Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môj najoblúbenejší Sandler. Bohužial jeden z mála, čo sa nedostal do našich kín a aj v Amerike dosiahol menší úspech, ako sa čakalo. Asi že tam nebol fekálny a pimitívny humor a pôsobilo to úprimne. Ono je to ale vlastne predovšetkým film Jamesa L. Brooksa, jeho fanúšikovia mohli byť mierne sklamaní. Ja som bol nadmieru spokojný. A Paz Vega je krajšia ako Penelope Cruz. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak teď již vím, kde se to v tom " věčném komikovi " Sandlerovi v komorním snímku M. Bindera http://www.csfd.cz/film/224695-volani-o-pomoc/ vzalo. On " potrénoval " již zde. Velká škoda, že se Adam ( až na vyjímky ) drží komediálních rolí. Že v něm třímá i vážnější potenciál ( poloha )dokázal dostatečně již v obou zmiňovaných snímcích. Přiznávám, že od tohoto snímku jsem očekával trochu něco jiného, nicméně tím nechci říci, že výslednou podobou jsem byl zklamán ( ba právě naopak ). Spanglish je překvapivě vyzrálý snímek, který nejvíce sráží jeho přílišná stopáž a balancování mezi několika žánry. To co naopak snímek táhne do nadprůměru jsou herecké výkony a to jak Adama Sandlera coby Johna Claskyho, tak především krásné španělky Paz Vega jako hospodyně Flor. 70% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řek, tak sem čekal něco přece jenom komediálnějšího a pohodovějšího, když tady hraje Adam Sandler a ne rodinodramatickej film, kde sem velkou část filmu akorát sledoval hysterickou Téu Leoniovou, nicméně Paz Vega je tady fakt moc pěkná a příběhově to rozhodně špatný neni, jen to moc nezaujme a nenabídne nic navíc ()

Derek 

všechny recenze uživatele

brooksovy dlhe prestavky medzi filmamy prilis neprespievaju, cim novsi film tym vacsia blbost (sklz od prvej oscarovej ceny za neznost, ktora tiez nebola nic extra az k spanglish je obrovsky) a hlavne vyvolava vo mne pocit ze brooks nevie rezirovat (v dramatickych chvilach si pomaha stylom "tak jde cas", kde nazoomuje na tvar herca ktory sa prave dozvedel nejaku zdrvujucu spravu a do toho hra srdca trhajuca hudba) a hlavne nema cit pre vyber scenara, lebo taku tupost s tolkymi preafektovanymi postavami sa len tak nevidi... herci su na tom dost zle (hlavne tea leoni je neskutocne hrozna a vsetky jej sceny su ukricane a afektovane, sandler tiez cely cas bud place alebo strasne prehrava) i vdaka faktu ze skoro vsetky zenske postavy su napisane aby sa chovali ako idioti (co je problem, lebo film je hlavne o zenach), sem tam sa objavy i nejaka vtipna scena ale to je strasne malo... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď James L. Brooks natočí raz za pár rokov nejaký film, oplatí sa pozrieť ho. A spojenie komédia-dráma s romantickým nádychom je jeho špecialita. Je to cítiť od začiatku do konca. Tentokrát stavil na podmanivých hercov a vyplatilo sa, len ten dabing Téi Leone mohol byť umiernenejší. Najväčší problém mi robilo postavenie záujmov a rozpačité vytýčenie priorít filmu. Je jasné, že bude hrať na city, ale zahral to veľmi pianissimo, takže som sa viac sústredil na romantickú stránku, ktorá zaujme svojim vyzretým rodinným zázemím na strane 'španielskej', no absolútne absurdným na strane 'americkej' rodiny. Ale ubehlo to rýchlejšie než som čakal, ľahko určite nie. No a bez Sandlera neviem, pretože zabodoval nielen vo vtipných momentoch. Je to proste všetko až príliš umiernené. 70%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Sarah Steelová kvůli roli Bernice přibrala přibližně 6,8 kg. (darek kartac)
  • Kazeta kterou používá Flor na výuku angličtiny je pravá. (Pumiiix)
  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama