Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, či je tento film sci-fi, romantický, alebo je drámou. nevedel by som ho presne zaškatuľkovať, sú tu dojemné okamihy, kedy neudržíte slzy, ale aj humorné, pri ktorých sa budete chytať za brucho. Film vychádza z fantasy námetu, inteligentného robota, ktorý sa chce stať človekom, čo sa mu na sklonku života podarí a to si myslím už pomaly ale isto prestáva dnes byť fantasy.. Všetkým film odporúčam, krásny film, ďaleko predčí mnohé iné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica, kde je viac robot ako človek je o dosť lepšia, výborný humor i zoznamovacie scény. Peknú prácu odviedol i skladateľ James Horner, ktorý zložil nádhernú hudbu. Celkom fungujú i dojemné scény, starnutie, rozlúčka so Sam Neilom, ale čím viac chcel byť človekom, tým menej ma film bavil. Záver sa mi zdal dosť naťahovaný, dosť presladený a film mohol byť kľudne o nejakých 10 minút kratší. Takého robota by som bral...Možno sa dočkám na smrteľnej posteli a bude ma prebaľovať...70%. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci neoháněli inspirací povídkami I. Asimova, asi bych to nekomentoval a jen suše přiklepl dvě hvězdy. Z povídek mého oblíbeného spisovatele si ale vzali jen nápad a zbytek je romantická slátanina; snad se záměrem přitáhnout ke sci-fi i ženy a gaye. Pokud tady na foru někdo psal, že by se Isaak zaradoval, tak ano, zaradoval. Protože on nebyl zase tak moc háklivý na používání jeho motivů a pokud by dostal solidně zaplaceno... . Ale já zaplaceno nedostal a háklivý na prznění klasiky jsem. Takže bez ohledu na výborného Williamse...ten film mě štve, protože zkresluje Asimovo pojetí robotů a navíc jde o nechutný crossover s romantickou...kravinou. Prostě bez ohledu na kvality zpracování, nebo herecké výkony...FUJ! Pokud máte rádi sci-fi, potažmo Asimova...nebrat! ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Film obsahující množství zásadních myšlenek týkajících se samé podstaty lidství. Jenže podává je tak dětinskou formou, zabalené v pouťových cukrkandlových šustivých obalech, že se z nich dospělému divákovi při ochutnávání samou lepkavostí upatlávají prsty, přeslazeností překrucuje jazyk a přebarveností převalují oči v sloup. "...A pak přijde něco jako smrt a oddělí tě od tělesné schránky... Ale tvá milovaná je stále s tebou... Je to zázrak... Dojdeš až do nebe a vrátíš se živý..." ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Robin je mi vážně nesympatický. Nemyslím tím, že by byl aspirant na nejšerednějšího herce planety a přilehlého vesmíru to nee, detailní záběr na jeho krásné oči mě vždycky rozněžní, ale vadí mi ty jeho role ve filmech. Kompletně všechny ty až příliš dramaticky nudné slaďárny. Stále stejný, unylý výraz v obličeji, neustále utrápený nad životem, doplněné uvzdychaným hudebním doprovodem ... tydlencty typické, americké filmy, u kterých si plačky přijdou na své fakt, fakt nemusím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává mezi 3. dubnem 2005 a 3. dubnem 2205. (tom.nosek)
  • Robotí slečna dostala jméno Galatea po soše, kterou přivedli bohové k životu v Pygmalionu. (HappySmile)
  • První skladba, kterou si Andrew pouští na objeveném přehrávači, je Rusalka od Antonína Dvořáka. Příběh o víle, která se chtěla stát smrtelnou. (Karlos80)

Reklama

Reklama