Reklama

Reklama

Oni

(seriál)
Trailer 2
USA, (2021–2024), 12 h 23 min (Minutáž: 31–55 min)

Tvůrci:

Little Marvin

Hrají:

Ashley Thomas, Deborah Ayorinde, Christopher Heyerdahl, Shahadi Wright Joseph, Alison Pill, Abbie Cobb, Sophie Guest, John Patrick Jordan, Derek Phillips (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Seriál zobrazuje černošskú rodinu, ktorá sa sťahuje do "bielej štvrte" v Los Angeles, kde ich nečaká pokojný život, ale neustály boj s rasistickými susedmi, ale aj zlomyseľnými silami z iného sveta, ktoré ich spoločne so susedmi zosmiešňujú, terorizujú a chcú ich úplne zničiť. (R...)

Recenze uživatele EvilPhoEniX k tomuto seriálu (2)

Oni (2021) 

Get Out of His House! Us? or THEM!! Rukopis i inspirace Jordana Peela je zde cítit na míle honů a pokud se Vám líbily předchozí podobně laděné filmy, tak Them rozhodně nezklame. S hororovými seriály mívám většinou problém jelikož hororová stránka bývá upozaděna ( Hill House, Marianne) a dokonce i Them je převážně sociálním dramatem, ale naštěstí i to Drama zde funguje natolik, abych nebyl otráven a znuděn a rozhodně na poli hororových/drama seriálů patří Them k tomu nejlepšímu, co se za poslední roky urodilo. Hororové scény sází spíš na kvalitu než kvantitu, ono toho regulérního strašení zde moc není, většinou takový ten standard 1 max 2 hororové scény za díl, ale Vera i židácký Kněz rozhodně zapůsobí a scénu v autobuse řadím mezi tu nejatmosféričtější.Nepříjemná je i odbočka v 5.díle, která dá zavzpomínat na brutální hixploitationy či scéna s tanečnicemi, tam se hodně evokuje Suspiria. Rozhodně zaujme i prvotřídní technická stránka, skvělé herecké výkony, především ty dětské jsou výborné a hlava mi nebere, jak 15 letá holčička dokáže zahrát emoce lépe než kdejaký herec. Hodně mě bavil šerif, na fakt, že se jednalo o neznámého herce, tak si většinu scén rval pro sebe. Líbila se mi i atmosféra a všudypřítomné dusno. Seriál si drží slušné tempo ( až na 9 díl, ten mi přišel navíc a řadím jej mezi nejhorší). Vyloženě šokující a nejlepší díl mi přišel Sedmý. Mínusy: Ve finále jsem čekal větší divočinu, v druhé půlce seriálu jdou duchové stranou a zamrzí, že scén ze školy byly poskrovnu, ty byly totiž velmi intenzivní. Celkově však spokojenost. 8/10. ()

Strach (2024) (S02) 

První série je výborná- Hezký mix hororu a sociálního drama s nádechem Jordana Peela, druhá série je naprosto jiná a může hodně lidí zklamat. Tohle je daleko více Krimi s prvky nadpřirozena, ale toho hororu je zde podstatně méně než se čekalo, ale když se od toho odprostím, tak mi to pořád velmi sedlo. Připomíná to ty nejlepší Kriminálky o honu na sériového vraha typu Zodiac s pěknou 90´s atmosférou, drsné prostředí Los Angeles plné gangů, ošklivé vraždy, čestné zmínky na Bundyho,Night Stalkera, Samového Syna a další, atraktivní hlavní hrdinka, které se dá fandit, díky krátkým dílům to má i příjemné tempo a celá ta detektivní práce s dobrým řemeslem mě opravdu bavila. Hodně mě bavila linie věčně odmítaného herce, který našel zálibu v sériových vrazích a do téhle role se naprosto dokonale vžil,až jej to naplno pohltilo. Hororovější závěr dělal sám Ti West a je to uspokojivé. 7/10. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama