Reklama

Reklama

Jestli jednou odejdu

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Pod zdánlivě klidnou hladinou každodenního soužití probíhá v rodině se dvěma dospívajícím dětmi dlouhodobý proces citového strádání. Matka Helena cítí, že rodině ve všem slouží a manžel i děti vyžadují její služby s naprostou samozřejmostí. Narůstá v ní zklamání a jednoho dne konečně promění větu "Jestli jednou odejdu" v čin... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (54)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Brabec: "Jo, Zuzanko, maminka, než odjela, tak nám v tom dopise napsala, že to maso v lednici máme obracet. Už jsi ho obrátila?" Bydžovská: "No, to já můžu udělat, kolikrát chceš to můžu otočit. I když teda nevim, k čemu je to dobrý?" Tak tuhle scénu s obracením svíčkové si pamatuju 30 let a znovu mě rozesmála. A za skvělé obsazení, dialogy a proto, že si taky občas přijdu nedoceněná, akorát neodcházím, protože by mě nikdo nehledal, tak za 4* :-)))) ()

dashwoody 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších studiových televizních inscenací s výbornou Janžurovou a Bydžovskou, jejíž typický smích žádná herečka asi nepřekoná... "Helenko, já jsem vám přišel říct, že jsem všechny pustil k vodě." - "Jo? Pustil k vodě? Vy chováte kachny?" "Počkejte, počkejte, to už nemluvíte vy, to už za vás říká nějaká putička." - "Za člověka v životě mluví tolik lidí, že už mi to ani nepřijde." "Počkej, nesměj se jako tele..." "Já jim udělám čtyři fotky 18x24 a ony mi za to daj kilo." - "Kilo čeho?" "Podívejte se, jak jsem nádherně vypral prádlo!" - "Komu?" - "To je otázka, peru nám všem!" - "Nojo, ale todle nejsou naše povlaky..." ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s doslova a do písmene excelující Ivou Janžurovou je na můj vkus bohužel příliš dlouhý. Příjemně napsaný, jednoduchý scénář kvůli přehnané stopáži totiž obsahuje několik naprosto zbytečných scén (především nudné a natahované nedorozumění v chatě) a chybí mu spád, který má na začátku a na konci. Z herců mi kromě Ivy Janžurové byli nejsympatičtější skvěle civilní Vladimír Brabec a přirozená Zuzana Bydžovská. Radoslav Brzobohatý naopak takovým odpudivým dojmem nepůsobil snad ani v roli čaroděje Mrakomora. Tři a půl. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní komedie z normalizačních dob. Jejím černým koněm je ale František Filip coby režisér, který dokáže prkenným postavám komunistických inscenací a seriálů doslova vdechnout život. A tak i tento sterilní příběh jedné rodiny, v níž je matka stala automatem na uklízení a vaření, stává se pod Filipovou taktovkou vcelku brilantní situační řachandou. Janžurka je ideální model kuchyňské husičky, vzbouří se, prchne z domu, doufajíc, že rodina si její kvality uvědomí a přileze ke křížku. Vše se ale zamotá, když se o ní začne najednou zajímat několik mužů. Více ani není nutno prozrazovat. Situace jsou sice klasické, ale obsazení natolik výborné, že se člověk stejně smíchu neubrání. Jak říkám, dobrá komedie. 80% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie, ve které 3 muži (Brzobohatý, Zedníček, Císler) svádí ženu (Janžurka). Vtipné, ale ruku na srdce a to nic proti Ivě Janžurové nemám, právě naopak, ale v téhle roli by ji asi moc mužů nesvádělo. Nejlepší na celé inscenaci je neustále se chechtající Zuzana Bydžovská, ta teda jede!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Trio hereček Zázvorková, Janžurová a Bydžovská si záhrála ve stejných rolí babičky, matky a dcery i ve filmu Ten svetr si nesvlíkej (1980). (M.B)
  • V závěrečných titulcích je postava, kterou hraje Vladimír Brabec chybně označena jako Marek a ne Milan. (JohnnyV)

Reklama

Reklama