Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Krysap 

všechny recenze uživatele

Není nic lepšího, než poslat na náročnou akci do džungle cucáka, kterej viděl džungli maximálně v animovaným Tarzanovi, natož aby v ní snad předtím absolvoval nějakej výcvik, že jo.. :-) A hádejte, o čem si asi povídají dva snipeři, když jsou večer pospolu? Samozřejmě o tom, kolik zabili lidí a jak byl ten první nejtěžší.. Sorry, větší sračku jsem už hodně dlouho neviděla a vůbec nechápu to dost vysoký hodnocení tady. Možná jednu hvězdu za Berengera, protože ten má prostě v maskáčích svoje kouzlo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je poctou devadesátým letům, kdy jsem film viděla a udělal na mě dojem, takže ty 4 pěticípé berte se značnou rezervou, jde o výsledek nostalgie a prostřílené paměti. V současné době nemám odvahu se na "Odstřelovače" podívat znova, aby mi neustřelil veškeré iluze o mém postpubertálním vkusu. Možná 70%... možná 40%... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Llosa v novackovskom pocine netriafa paradoxne vedla v takej rovine, ze by tam mal hrat Doplh alebo Jcvd alebo dalsi odpad. Tom a Bill nie su esa, ale farba dzungle im sedela. A sedela vsetkym. Bez modreho platna, poctivym vrtulnikom, strelou, ba dokonca citit v dialke napatie s neznameho travou pokryteho. Tom aj vo vode vsetko vysvetli a zbytocne sa to nenatahuje ako lamanie prsta. Ostrelovac musel mat dobry namet, ak dal moznost vzniknut dalsim pokracovaniam. ( videne 16.3.2021, Filmplus archiv) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě docela slabota. Čekal jsem něco lepšího a ne nekonečnou cestu džunglí kde občas někdo zařve. A při tom Llosa jako režisér není špatný, tedy ono to není špatně zrežírované jen scénář je špatně hmatatelný. Hlavní věc co se musí pochválit je konec, žádnej hyperkonec kde hlavní hrdinové všechno zlikvidujou. Scény kde se odsřeluje jsou perfektní. A hudba též a herci výborní. Ale to je všechno co můžu pochválit, film prostě nemá v mém případě takové koule abych ho více vyzdvihl prostě průměrné béčko. Naneštěstí jsem pokračování neviděl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň, ktorú používa Billy Zane, nie je poloautomatická puška H&K PSG-1, bežne používaná ostreľovačmi špeciálnych jednotiek, ale H&K SR-9 TC. Podobná a lacnejšia verzia PSG-1, navrhnutá pre civilný predaj. (m.a.t.o.)
  • Billy Zane se měl původně jmenovat Richard Grieco, ale nakonec se ve filmu jmenuje Richard Miller. (BloodMax)
  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama