Reklama

Reklama

Během vánočních svátků s královskou rodinou na panství Sandringham v anglickém Norfolku se Diana Spencer (Kristen Stewart), potýkající se s duševními problémy, rozhodne ukončit své deset let trvající a dávno vychladlé manželství s princem Charlesem. Ačkoli se množí zvěsti o aférách a rozvodu, na Vánoce se musí o všem mlčet a předstírat pokoj v rodině. Je tu jídlo a pití, střelba a lov. Diana tu hru zná. Ale letos to bude úplně jinak. Film Spencer vypráví o tom, co se mohlo odehrát během těch pár osudných dní. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (143)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, ale dopadlo to jako vždycky. Filmaři by fakt už měli nechat Dianu na pokoji a toto déčko je toho důkazem. Princezna si hraje se strašáky, vidí strašidla a bloumá po strašidelném zámku královské Addamsovy rodiny. A chová se jako hysterické dítě. "A nevezmu si tyhle šaty. A ne a ne a ne! A just chci jinou komornou. A chci a chci a chci! A nepůjdu na tu večeři. Tak! A naschvál ty závěsy rozstříhám. Tak! A naschvál půjdu ven. Ha! Proč mě nikdo nemá rád? Proč si mě nikdo nevšímá? Bééé!" Že má psychické problémy, pochopí hned z první scény i hluchoslepý, ale aby na to snad ani na chvíli nezapomněl, režisér se pro jistotu soustředí jen na ně. A korunu tomu nasadí nesnesitelně skřípající "hudba", která je snad ještě horší než věčně uslzená a vynervovaná Diana, co se 117 minut bez přestávky hroutí. Hvězdička je pro Kristen, bez které by tahle plytkost zaslouženě skončila na dně Temže. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další Larraínův přepálený pokus o cenami ověnčené drama o silné ženské dnes již historické postavě, které ovšem vychází tak nějak do ztracena. Po Natalii Portman jako Jackie ubírá na herecké kvalitě a přidává na zajímavosti postavy. Takže tu máme Kristen Stewart jako Lady Dianu. Opět tu máme nekonečné close up záběry na tuhle špatnou herečku a to prostě nebaví. Třecí plochy mezi Dianou a královskou rodinou jsou zřejmé a velmi často zobrazované. V tomto velmi komorním až ''rodinném'' prostředí sice asi né tolik, ale mě tenhle Larraínův styl poměrně vadí. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není to biografie, spíš subjektivní zobrazení pocitů, které nejspíš autoři z Diany měli. Vyprávění se soustředí hlavně na ni, na prostředí, které ji dusí a ona propadá do stále většího zoufalství, někdy na hraně psychické poruchy. O Dianě se však mnoho nedozvíme, je nám překládána jako nebohá oběť. Vídá přízrak Anny Boleynové a hraje si se strašákem z pole. I když scéna manického pojídání perel se mi líbila. ….  Film na mě působil jako manýra, s některými zajímavými scénami. Přesto se točí stále v kruhu a tím pádem začne nudit. SHRNUTÍ: Diana se hroutí. ()

alisa.upir odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně nevhodná a odporná hudba, a absolutně nešťastné zpracování. Očividně režisér nemá rád královskou rodinu a Dianu chtěl uvést do pozice oběti. Well that didn’t really work out, did it? Tohle vykreslení její postavy je dost v rozporu s informacemi, který o ní jsou všude dostupný, viz třeba autentické rozhovory s ní. Celkově je to prostě opravdu jen nepovedená snůška domněnek. Být tím režisérem, chodím teď kanálem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto nemá zmysel vidieť v kine. Absolútne žiadny. Dve hodiny bezbrehej nudy, bez kontextu, o utrpení a zúfalstve Diany, čomu neveríte. Kristneka úprimne netuším, začo tú nominačku dostala. Za to, že sa naučila hovoriť rýchlo s prízvukom? Čakal som niečo iné, niečo dramatické, niečo, čo by ma presvedčilo o tom, že Diana bola mrcha alebo svätica. Toto bolo nemastné neslané, dlhé, nudné, plácalo sa to vo svojich problémoch a jediné čo som si odniesol bolo, že kráľovná a ona sa asi nemali radi. Neviem, buď mi niečo uniká alebo sú akademici už načisto senilní. 1 z 5 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Kristen Stewart trénovala šesť mesiacov, aby zdokonalila svoj prízvuk. Herečka totiž pochádza z USA. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa od 28. januára do 27. apríla 2021 vo Veľkej Británii a v Nemecku. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Reklama

Reklama