Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel nočního podniku, kněz, čínská mafie a andělé, kteří vše komplikují. Gérard DepardieuChristian Clavier v bláznivé akční francouzské komedii... Hlavní postava příběhu, majitel pařížského nočního podniku Antoine Carco, se vypraví do Hongkongu, aby odsud dopravil syna svého dávného přítele La Pince k jeho matce do Paříže. Nedělá to však nezištně, umírající La Pince mu slíbil dvacet procent ze čtyřiceti milionů, které ukradl bossovi mocných Triád, panu Mo. Antoine vyzvedne chlapce jménem Baoa a pod smyšlenou záminkou se mu ho podaří vnutit francouzskému knězi Tarainovi, který tu je s několika svými svěřenci, mladistvými delikventy, na výletě. Tajně ukryje cenné papíry v knězově diáři a na útěku před zabijáky Triády nastoupí do stejného letadla jako kněz, kterému se pak dalšími smyšlenkami pokouší vysvětlit, proč se tak náhle vrací do Francie. Sotva se mu však podaří svěřeného chlapce na pařížském letišti zbavit, objeví se v jeho autě anděl strážný, který je jeho dvojníkem a nabádá ho k nápravě. (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Vynikající Christian Clavier exceluje obzvláště v roli svého anděla pokušitele, který jakoby Satanovi z oka vypadl. Jean-Marie Poiré opět zpíchnul šílenou komedii s úžasnou gradací děje. Hromada zábavných situací ne nepodobná tomu, co předvedl v Operaci Corned Beef a Návštěvnících je dochucena hromadou polonahých tanečnic a jednou krásnou Češkou s bradavkami prosvítajícími skrze hodně lehký oděv alá Chytrá horákyně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Strážní andělé jsou francouzskou komedií z dílny staré klasiky. Bláznivá, hodně upovídaná a hlavně svižná. Christian Clavier a Jean-Marie Poiré jsou osvědčená dvojka. Společně napsali jiné vynikající komedie jako třeba Návštěvníci nebo Operace Corned Beef. V podobných dílech dříve exceloval Louis de Funès. Ale Gérard Depardieu a Ch. C. jsou také výborní. Jistě je to i proto, že sledujeme plno neuvěřitelně zábavných situací a samozřejmě popletenou zápletku. Clavier navíc tyto věci umí, to je fakt, ačkoli se mi zdá, že chvílemi už přehrává, ale v jeho vyčerpávajícím herectví toho Funèse občas vidím. A upřímně řečeno bych tam ty anděly ani nepotřeboval. Kdyby se děj točil jen okolo syna a mafiánů, bohatě by to stačilo. V některých chvílích mi spíše přišli na obtíž. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborná francouzská bláznivá komedie . Scénář sice není nějaký ojedinělý , ale postačující a Depardieu je výborný ( Clavier jen mizerně přehrává a občas je až trapný - ale také mu to docela kazí Alexej Pyško v dabingu) . Dále filmu pomáhá příjemné zpracování a výborná hudba . Obrovské překvapení a film , ke kterému se ještě budu vracet ! Akorát druhá polovina film pohřbívá a kdyby byl o 15 minut delší , dal bych nižší hodnocení , takže nakonec 70% , ale stejně velmi dobrá komedie ! ()

tein 

všechny recenze uživatele

Jedna z vůbec nejslabších a nejméně vtipných komedií s Depaedierem a Clavierem co jsem kdy viděl. Vidět to možná v 90-tých letech, nebo být ještě pubertě, tak se mi to možná i líbí ale jelikož jsem to videl až nyní tak jsem dost překvapen toho mnoha pozitivního hodnocení. Polovinu devadesátých let to ovšem nezapře už jen tím vším hloupým a zbytečným ničením všeho a hlavně hromadné bouračky aut ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vyborna a naprosto silena francouzska komedie, ktera mi ale misty pripadala jako americka. Na uvod par kecu a pak se to rozjede nehoraznym zpusobem a nezastavi se to az do zaverecnejch titulku. Samozrejme ne vsechny fory jsou smesne, ale prevaznou cast filmu jsem se bavil. Navic dvojka Depardieu - Clavier funguje skutecne vyborne a kdyz se do toho navic pridaj dva vymasteni andele tak to nema chybu. Ale lepsi mi prisel andel-Clavier, precejen pokusitel je lepsi nez nejakej co furt rika, ze by se mel chovat Depardie slusne. Triky nijak uchvatny nejsou, to natahovani andelu je docela spatny, ale celkove zas tak strasny nejsou. Navic vsechno je to tak sileny, ze netusite co pride dalsi minutu. Prestrelky, kozy, honicky, forky - vseho je tady spousta. A dedecek je fakt hustej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Film sa svojím rozpočtom 16,2 milióna eur stal vo svojej dobe najdrahším filmom francúzskej kinematografie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno