Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zběsilá hříčka, která mimo jiné odpoví na otázky jako: Jak hrál Jason Schwartzman, než ho Sofia Coppola korunovala králem Francie? Jak se posmívat velkým spiritulním intelektuálům? Jak vypadal Jonah Hill, než ho objevili po role břichatých pohodářů? Kolik tváří a čepců má Naomi Watts? Proč Dustin Hoffman slídí za Judem Lawem? Proč Jude vypráví stále jednu historku? Kolik filmových políček se přemístí za jednu sekundu? K čemu slouží v terapii červený balon? Co má společného zelený aktivista a sudanský uprchlík? Proč hasič jezdí na kole? Co je smysl života? (Dočetli jste to až sem? Existenciální detektivové, máte dalšího klienta..:) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zřejmě budu ve svém názoru osamocen, ale mě se tahle existenciální komedie plná roztomilých podivínů docela líbila. Díky zajímavému obsazení, originálnímu tvůrčímu přístupu a extra potrhlému scénáři je nám příběh podán hodně svéraznou formou ulítlých vtípků a vizuálních vychytávek. Naléhavost ekologického obsahu je v téhle dadaistické hříčce D.O.Russella dovedena až na hranici absurdnosti (hasič jedoucí k požáru na bicyklu) a v podobném lehce bizarním duchu se vlastně nese celý film. Pravda, nejde o divácky příliš vstřícné dílko, ale když půjdete filmu trošku naproti, budete odměněni hodně nevšedním zážitkem. ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Že nemůže geniálního Schwartzmana přehrát tolika nenáviděný Wahlberg? Tak mrkněte na tohle, totálně tu válí :) S takovým obsazením si risknout natočit podobnou volovinu... to se jen tak nevidí. I když je pravda, že před 7 lety byla situace i zůčastněné hvězdy trochu jinde. Každopádně jde o silně zábavnou hříčku, patříte - li mezi určitý typ publika (člověka). Co někomu připadne jako intelektuální žvanění hold někdo považuje za výborné dialogy - a to je v pořádku :) Mně to hrozně sedlo - Schwartzman potvrdil, co jsem o něm věděl, Wahlberg znovu dokázal, že zahrát umí a zbytek zapadl přesně tam, kam zapadnout měl. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Velice bizarní a těžko ohodnotitelná pakárna, kde se pořád kecá a kecá a kecá a člověku se z toho všeho bytí, nebytí, nicoty a něcoty a jejich proplítání se a souvisení s nekonečnem zavaří po chvilce hlava. Russell měl potřebu ventilovat svoje existenicální problémy do světa, tak to udělal. Dívat se na to v podstatě nedá, i když herci jsou výborní (hlavně Mark Wahlberg je k sežrání) a má to několik unikátních momentů, který jinde neuvidíte. Díkybohu za to, že si po tomhle bijáku vyndal Russell hlavu z prdele a začal točit skvělý filmy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne ukecaná a uletená intelektuálno-komediálna satira na tému "bytia" v konzumnej spoločnosti. Zlepenec do seba nezapadajúcich a do prázdna vyšumejúcich myšlienok. Panoptikum karikaturistických postavičiek, umožňujúce roztomilú exhibíciu hercov. Uponáhľaný sled zbytočne zašiforvaných scénok, ktorý dáva možnosť vyblázniť sa sjetému režisérovi-rozprávačovi. Ten ale väčšinu stopáže zabúda, že filmy sú pre divákov. Trebalo by ho tresknúť po xichte balónom a zakričať: "There's a glass between us!" ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama