Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších filmů posledních let, tak málo "český" , až srdce plesá. Je to komplikovaný crossover, trochu horor, ale naruby (hrdinové se stávají antihrdiny-lovci), trochu švankmajerovský surreál a černá komedie, trochu ekologický apel. Atmosféra výtečná, napětí skvěle budované, postavy nejasné, až matoucí (a proto znepokojivé a potenciálně nebezepečné). Největší slabina: srozumitelnost. To zavinil, pokud vím, střih: logika jednání postav tak notně urpěla, scénář prý byl ok (bez záruky, tohle mám od dramaturga). Věčná škoda. David Jařab v sobě nezapřel divadelního režiséra a podle mého názoru obstál i jako rejža filmový. Něco podobného bych od něj zas tuze rád viděl, ale bez těch bot. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Konecne cesky film co byl na zdejsi prumer velmi koukatelne technicky natoceny a (aspon pro mne) od zacatku do konce zajimavy a zabavny. Slovem thriller bych ho neoznacil, neni to ani psychologicke drama... Urcite mu tady ale chybi oznaceni, ktere se na csfd pridava i tam kam nepatri: mysteriozni. Malicko mi atmosferou i svou nezaraditelnosti spis nez Lynche pripominal treba puvodniho Wicker mana ( http://www.csfd.cz/film/14276-wicker-man-the ), i kdyz bez podobne silne pointy na konci. Trebaze si tim tak docela jisty nejsem a ta silna pointa tam je, protoze jsem asi stroprocentne nerozkodoval mozaiku ve sklepe. ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek, co jsme si ve dvou otevřeli láhev whisky a pustili Vaterland. Už si moc nepapatuju, kolik jsme toho ten večer vypili...ale protože dávám tři hvězdy, tak asi dost:) Jsem si i po letech docela jistý, že smysl to nedávalo pražádný, ale tu vražedně vypjatou hudbu, když si někdo nabral lžíci polévky nebo se osudově zadíval na vycpaného bobra na sekretáři, už nezapomenu nikdy...citace správce Willmera v komentáři "Faye" ten film vystihuje ale úplně ve všem:) ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Inu jak tak čtu ty komentáře, tak zjišťuji kolik lidí tento film opravdu nepochopilo. Ťem co odpadovali: "Boha zkuste zapojit trochu představivosti a zkuste se alespoň trochu vymknout zajetému a nudnému mustru, který vám přináší Holywood. Na české luhy a háje rozhodně dobrý filmařský počn, který má smyl zkouknout. Už dlouho jsem neviděl takhle hezky zfilmovaný LARP ! A že nevte co je LARP ? Zkuste WIKI" ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

Pokud Lynchův surrealismus vyplývá z amerických tradic a pop-mytologií nemůže lynchárna po česku vypadat jinak než Vaterland....Nebo ještě jinak: Někde mezi Lynchovou Amerikou a Tarkovského Ruskem leží Vaterland :)- za originalitu a příležitost k dalšímu patrně zbytečnému procvičení mozkových buněk dávám 4 hvězdy ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama