Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (372)

plakát

Blb a blbec (1994) 

Těžko říct, kdo slavnou dvojici přemluvil k tomuto poslednímu společnému vystoupení, ale bylo to čiré utrpení. Cosi mezi trapnou pohádkou, telenovelou a nepovedenou westernovou parodií.

plakát

Dva misionáři (1974) 

Spencer tu jako misionář / doktor aplikuje anestezii typickou ranou shora do hlavy, načež pacientovi rukou vyrve bolavý zub. Hill zase dostane pěstí od místního dítěte, které mu později vezme pušku.

plakát

Hroši v Africe (1979) 

Plusové body za velké množství zvířat, ale na čtyři to nestačilo.

plakát

Jackie Brown (1997) 

Promyšlený, avšak nepříliš realistický příběh s nesympatickými postavami, pro jejichž chování jsem mnohdy jen těžko hledal pochopení a vysvětlení. Vyzdvihl bych herecké výkony a nápaditou kameru s dobře padnoucí hudbou, ale na podstatě to nic nemění.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Film tak dlouhý, že za půlkou obsahuje pětiminutovou přestávku. Poslední hodinu už se děj nesnesitelně táhne a je méně a méně zajímavý. Čtvrtou hvězdičku dávám hlavně za kameru a velbloudy při putování pouští.

plakát

Televizní společnost (1976) 

Neuvěřitelně ukřičená, až příliš vyumělkovaná kritika moderního světa médií a honby za sledovaností.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Obdivuhodná výprava, jenže s přibývajícími epizodami se děj začíná až nesnesitelně táhnout a utápět v těžko čitelných a uchopitelných intrikách a motivacích postav vrcholících místy ve výstupy hodné telenovely. Také škoda sloučení angličtiny s portugalštinou, která by bývala byla vítaným zpestřením.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Hvězdičku jsem musel ubrat za místy nadmíru pomalé tempo. Jinak poctivý noir, kde se hlavní hrdina dobere pravdy až po několikerém výchovném profackování zpovídané ženy.

plakát

Hříšní lidé města pražského (1968) (seriál) 

Krimi seriál z dob, kdy policie zřejmě neměla žádné předpisy a veškeré problémy v terénu řešila pískáním na píšťalku. Až nečekaně velkou roli sehrál v seriálu pes Koki. Jinak je trochu škoda, že děj nijak negraduje, ale díly jsou až chirurgicky oddělené.