a jedné z nejkouzelnějších žádostí o ruku ve filmové historii. 60 % (Ondřej Vosmík, Ci 01/2003, str. 90) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nic moc komedie, vystavěná na tak příšerné zápletce, že by se scénárista měl za trest mlátit do hlavy. Celé je to ukruně předvídatelné, plné strašlivých klišé a plochých postav. Naštěstí to zachraňuje Reese Witherspoon, která komedie opravdu umí. O jejích hereckých partnerech raději nemluvím. I když musím podotknout, že je zajímavé, jak Patrick Dempsey před Chirurgy začínal. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Taková romantická tak-trochu-komedie, na kterou se dá rozhodně dívat, ale která kvalitativně trpí dost naivním koncem. Tedy on je to takový hezký konec, jen je to všechno v takovém tom duchu, že holka na svatbě zjistí, že se vlastně nechce rozejít se svým bývalým a že její nastávající se mu vlastně nevyrovná, ten má pro její nenadálé rozhodnutí nebývalé pochopení, no a ještě bych zmínil maminku političku, která najednou udělá v naštvanosti ze sebe úplně největší mrchu. Tak takové konce prosím pěkně ne! Vše se může klidně otočit, ale takhle naivně je to možné snad jenom ve filmu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Názov filmu je odvodený od rovnomennej piesne Lynyrd Skynyrd z roku 1974. (Arsenal83)
  • Hydroplán, jenž vlastní postava Jakea, je model kanadského jednomotorového hornoplošníku De Havilland Canada DHC-2 Beaver. (Avalon820)

Reklama

Reklama