Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoct, ale tenhle pelmel byl fakt moc. Zrychlený průřez takových postav podsvětí, který se tam mihnou dvakrát? Jako fakt. Vyšetrovací metody dejme tomu, ale jinak jste v rychlíku, berličky, že se přehoupne mě na další roky a jsme stále na místě je sice na zrychlení hrozně fajn, ale trpí tím postavy. To kdo psal o kameře má jen pravdu. Jak tohle může být dílo. I v 50 letech dokázal držet kameru lépe. Nevím co tenhle výmysl má znamenat. Herecky taky nespadnete na držku a jediný Jonák v podání Novotnýho je jediná postava která chytne hned. Vlastně to jediný si každý pamatuje. Atmosféra standartní, protože narvat starý svetry a starší auta už umí každý. Kromě toho novějšího balkónu s okny, to se nepovedlo. Drželo mě jen téma a druhý díl jen hodím, že bude snad opět Jonák, ale doufám hlavně, že to bude konzistentnější, než tenhle výstřel do tmy.50% ()

j.sorensen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální ztvárnění vyšetřování vraždy neznámého veksláka, které vedlo k rozkrytí jednoho z největších případů 90. let...Jak někdo může psát, že se to potácí od ničeho k ničemu, když se tu pomalu a a jen úplnou náhodou, začíná rozbíhat pátrání po zatím nevyřešených osudech zmizelých podnikatelů. Figurky Jonáka, Běly i Mrázka, hráli vlastně jen druhou roli, hlavní budou hrát postavy zmíněné na konci. Cožpak vám nic neříkají jména Černý, Chodounský, Kopáč? ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé retro - ty svetry ještě nosíme na chalupě a hrníček, z kterého pil Sokol, mě fakt dostal. Finger se mi líbil, Fridrich taky nebyl špatný, Michal Novotný výborný...Sokola ráda nemám, ale tady mi zas tak moc nevadil. Jen tu Pagáčovou nemusí strkat všude, stačilo, že bylo naprosto nemožná v Superstar. Hrozná kamera a divný závěr. Podle mě je ale velmi ošidné natáčet něco, co předcházelo úspěšnému seriálu. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho smíšené pocity. Atmosféra a výprava sedí dokonale. Takhle přesně si devadesátky pamatuji. Ale samotný děj a postavy mi moc nesedly. Na to, jaký to má olbřímí marketing, kdy snad nemine den, aby o tomhle seriálu nepsala všechna online média, je to taková průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Když to srovnám s fantastickými Případy 1. oddělení, tak tady v podstatě úplně chybí charaktery. Všichni jsou takoví jakoby šediví, bez tvaru, chuti a zápachu. Jediné výrazné postavy, které nemizí v té šedi svetrů a manšetráků jsou Jonák a Mrázek. Oba se tu ale jen mihnou. Zejména u Mrázka, ktereho tvůrci absolutně nedokázali vytěžit, je to škoda nevyužitého potenciálu. A obávám se, že se to do budoucna moc nezmění. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět vypálených, jako přes igelitku. Nejen za dechberoucího Jonáka, obsazení celé skvělé, scénář opět vynikající, mám radost, protože ono to jde. Ne že ne. Pokud je to dobře napsané, takto napsané, nezažívám chvilky, kdy mi je u dialogů stydno za herce. Těším se na další díly, jsem zvědavá, jak to celé Josef Mareš pojal. Peter Bebjak výborná volba! Bertík v roli Mrázka- TOP scénka! Kámoši Sokol a Finger na jedničku, Kryštof je taky velmi dobrý tah. Kladná odezva napříč diváckým spektrem zasloužená. Ona je v tom, kromě veškeré té špíny, totiž zřejmá laskavost. Je mezi řádky, ale je tam. A přesně toto vzácné koření, mazácky dávkované, činí Marešovu tvorbu všeobecně oblíbenou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)
  • Na konci epizody říká postava majora Pauříka (Vasil Fridrich), že jeden z policejních kolegů dělá na Roubalovi. Ve stejném roce, kdy se seriál odehrává, totiž řádil sériový vrah Ivan Roubal. (Punisher)
  • Vražda bodyguarda Jívy se natáčela v Praze Dejvicích Nad Šárkou 132. Na plotě ale můžeme vidět tabulky ulice Hadovitá a čísla popisná/orientační 247/12. Ty odkazují na skutečné místo, kde se vražda odehrála. (Frontier)

Reklama

Reklama