Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Film me dlouho mijel velikym obloukem ( v detstvi jsem nekoukal na americkej fotbal a spis nez filmy s Cruisem jsem zral Tarantinovky a ceckovy horrory ), dostal jsem se k nemu az na ted a musim rict ze si me velice rychle ziskal. Neni to zadna odsejpacka nebo stezejni film Tomovy kariery, ale pekna a nenasilna sonda do fascinujici prace sportovniho agenta, kterej musi dohromady skloubit casove neuveritelne narocnny zamestnani + rodinnej zivot se svoji asistentkou. Toho fotbalu tam mohlo bejt vic, Cardinals sice nefandim, ale nemuze bejt kazdej film o Dolphins a prece jen to neni Ace Ventura ze...takze u me za hezky 4 hvezdy a celkove 7/10 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná, ví že na tzv. romantiku moc nedám. Jsem založením pragmatička a mnohem víc mi vyhovuje klasiscké drama bez dalších přidaných žánrů. Nejsemani sběratelka hezkých tváří a bezmezná obdivovatelka kohokoliv. Nemám vyloženě obdivované herce, které bych adorovala. Bohužel hlavní složkou většiny úspěšných amerických filmů není silný originální příběh, spíš se sází na oblíbenost, tudíš návštěvnost což znamená jinými slovy dobrou prodejnost a vysoký zisk. Pokud se zároveň podaří natočit něco originálního s hlubším obsahem, jedná se o malý zázrak. Není pro mě žádným překvapením, že filmy figurující v žebříčcích včetně "Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire" a " Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů" nemusí být pro mě žádnou peckou. Řekla bych, že ukazují spíš většinový vkus. Obsazení tří sympaťáků není zárukou dobrého filmu. Scénář je také otřepaný, podobných filmů na podobné téma jsem viděla už hodně. Ani tenhle mi nepřinesl nic nového. Je přesně takový jako Rod Tidwell - průměrný, suchý a bez potřebného šarmu. Abych byla konkrétnější - pokud jsou uvedené čtyři žánry, nedá se očekávát, že bude od každého rovnoměrně. Často vznikne podivný slepenec, který nakonec není ani drama ani komedie. Zde převládla romantika, nejméně bylo ze sportu. Což je možná škoda ... ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise zde skvěle hraje sympatického muže, který staví na první místo osobní integritu, loajalitu a spokojené zákazníky, ne vlastní kapsu. Tím si mě získal. Příběh pak pojednává o jeho dlouhé cestě ze samotného dna, až k nalezení sám sebe a z toho plynoucího ponaučení, že ke štěstí je potřeba víc než jen pracovní úspěchy. Ocenila jsem také charismatickou a přirozenou Renée Zellweger v roli loajální svobodné matky Dorothy. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ne tak úplně sportovní film, ale přesto o sportu. Zajímavá byla ta romantická linie, protože se tam motalo děcko a kamarádství místo lásky. Ale co by to bylo za Cruisea, kdyby se z toho všeho v pohodě nedostal a ještě u toho stihnul rozhazovat svoje švihácký úsměvy. Vždy mě dokázaly udivovat takové ty různé domácí debatní spolky, no tenhle s rozvedenejma drbnama byl ten nejúděsnější. Jednou se mi film líbil, než jsem zapomněl, o čem to bylo. Podruhé už jsem si na to vzpomněl, ale už se mi tak nelíbil. Ale stejně jsem si ho užil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe je stará známá citlivka. Dokáže brilantně vykreslit vzájemné vztahy, lásku, emoce, avšak povětšinou je divák na konci dost zmaten. Jerry Maguire je typický příklad. Chvíli drama, chvíli romantika, chvíli komedie. Tyto tři segmenty však do sebe příliš vhodně nezapadají a tak tu máme lehce kostrbatý a uslzený příběh poctivého, bohatého a pohledného sportovního agenta, na jehož dobré srdce nestačil ani tučný balík peněz. Kouká se na to hezky, ti hodní jsou hodní, ti zlí zase zlí a všem je jasné, jak tahle pohádka pro dospělé dopadne. Ale na sobotu večer při svíčkách je to solidní varianta. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)
  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)
  • Scéna, ve které spolu mluví Jerry a Ray v obýváku poprvé, byla celá improvizace. Režisér Crowe záměrně nenapsal žádný dialog, aby vypadala scéna co nejpřirozeněji. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama