Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Aktuálně se nechávám unést ryzí metodou Stanislavského v kontextu obrazu české domácnosti v zásadním krizovém momentu, kterému předcházela scénka s neskutečně iritujícím spolujezdcem, štaflemi, řešením prostoru a plánky v horních patrech... "Dobrý den, pane řidič, Žatecká 8, jako vždycky." Toto není běžné normalizační minimum, jest to mezistupeň mezi Papouškem a Troškou. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mám fuck ráda...Jedna z vlastností socialistických filmů je, že tam hráli sqělí herci, bylo to někdy vtipné a většinou nenáročné...Tento film je, ale hlavně díky Ivě Janžurové a Petru Nárožném, opravdu vtipný a vždy se na něj ráda podívám...Vztahy v rodině se nemění, akorát se mění doba...Za mě 85% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Povedená česká konverzační komedie, jejíž kouzlo tmelí zejména velmi dobře napsané postavy a samozřejmě herecké výkony hlavních představitelů. Ti na minimálním prostoru rozehrávají tak úžasné konfrontační drama, až nad tím zůstavá rozum stát. Na české poměry se jedná vůbec o vyvážené dílo, které nijak výrazně nepochybuje. Jedním z mála záporů je postava jiřího Krampola, jehož jednoúčelnost je přímo do očí bijící. Divadelní předloha je více než zřejmá, ale tentokrát to vůbec není na škodu. Děj funguje a příběh se příjemně sune až do samotného konce. Petr Nárožný v roli otce pří exceluje a strhává veškerou pozornost jen na sebe. Na diváka se hrne jeden zvrat za durhým a tak je stále se na co dívat. Ač české filmy nemám zrovna rád, některé socialistické komedie stále mají své kouzlo. Za Ten svetr si nesvlíkej můžu dát tvůrcům jedině palec nahoru. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

4* jsou možná až moc, ale tu jednu navíc dávám za P. Nárožnýho, protože hlášky jako "formuluj přesně" a "Žatecká, tam je Žatecká" jsou pro mě opravdovej skvost, kterej tenhle snímek řadí trochu někam jinam. Ano, máme z této doby lepší komedie (navíc s podobnou hereckou skvadrou), ale i tak si tohle hodnocení neodpustím. ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Dvě až tři hvězdičky. Dal bych vyšší hodnocení, kdyby namísto Zuzany Bydžovské, proti které osobně nic nemám, hrála o trošku přitažlivější herečka. Film ze života a o životě. Žádné intriky, klebety, bizarnosti a úchylky. Rodinka se dusí v malé garsonce, dceruška čeká dítě, její kluk pro ně není lumen a ke všemu manželství skřípe. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Točilo se v Praze v Letenských sadech a Františkových lázních. (M.B)
  • Snímek byl natočen na motivy divadelní hry „Ó domove, domove sladký“, která se hrála v Divadle na Vinohradech. (M.B)

Reklama

Reklama