foto

Vasil Fridrich

  • nar. 8.5.1976 (41 let)
    Uherské Hradiště, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se ve znamení Býka v Uherském Hradišti. Na základní škole chodil do LŠU v Uherském Brodě na dramatický obor k Jaroslavu Kovandovi. V Uherském Brodě potom vystudoval Gymnázium J. A. Komenského a po maturitě byl v roce 1995 přijat na DAMU do ročníku vedeného Janou Hlaváčovou a Svatoplukem Skopalem. Absolvoval roku 2000. Na škole se setkal s režisérem D. Pařízkem, který ho obsadil do role Peachuma v Žebrácké opeře (pod jeho vedením hrál i později – např. titulní roli v Brechtově Baalovi, v Divadle Komedie pak s ním spolupracoval na Večerech Analogonu). V roce 1995 se stal členem CD 94 v Divadle v Celetné. Zde si zahrál mj. krále Ludvíka XIII. v inscenaci Tři mušketýři v režii Dana Hrbka či Ferdinanda v Bouři pod vedením režiséra Michala Langa. Během studia také účinkoval v divadelním spolku Kašpar a v divadle J. K. Tyla v Plzni. Po skončení DAMU získal angažmá ve Švandově divadle (Dave v Poručíkovi z Inishmoru, Štěpán v Ženitbě ad.). V letech 2002–2005 působil ve Středočeském divadle Kladno, kde se představil například v roli Chlestakova v inscenaci Revizor režiséra Petra Svojtky. V současné době kromě Městských divadel pražských hraje s Komorní činohrou Praha (Noc bohů, November). Ve filmu se objevil např. ve Vaterland nebo Hlava-ruce-srdce.

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2016 Beztíže (studentský film)
Manžel na hodinu
Teorie tygra
2015 Kobry a užovky
Rosa & Dara a jejich velké prázdninové dobrodružství
Správnej dres (TV film)
2014 Hodinový manžel
Krásno
Zelená vdova (studentský film)
2012 Mimozemšťan (TV film)
2010 Bludičky (TV film)
Hlava-ruce-srdce
Kuky se vrací
Prokletá vesnice (TV film)
2004 Agentura Puzzle: Pohřeb (TV film)
Vaterland - Lovecký deník
2001 V noci (studentský film)

TV seriály

2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Bratři jak se patří (S03E24)
Svět pod hlavou (TV seriál)
Stín kapradiny (E01)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Rodinné hodnoty (S02E06)
Divadelní představení (S02E05)
Prázdninová nálada (S02E04)
další epizody (6)
Rapl (TV seriál)
Black Jack (S01E10)
Bludný kořen (S01E04)
Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství (TV seriál)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Duch zákona (E06)
2014 Mazalové (TV seriál)
Pohádkové povolení! (S01E05)
Večeře s Draculou (S01E04)
Pravda vítězí (S01E03)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Zastavárník (S02E10)
2009 Přešlapy (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
2002 Večery Analogonu (TV seriál)

TV pořady

2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace